ANNONS:
ANNONS:

Premiär för ”Lill-lördag med Holmqvist”

Dags för premiär för ”Lill-lördag med Holmqvist”
I det första inlägget någonsin får vi bland annat läsa om Jespers syn på korrupta ledare och årets Skara FC. Dessutom bjuds det på en look-a-like och en och annan sågning.

Ok, då var det alltså dags med debuten här på Lokalfotboll.se.
Detta är något jag har sett fram emot och jag vill även passa på att tacka Bankemyhr för förtroendet. De saker jag kommer lufta i min spalt här på sidan är väldigt blandade, men givetvis kommer den största delen handla om den lokala fotbollen.

Frågan som jag har funderat på inför detta är ”hur f-n ska jag börja det här på bästa sätt?”. Då kunskapen om våra olika lag såhär tidigt på säsongen är minst sagt obefintlig, så känns det inte mer än rätt att börja med det jag har koll på.

Skara FC är laget där jag sen två år tillbaka huserar i, och inför säsongen 2013 känns det som om Skara FC aldrig har varit såhär bra (med all respekt till ”Tajjo”, Jim Larsson, ”Stoffe”, Bergsten och alla de andra profilerna i FC-tröjan genom åren).
Vi har som förmodligen de flesta vet tyvärr förlorat vår skyttekung Jacob Söderberg till Götene IF, men å andra sidan fått in en fullgod ersättare i Mattias ”Mattigol” Karlsson. Vi har även fått in en ny, minst sagt ambitiös och duktig tränare i Sören Hammarén (jag kommer tillbaka till Sören senare). Lägg där till att alla våra yngre spelare blivit ett år äldre och man ser hur de mognar hela tiden. Nog med ”uppkryddning” av mitt kära FC och vi går vidare med lite med vad som hänt i veckan.

Träningsspelet har sakteligen börjat komma igång och något som fick mig att höja på ögonbrynen i lördags var givetvis Gauthiod fullständiga utskåpning av Götene IF.
9-2 mot en seriekollega är under all kritik – skit samma om det är i februari. Det är inte likt Götene som alltid har spelat med en bra karaktär och en j-vla vilja, så för mig kändes det oerhört märkligt.
Det är i alla fall kul för Gauthiod att prestera en sådan målglad fotboll. Wennergren kommer nog inte saknas i bak om den målproduktionen hänger i sig över hela säsongen. Sen är nyförvärvet av Boyd ett j-vla skämt i mina ögon. Fast vem vet? Han kanske värvades för att tröjförsäljningen skulle öka?

Skara FC hade i alla fall ”kick-off” i lördags kväll och det är nu jag för första gången vill kritisera min så annars begåvade tränare Sören.
Vi käkade och hade trevligt när Sören helt plötsligt börjar hänga upp saker i taket framme vid tavlan. Vad är det som var på gång? Jo, nu var det dags för tv-succén ”Så ska det låta”. Vi laddade och blev uppdelade i fyra olika lag. Gul, Blå, Grön och ett ”ledarlag”.  Undertecknad skulle basa över det gula laget och jag tyckte vi hade en bra mix så förväntningarna var höga.

Det börjar med att den halvt korrupte lekledaren börjar ge lite ”extra” betänketid till ledarlaget. Missnöje uppstår, men det rinner snabbt av. Sen upptäcker lagkaptenen i det gula laget vad som egentligen händer. Hur mycket vi andra än gissar och sjunger så slutar det alltid med att ledarlaget får den gömda textraden när alla ”röda” ord redan är uppe. Så givetvis gick ledarna iväg som vinnare. Missnöjet var så stort hos mig själv och min kära lagkamrat Johan Landemark att vi gjorde ett nytt spel. Ett mycket ärligt och framgångsrikt ”music quiz” som tyvärr Sören och hans mannar också vann. Dock på ett ärligt sätt denna gång. Men kvällen var i alla fall mycket lyckad och jag tackar Skara FC:s spelartrupp och dess ledare. Dock kommer jag inte vara med fysträningen idag i ren protest.

Nu avslutar vi med några snabba:

Hur kan LFK vilja ha tillbaka Gabrijel Matanovic efter sådana sågningar av klubben? (Var tvungen att fråga innan det glöms bort)

pastedGraphic.pdfpastedGraphic_1.pdf

Vår högerback Matte Englund och Johan Davidsson, HV71 är så löjligt lika…. Till sättet.

Det värsta jag vet är när det dyker upp en ny karaktär i en serie eller film och den som sitter bredvid frågar ”Vem är det?”. Den är svår då man sett lika mycket som personen som frågar. Louise (min sambo) är fullständigt briljant på sådana frågor.

Vi möter ett norskt lag på lördag som ska hit på träningsläger. Vi får se om det blir något. Det stod nämligen på deras hemsida att Skara ligger LITE utanför Helsingborg. Så stort är väl inte Norge?

Jag väntar fortfarande på Joakim Björndahls inbjudan till fest i Vara…

Förresten kan Emtunga ställa upp om det inte blir något?

West Ham förlorade i måndags igen. Det blir inte lättare då brorsan tillika granne är ett stort Spurs-fan.

Jag tycker det är synd att Götenes kapten ”Norre” inte gick till Skövde AIK, han hade gjort det bra där.

Vill rekommendera filmen Lawless och serien Game of Thrones.

Förresten. Vart ska man gå ut i helgen?

/Jesper Holmqvist (@jesperholmqvist) på Twitter

 

3 tankar på “Premiär för ”Lill-lördag med Holmqvist”

Lämna en kommentar