ANNONS:
ANNONS:

Ovisst och tufft i den norra fyran

Varken tydliga seriefavoriter eller strykgäng.
Den norra fyran lär bli ett getingbo med stentuffa matcher.

Lokalfotboll.se har gjort sitt bästa för att sia om våra lokala lags insatser inför seriestarten.

Förra året pratades om den norra fyran som ”Derbyfyran” och även om våra lokala lag kanske inte nådde upp till hajpen rent spelmässigt, så fick serien mycket uppmärksamhet.

Denna säsong är det fyra lag från ”vårt” område som spelar i serien och det finns helt klart lokala förhoppningar på lag som Skara och Vara. Två föreningar som nog gärna skulle vilja vara etablerade division tre-klubbar.
Men för att bli detta lär det krävas en jämnhet över 22 omgångar. Något inget av dessa båda lag hade 2016. Nu hoppas de förstås på ändring och att de är med ända in på slutet och krigar om uppflyttning i denna tuffa serie.

Bakom (?) Skara och Vara hittar vi duon ENV och Lundsbrunn. ENV kallas på schlätta för ”Real ENV” efter vinterns kanonvärvningar. Nu är det upp till bevis och visst har man ett smygläge så här på förhand.

Lundsbrunn då? Ja, laget fick till sist den där ”gratisplatsen” och nu ska Tommie Björks gäng visa att man är förtjänta av denna. En tuff säsong lär det bli för de gulsvarta i en serie utan varken rejäla seriefavoriter eller strykgäng.

Men hur tror vi då att det går i denna på förhand ovissa och svårtippade serie? Vi på Lokalfotboll.se har gjort ett försök hur division fyra norra kommer att sluta och givetvis fokuserar vi extra på våra lokala lag.

Robert Barkin. En profil i serien.

—————————————-

1. Åsarp/Trädet

Åsarp/Trädet kände ifjol på spel i division tre, men var till sist fyra poäng ifrån att få kvala sig kvar. Nu får man börja om i division fyra och vi tror att man tar klivet tillbaka till trean omgående. Elvedin Kusturica är en målskytt av rang och hans flytt från IFK Tidaholm blir betydelsefull i jakten på uppflyttning.
Peter Uvestens mannar tar hem denna serie.

 

————————————–

2. Skara FC

49 gjorde mål på försäsongen skvallrar om att Skara har en offensiv bredd i år. Visst har motståndet i vissa DM-matcher varit svagt, men hemvändande Rasmus Holmqvist och Jacob Söderberg kommer att trivas bra ihop denna säsong.
Lägg där till Oliver Jonsson som kommer att dominera på mittfältet och ni förstår att ett spelskickligt Skara är en seriesegrarkandidat denna säsong.

Fortfarande har man dock ett relativt ungt lag och förra året var det för djupa svackor för Patrik Anderssons mannar. ”Silar´n” är heller inte helt nöjd med spelet under försäsongen och frågan är hur tappet av en rutinerad Robert Söderberg mellan stolparna och en skadebenägen Johan Persson på mitten kommer att påverka lagets stabilitet.

Men Skara är ett lag som satsar för att gå upp och allt annat än en topp 3-placering denna säsong vore en stor missräkning. Vi tror att man är med och krigar om seriesegern hela hösten, men faller på målsnöret. Kval för Skara.

Silly Season
Tränare:
Patrik Andersson, Johan Persson (ass)
Nyförvärv: 
Pontus Martinsson (Axvall), Oliver Jonsson (Skövde AIK), Rasmus Holmqvist (Lidköpings FK)
Förluster:
Robert Österberg (slutar), Filip Johansson (ENV), Martin Johansson (Hangelösa), Johannes Tesfai (Hangelösa), Martin Nordqvist (Ardala), Ekrem Ibrasimovic (Götene)

Försäsongen:
IFK Mariestad 6-2, IFK Falköping 2-2, ENV 6-2, DM: Björsäter 19-0, Götene 3-4, DM: Våmb 4-0, DM: Kinne Vedum 5-0, Vara 3-2, DM: Tidaholm 1-1 (4-5 e.s), Gerdsken 0-1

Vunna: 6, Oavgjorda: 2, Förluster: 2
Gjorda mål: 49, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 2,00

Odds som seriesegrare:
6,25 gånger pengarna (Nordicbet)

Rasmus Holmqvist har flyttat hem igen.

 

3. Falköpings FK

Falköpings FK brukar vara underskattade i dessa sammanhang, men gång på gång överraskar de och finns med i toppen. Ifjol missade man att kvala sig uppåt och vi tror man är med och fightas om en kvalplats även i år. Erfarenhet och stabilitet talar för detta.
————————————–

4. Vara SK

En sjätteplats i division fyra förra året var ingen höjdare för Vara. För många bottennapp och ett svajigt försvarsspel grusade chanserna till en topplacering. Nu har man tätat till de bakre leden med hjälp av återvändare som Rasmus Johansson, Johan Adolfsson och Sebastian Bahneman (skadad just nu). Alla med hjärtat på Torsvallen och som kommer tillbaka till ”mammas gata” som bättre spelare än när de lämnade.

Trots detta har försäsongen inte skvallrat om ett bergfast försvarsspel och en sprudlande offensiv. Nej, det har varit ett och annat frusterat matchreferat från tränare Widell där han beskrivit sitt lags insats som ”icke heljhjärtade”.
Men att Vara inte skulle bli ett topplag 2017 känns fel. Det finns massor med kvalité i laget och får man lite go i laget redan från start så kan det mycket väl rulla på hela vägen till en topp 3-placering.

Spännande också att se om Robert Barkin kommer att fortsätta att vara lagets skyttekung, eller om nye Alfred Larsson bevisar att han inte bara kan göra mål i division fem och sex.

Silly Season
Tränare: 
Patrik Widell
Nyförvärv: 
Rasmus Johansson (IK Gauthiod), Johan Adolfsson (Nossebro), William Strömfeldt (Tråvad/Larv), Sebastian Bahneman (Gauthiod), Alfred Larsson (Emtunga)
Förluster: 
Sebastian Eriksson (Vedum), Tim Johansson (Tråvad/Larv), Johan Strömfeldt (Älvsborg), Philip Enström (Främmestad)

Försäsongen:
Götene 0-3, DM: Sollebrunn 2-2, Ulricehamn 3-3, DM: Tråvad/Larv 6-2, Skara 2-3, DM: Göta 4-2, Åsarp/Trädet 1-5, Främmestad 2-1, Nossebro 3-4

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 5
Gjorda mål: 23, Insläppta mål: 25
Poängsnitt: 1,11

Odds som seriesegrare:
8,50 gånger pengarna (Nordicbet)

5. Edsvära/Norra Vånga

På fikarasterna runt om på ”schlätta” går laget under namnet ”Real ENV”. Orsaken till det beror på att laget varit mycket lyckosamma under Silly Season. Per Westerberg, Alfred Wemmert och Erik Forsblad är alla spelare som kommer tillhöra seriens bästa spelare.

Redan ifjol trodde många att ENV skulle bli en positiv överraskning, men återigen slutade man åtta (för tredje säsongen i rad).
Nu finns alltså ytterligare skäl att tro på ENV denna säsong. Under försäsongen har man också varit stabila, men har inte riktigt ställts på de prov som motståndet i denna tuffa serie innebär.

Förra året kunde man förlita sig på energispelare som Johan Sörstrand och Jhimmy Svantesson när det gick tyngre, men nu måste andra spelare kliva fram. Är det nye tränaren Niclas Uvesten som får ENV att resa sig till nästa nivå 2017? Helt klart är i alla fall att om ENV får ställa upp med bästa möjliga manskap på banan så har man i år chansen till stordåd. Annars lär man sluta åtta som vanligt..
Vårt tips ligger i att sanningen ligger någonstan emellan detta.

Silly Season
Tränare:
Niclas Uvesten (NY Grolanda), Per Westerberg (NY ass, Grolanda), Alfred Wemmert (NY, ass, Gauthiod)
Nyförvärv: 
Per Westerberg (Grolanda), Alfred Wemmert (Gauthiod), Filip Johansson (Skara), Victor Almqvist (Råda), Erik Forsblad (IK Gauthiod)
Förluster: 
Johan Sörstrand (tränare, Råda), Tobias Johansson (Råda), Jhimmy Svantesson (Saleby)

Försäsongen:
Skara 2-6, DM: Stora Mellby 2-2, DM: Wargön 5-1, DM: Thn Syrianska 6-0, DM: Främmestad: 0-3, Råda 5-0, Främmestad 3-2

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 23, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 1,86

Odds som seriesegrare:
9,00 gånger pengarna (Nordicbet)

6. IFK Hjo

En femteplats 2016 för IFK Hjo som blivit ett stabilt division fyra-lag. Återväxten på Guldkroksvallen ser bra ut och man är optimistiska inför framtiden. Känslan är att man efter en bra försäsong når en liknande tabellplacering 2017 som förra året.

 

7. Tidaholms G&IF

Anrika TG&IF brukar alltid vara med och kriga i toppen. Ifjol missade man kvalet till trean, men till denna säsong börjar man om med ett delvis nytt och ungt lag. Tränare ”Gummi” Magnusson har lämnat för Skövde KIK och TG&IF bygger nu nytt för framtiden. Det räcker till en mittenplacering 2017.

8. IFK Mariestad

IFK Mariestad har varit ett stabilt division tre-lag de senaste åren, men 2016 åkte man ut med dunder och brak. Årets försäsong är heller den inget ”att skriva hem om” och vi tror inte man kan vara med och kriga i toppen. Nej. Det blir en plats någonstans i mitten av tabellen för IFK som kan bli seriens stora fiasko.

9. Skultorp

Skultorp fick kvala sig kvar förra året, men lyckade krångla sig ur detta och rädda kontraktet. Man är otroligt svårspelade hemma på Orkanvallen där man kastar långa inkast och kämpar bollen över mållinjen. Rutinen i laget gör att man undviker det negativa kvalet denna säsong.

————————————–

10. Lundsbrunn

När säsongen 2016 slutade var Lundsbrunn ett division fem-lag. Ett par månader senare ett division fyra-lag. Ja, turerna kring Lundsbrunns vara eller icke vara i division fyra 2017 har varit många.

Men nu är man här och det är dags att bevisa att man förtjänat sin plats i serien. Läget i laget ser helt okej ut inför seriestarten och nyförvärv som Goran Pupcevic, Kristoffer Blom och målvakten Kristoffer Sundén kommer innebära stabilitet.

Lundsbrunn spelar en väldigt trevlig fotboll när man får alla spelare på humör och just detta blir nye huvudtränaren Tommie Björks stora uppgift under en säsong där Lundsbrunn kommer att behöva kämpa med näbbar och klor för att hänga kvar. I sina bästa stunder kommer man att kunna matcha de flesta lag i denna serie, men har man jämnheten som krävs?

Starten borta mot blivande bottenkonkurrenten (?) Skultorp lär ge en första fingervisning kring vart Lundsbrunn är på väg 2017. Vi tror man återigen får spela kval på Sörbovallen under hösten för att få spela division fyra-fotboll även 2018.

Silly Season
Tränare: 
Tommie Björk (NY), Yonas Tsegay (NY, ass)
Nyförvärv: 
Kristoffer Blom (Hangelösa), Hilaal Barre (Skara), Ali Idris (Götene), Goran Pupcevic (Hangelösa), Johannes Tesfai (Hangelösa), Kristoffer Sundén (Hangelösa)
Förluster: 
Ulf Bergqvist (tränare), Albin Nordström (Hangelösa)

Försäsongen:
LFK Akademi 5-0, DM: Södra Härene 5-1, DM: ÖSIK 2-2, IFK Mariestad 0-1, DM: Skepplanda 0-1, Grolanda 1-0

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 13, Insläppta mål: 5
Poängsnitt: 1,80

Szymon Piotr Faruga och Lundsbrunn får slå ur underläge.

Odds som seriesegrare:
25 gånger pengarna (Nordicbet)

————————————–

11. Tibro AIK

Ser kanske konstigt ut att tippa fjolårets division tre-lag Tibro på nedflyttningsplats, men faktum är det att laget tappat över 20 spelare från förra året och själva har som målsättning att fixa kontraktet. 2015 spelade Tibro i division två. Det är långt ifrån omöjligt att laget spelar i diviion fem 2018.

12. Ulvåker

Ulvåker tippade vi som jumbo även förra säsongen, men efter en säsong i bottenträsket kravlade man sig till sist över både nedflyttnings- och kvalstreck. I år är man mer optimistiska kring tabellplaceringen, men vi står fast även detta år med att man åker ur.

Lämna en kommentar