ANNONS:
ANNONS:

Råda och Mellby segrade i Sporttorget Cup

Rådas damer försvarade titeln.
Och Mellbys herrar skrällvann under söndagen.
Så sammanfattas helgens Sporttorget Cup i Vara.

Sista inomhuscupen innan samtliga lokala lag lämnar inomhusmiljön för att istället blicka mot konstgrässäsongen brukar av tradition vara Sporttorget Cup i Vara. Årets turnering var inget undantag och helgens spel i Sparbankshallen var således årets sista inomhusturnering i den lokala fotbollen.

rådadam

Damerna var först ut under lördagen och regerande mästare var Råda som kom till årets turnering med två lag som gärna ville försvara titeln. För Råda Svart slutade dock turneringen redan i gruppspelet där en tredjeplats bakom Falköpings KIK och Saleby/Järpås inte tog laget vidare.

Istället fick föreningen förlita sig på Råda Vit som lyckades ta sig vidare som tvåa i sin grupp bakom seriekollegan Vartofta. Men om det ”bara” blev en andraplats i gruppen så gick det desto bättre i slutspelet. I kvartsfinalen mötte man Axvall och där vann man relativt komfortabelt med 3-1.
Desto tuffare då i semifinalen där straffar fick skilja Råda och trollhättekombinationen TFK/TBoIS/HIF åt. 5-4 slutade matchen för Råda som i finalen fick möta ett väspelande Skara som också tagit sig till final via straffar i sin semifinal mot Falköpings KIK.
Finalen blev en jämn historia som bara innehöll ett nätrassel. Det kom i den sjätte minuten när Lina Larsson satte 1-0 för Råda. Ett resultat som alltså stod sig matchen ut och bevisade att Råda än en gång var bästa laget i Sparbankshallen i Vara.

Final:
Råda Vit – Skara 1-0
1-0 Lina Larsson (6)

Semifinaler:
Skara – Falköpings KIK 5-4 efter straffar
Råda Vit – Trollhättans FK/Trollhättans BoIS/Halvorstorp 5-4 efter straffar

Kvartsfinaler:
Falköpings KIK – Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro 2-0
Skara – Saleby/Järpås 3-2
Vartofta – Trollhättans FK/Trollhättans BoIS/Halvorstorp 0-2
Axvall – Råda Vit 1-3
———————————————

Om Råda var en ganska väntad vinnare i damturneringen så bjöd herrturneringen på en desto mer överraskande vinnare. Detta då Mellby sprang hem hela turneringen. Ett Mellby som fått en reservplats till Sporttorget Cup eftersom Emtunga inte fick ihop lag.

DSC_0157

Men om vi tar det från början så var turneringen uppdelad så att två grupper spelade på förmiddagen och två på eftermiddagen. Mellby lirade på förmiddagen och slutade tvåa i sin grupp efter ett Vara som imponerade stort. Mellby dock obesegrade efter två segrar (JK10 och Källby) och ett kryss mot just nämda Vara.

Detta innebar en plats i kvartsfinalen där Nossebro stod för motståndet. En tight match slutade till sist med Mellbyseger 1-0 och vila inför eftermiddagens semifinal mot ENV.
I semifinalen var det ENV som var det hetaste laget och som kunde gå ifrån till en tvåmålsledning. Men två snabba mål i matchens slutskede från Egzon Restelica tog matchen till straffar. I denna var Mellby något vassare än ENV och efter en straff över ribban från Tobias Johansson i ENV stod Mellby som finalister.

I finalen väntade Levene Skogslund. Ett ”Skör” som imponerat under dagen och bara släppt in ett enda mål. Henrik Andersson gav också laget ledningen, men Mellby jobbade sig sakta men säkert in i matchen. Fick relativt omgående en kvittering och under matchens andra halva var man det bättre laget. Därför kom 2-1 och 3-1 inte helt ologiskt under matchens sista fem minuter.
3-1 alltså till division fem-nykomlingen som inte bara tog hem segern i Sporttorget Cup, utan som också visade att man kommer att bli att räkna med under årets säsong.

Final:
Mellby – Levene Skogslund 3-1
0-1 Henrik Andersson (4), 1-1 Mathias Laurell (5), 2-1 Mirza Jusovic (15), 3-1 Kristoffer Svensson (18)

Semifinaler:
ENV – Mellby 4-5 efter straffar
Levene Skogslund – Skara 3-0

Kvartsfinaler:
Vara – ENV 1-3
Nossebro – Mellby 0-1
Arentorp/Helås – Levene Skogslund 0-1
Fröjdens FK – Skara 0-2

1 tanke på “Råda och Mellby segrade i Sporttorget Cup

Lämna en kommentar