ANNONS:
ANNONS:

Pulsen på tränarna inför kvällens division två-derby

Derbydags mellan Gauthiod och LFK i herrarnas division två.
Och Lokalfotboll.se har frågat ut tränarna inför kvällens match.
– Det syns i killarnas ögon att det är derby på gång, säger LFK:s Patrik ”Plätta” Gustavsson.

Ikväll drabbar Gauthiod och Lidköpings FK samman i herrarnas division två. Förutom att viktiga poäng står på spel så är det prestige i massor när lagen möts. Men hur är egentligen läget i lagen och vilka spelare kommer att bli hjältar ikväll.
Lokalfotboll.se ringde upp lagens tränare Joakim Jensen och Patrik Gustavsson för att få svar på några viktiga frågor inför matchen på Lunnevi.

jensen platta

Hur är läget i laget inför kvällen?
Joakim Jensen, IKG: Det ser bra ut. Alla är friska och krya så jag klagar inte.

Patrik Gustavsson, LFK: Naturligtvis har vi ett par olyckliga skador i laget. Men jag känner lugn och hoppas förra matchen mot Skövde bara var en engångsföreteelse och att vi nu är på banan igen.

———————————

Vilket betyg ger du er form på en skala mellan 1-10?
JJ: På den skalan blir det en 9:a. Vi har åtta förlustfria matcher i rad och formen är god. Men man vill alltid mer och därför blir det inte en 10:a.

PG: Bra fråga. Vi hade fem raka utan förlust innan helgen, men där föll vi inte på grund av dålig form. En 7:a eller 8:a på Formskalan tycker jag nog allt.
———————————

Är du nöjd med ditt lags poängskörd hittills?
JJ: Nej, inte helt. Kumla hemma och Rynninge hemma är båda matcher vi borde tagit fler poäng i. Så jag är inte helt nöjd då vi borde plockat ett gäng poäng ytterligare.

PG: Nej. Vi har förlorat några onödiga matcher tycker jag. Mot topplag kan man förlora, men tyvärr har vi missat mot några på pappret sämre lag.
———————————

Känns det i laget att det vankas derby ikväll?
JJ: Nej. Jag tycker inte det. Matcherna duggar tätt just nu och mellan dessa tränar vi på och i helgen har killarna dömt en ungdomscup. Det är så fullt upp att vi bara kör på. Så just derbykänslan är det lugnt med.

PG: Ja, det gör det absolut. Är ett annat fokus både i truppen och från utomstående och man kan se i spelarnas ögon att det är derby på gång. Nu är alla tankar på matchen och inte på annat som det ibland kan vara.
———————————

Vem i ditt lag blir derbyhjälte?
JJ: Pelle Ödlund är mannen som fixar det ikväll.

PG:Albrim Demaliljaj och Jeff Gal får dela på det uppdraget.
———————————

Tar du en poäng i derbyt så här på förhand?
JJ: Nej, det gör jag inte. Här hemma på Lunnevi spelar vi i vår ”borg” och här är vi starka. Ett kryss på hemmaplan vore tappade poäng. Kanske de är nöjda med en poäng, men inte vi.

PG: Nej, det vill jag inte göra. Kanske låter lite korkat, men jag vill inte ta en poäng. Jag vill att grabbarna tar med tre poäng hem.
———————————

Till sist. Ge oss din önskerubrik efter kvällens match.
JJ: ”DERBYSEGER” Kort och koncist. Tycker det räcker så.

PG: ”STORSEGER FÖR LFK” tycker jag låter som en passande rubrik

Lämna en kommentar