ANNONS:
ANNONS:

Råda, Sil och Skara i en stentuff division två-serie

Tre nedflyttade lag från division ett.
Och dessutom ett helt gäng med andra lag som vill vara med och slåss i toppen.
Damernas östra tvåa blir stentuff och så här tror vi att det slutar.

 

1. Hörnebo

Hörnebos damer var ett av topplagen i division två redan förra säsongen. Med fart och fläkt sprang de sönder motståndarlagen och hade en härlig offensiv. Detta blir en tuff serie, men vi tror att det är Hörnebo som drar det längsta strået och vinner serien.

————————————–

2. Falköpings KIK

Fjolårets seriesegrare FKIK missade uppflyttningen pga en sämre insats i division ett-kvalet och får ta ny sats i division två. Falköping bygger vidare på ett ungt lag som har mycket offensiva kvaliteter. Det räcker med all säkerhet till en topplacering, men vi tror inte att man vinner serien 2016.

————————————–

3. Mariestads BoIS

Ett stabilt division ett-lag som Mariestads BoIS fick förra året stiga ner en division och med bekante Jesper Rydh (senast i Kinne Vedum) ska man försöka att ta sig tillbaka. Kvalité har man gott om i laget och allt annat än en topplacering vore ett fiasko. MAn är definitivt med och slåss om en uppflyttningsplats.

4. Råda

En tredjeplats i division två förra året blev det för ett nysatsande Råda under Zacharias Svenssons ledning. Men någon fortsättning på det bygget blev det inte, I alla fall inte för ”Zacke” som lämnade. Istället är det Andreas Andersson som tagit över skutan och det är helt klart lägre spelaromsättning i Råda 2016 än året innan. Det är relativt svårt att säga var Råda står i en tuffare serie än ifjol, men det finns många duktiga spelare i ”rätt” ålder hos de grönvita. Under försäsongen har man öst in mål framåt och varit täta bakåt. Något som pekar mot en rolig säsong.

Det skulle vara oerhört imponerande om man orkade ända fram i år, men vi tror att det blir en placering strax bakom de främsta lagen.

Silly season:
Tränare: 
Andreas Andersson (NY, JK10 herr), Mattias Quasters (ass), Emelie Sandsjö (ass)
Nyförvärv: 

Förluster: Zackarias Svensson (tränare, LFK Akademi herr)

Försäsongen:
Kållandsö 9-0 (DM), Vänersborgs FK 1-1 (DM), Rackeby (DM) 7-0, Wargön 6-0, Lödöse Nygård 1-3, Falköpings KIK (DM) 2-0

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 1
Gjorda mål: 26, Insläppta mål: 4
Poängsnitt: 2,17

IMG_0761

5. Töreboda

Jumbo i division ett med bara en enda vinst förra året. Töreboda hade ett jobbigt 2015 och självklart blir denna säsong roligare mot lättare motstånd. Men studsar man tillbaka? Nej, här får man nöja sig med en mittenplacering.

6. Sil

Division ett blev för tufft för ett ungt Sil som sänkt medelåldern rejält på några säsonger. Nu fortsätter man att bygga vidare på fjolårets unga tjejer och det är uppenbart att laget har talang. Bakåt ser det stabilt ut. Inte minst tack vare lånet Sara Alexandersson från Skövde KIK. Frågetecknet ställs istället till offensiven där man ser tunna ut. När lagets överlägset främsta målskytt Mill Eriksen tackade för sig (gravid) för någon vecka sedan så ser det än värre ut för ett Sil som kommer att få ligga på kontring för att komma till sina hetaste målchanser.

Nej, detta blir med all säkerhet ett mellanår för Sil som i lugn och ro får bygga upp ett nytt slagkraftigt lag som om ett par år kan vara med och fightas i toppen av division två. I år gäller det att utvecklas och hålla bottenlagen bakom sig.

Silly season:
Tränare: Anders Bohman, Kenneth ”KG” Gustafsson (ass)
Nyförvärv: Sara Alexandersson (lån Skövde KIK)

Försäsongen:
IFK Tidaholm (DM) 1-2, Mariestads BoIS 0-3, Värsås (DM) 3-0, Skara (DM) 1-0, Ulvåker 1-0, LFK (DM) 0-4, Vänersborgs FK 1-3

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 7, Insläppta mål: 12
Poängsnitt: 1,29

13072831_547625895409183_1544209136202503220_o

7. Vartofta

Slutade i miotten av division två under förra året, men i en tuffare serie blir det ett par tabellplaceringar sämre. Har under försäsongen blandat målkalas med storförluster. Det håller inte för en plats på övre halvan.

————————————–

8. Skara

Skara fixade nytt kontrakt först i slutomgångarna 2015. Till årets säsong har man dessutom fått klara sig utan sin skyttedrottning Malin Andersson som gått till LFK. Trots detta pangade man in hela 43 mål under försäsongen. Visserligen kom 21 (!) i en match, men det förtar inte att Skara visat upp en fin offensiv. Annie Björk och Mikaela Wallgren är båda fysiska spelare som kan hålla kvar bollen i anfallen och det behöver laget.

Jonas Dahl är ny tränare i laget och hans första uppgift blir att fixa nytt division två-kontrakt. Vi har nämnt det tidigare. Detta är en stentuff serie och Skara lär vara ett lag som får fightas i botten. Men det är fullt möjligt för de vitblå att lyckas med uppgiften då det finns kvalitet i laget.

Silly season:
Tränare: Jonas Dahl (NY)
Nyförvärv: Annie Björk (comeback), Mikaela Wallgren (comeback), Amanda Svensson (Axvall), Matilda Lindhult
Förluster:
Jens Antonsson, tränare (slutat), Cassandra Johansson (Axvall), Malin Andersson (LFK)

Försäsongen:
Vartofta (DM) 3-0 , Arentorp/Helås 1-1, Björsäter (DM) 21-0, Sil 0-1, Vänersborgs IF 6-2, Skultorp (DM) 6-1, Frisco 1-4, Wargön 5-1

Vunna: 5, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 43, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 2,00

DSC_0299_JPG

9. Tidaholm

Femma i division två under 2015 var ingen dålig placering för IFK Tidaholm. Men i en tuffare omgivning blir det allt för tufft och 2016 spelar man i division tre.

10. Skultorp

Skultorp snubblade förra året förbi Axvall när de sistnämda föll på eget grepp i slutomgångarna. Nu ska man spela i division två och det steget blir alldeles för tufft för Skultorp. Division två-sejouren blir bara ettårig.

 

Lämna en kommentar