ANNONS:
ANNONS:

Örslösa Sönes herrar blev mästare i mysbyxor

En omgång återstår av division 6 Lidköping.
Men efter Trässbergs förlust mot Källby är ÖSIK klara för femman.
– Hade varit roligare att fira direkt efter match, men detta fungerar också bra, säger ÖSIK:s skyttekung Tobias Mörby.

Glada ÖSIK-grabbar på Eolsborg efter Trässbergs förlust.
Glada ÖSIK-grabbar på Eolsborg efter Trässbergs förlust.

ÖSIK startade sin resa som förening inför årets säsong när Söne och Örslösa äntligen beslutade sig för att även slå ihop sina seniorverksamheter. Och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Efter 21 omgångar av division 6 Lidköping är man nämligen klara seriesegrare och då väntar divison fem 2015.

Men ÖSIK fick inte förmånen att fira på sin hemmaplan ute i Söne. Visserligen gjorde man sitt och besegrade luriga Hällekis/Trolmen med 5-3, men utmanaren Trässberg startade sin match först två timmar senare, på bortaplan mot Källby.
För att seriesegern skulle vara klar behövdes en Källbyseger och till ÖSIK:s stora glädje tog hemmalaget Källby också ledningen med 2-0 i halvtid.

När Jesper Holmberg åkte ut ett par minuter från slutet var det definitivt kört för Trässberg.
När Jesper Holmberg åkte ut ett par minuter från slutet var det definitivt kört för Trässberg.

Trässberg kunde visserligen reducera, men gick annars inte alls att känna igen och Källby kunde till sist vinna rättvist med 4-2. Något som innebar jubel bland de ÖSIK-spelare som tagit sig till Eolsborg för att titta på matchen.
– Känns underbart. Tycker vi vinner serien rättvist och jag tror vi kan hävda oss bra i femman, säger lagets skyttekung Tobias Mörby när Lokalfotboll.se får en pratstund efter matchen.

1 tanke på “Örslösa Sönes herrar blev mästare i mysbyxor

Lämna en kommentar