ANNONS:
ANNONS:

Positiva tongångar i IK Gauthiod just nu

Positivt kring IK Gauthiod dam nu.
Målvakten Malin Björkman stannar i klubben.
Och Mirjam Bader, kapten i Vänersborgs FK ansluter.

Det händer en hel del i IK Gauthiod damer just nu. Det mesta är positivt i division ett-klubben, men även ett par minus kan vi lista den senaste tiden. Vi börjar dock med det positiva.

Och det vill i detta fall inte säga lite. Till att börja med har lagets målvakt Malin Björkman bestämt sig för att fortsätta i Gauthiod. Under veckan som gick tränade hon med Elitettanlaget Sunnanå från Skellefteå. Laget ville också att hon skulle fortsätta och Malin fick ett kontraktsförslag.
– Jag känner att det är för långt bort och att jag inte har den motivation som krävs för att lägga ner all den tid som behövs, säger Malin Björkman till NLT.

Malin Björkman

Otroligt viktigt förstås då Malin inte bara är en av seriens bästa målvakter utan också en riktig pådrivare.
På plussidan hittar vi också 17-åriga Mirjam Bader från Vänersborgs FK. Trots sin unga ålder har Mirjam varit kapten för division tre-klubben och så här beskriver klubben sitt senaste nyförvärv:

”Mirjam kommer från Vänersborgs FK. Under detta år ha hon spelat som mittback i Vänersborg. Trots ung ålder har Mirjam tagit ett stort ansvar i Vänersborg där hon varit lagkapten och suttit i spelarrådet. Mirjam är bland annat en teknisk spelare med bra spelförståelse.”

Mirjam Bader
Mirjam Bader

Tyvärr för Gauthiod så finns det också som tidigare berättat ett par minus. Duon Jonna Gustavsson och Malin Ahlstedt har nämligen bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Framför allt Jonna har imponerat i lagets mittförsvar i år, men motivationen finns inte längre där hos backen.

Ett tredje namn att lägga till på den listan är Hanna Slogén. Minns att Hanna skrev på för Gauthiod under slutet av förra året. Skoftebyntjejen har dock kommit in på universitetet i Uppsala och hastigt, men mindre lustigt för Gauthiod valde Hanna att flytta till Uppland.

Silly Season så här långt i IK Gauthiod:
Tränare: Stefan Kristensson (NY, Stångenäs), Mattias Widdgård (NY ass, Vänersborgs IF dam)
Nyförvärv: Jonna Thor (Vänersborgs IF), Sara Ivankovic (Skoftebyn), Stina Jansson (Skoftebyn), Hanna Slogén (Skoftebyn), Linnea Bergman (Vara), Lotten Persson (Vara), Mirjam Bader (Vänersborgs FK)
Förluster: Eiwon Robertsson (tränare, slutar), Helene Dahl (LFK), Jonnas Gustavsson (slutar), Malin Ahlstedt (slutar), Hanna Slogén (studier Uppsala)

Lämna en kommentar