ANNONS:
ANNONS:

Malin Linder sköt LHK vidare i DM

Fyra mål av nyförvärvet Malin Linder.
Då vann LHK dam sin grupp före både Sil och Skara.

Om det och allt annat kring helgens DM-spel för våra lokala damlag hittar du här.

I helgen avgjordes DM:s gruppspel för både herrar och damer. Och i damklassen var det ett gäng med lokala lag som vann sina grupper och som får spela vidare i slutspelet. Även en rad grupptvåor kommer att ta sig vidare efter det att VFF räknat ut vilka som kvalificerat sig som ”bästa tvåor”.

Vilka lag som tog sig vidare och vilka som spelat färdigt för denna gång kan du läsa om nedan där vi listat alla lag som spelat i helgen och kommenterat deras insatser.


Grupp 1
Råda – Vartofta 3-2
Mål Råda: Sara Sjöström, Arbenita Sagonjeva, Lina Larsson

Kommentar: Råda startade vasst mot Vartofta och kunde hålla undan i gruppfinalen. Tre raka segrar har stärkt självförtroendet och nu väntar slutspel.


Grupp 4
Kinne Vedum/Hällekis/Lundsbrunn – Våmb 4-1

Mål LHK: Malin Linder 4

Sil – Skara 4-0
Mål Sil: Ebba Rådmark, Jessica Pettersson, Alma Fornegård, Julia Andersson

Kommentar: Vårens överraskningslag LHK vann även mot Våmb. Fyra mål av nyförvärvet Malin Linder tog laget till ett säkert avancemang som gruppetta. Sil slog rivalerna i Skara och får hoppas på att sex poäng räcker till att bli en av de bästa tvåorna.


Grupp 7
FIK/EF/Nossebro – JK10 3-1
Mål F/EF/N: Elin Strömdahl, Lisa Falk, Michaela Sperring
Mål JK10: Alma Jungner

Kommentar: Det blev en lokal jumbofinal i grupp 7 och denna vanns av FIK/EF/Nossebro som därmed slutade trea i gruppen. JK10 sist på noll poäng.


Grupp 9
Skepplanda – Arentorp/Helås 3-1 (referat Skepplanda)
Mål A/H: Emelie Nolerås

Kommentar: Tveksamt om det blir avancemang för Arentorp/Helås efter förlust i gruppfinalen mot Skepplanda. Nu står hoppet till att bli en av de bästa tvåorna som tar sig vidare.


Grupp 10
Mellby – Saleby/Järpås 7-0
Mål Mellby:Kommentar: Mellby hade inga problem med att besegra Saleby/Järpås. Men trots 7-0 vann Lödöse Nygård gruppen och Mellby får hoppas på avancemang som tvåa. Saleby/Järpås får glömma DM och jaga vidare i seriespelet.


Grupp 11
Fristad/Borgstena/Sparsör – Vedum 5-2
Mål Vedum: Matilda Fransson, Lovisa Närhi

Kommentar: På förhand fanns det en liten chans för Vedum till avancemang, men efter 5-2-förlusten blev det en sistaplats i gruppen och tack och hej till DM för detta år.

Lämna en kommentar