ANNONS:
ANNONS:

Rådas damer sparkar tränaren Andreas Andersson

Nu får Rådas dåliga resultat konsekvenser.
Laget sparkar tränaren Andreas Andersson.
Och ny tränare blir nygamle Jens Antonsson.

13:00 idag spelar Rådas damer på bortaplan mot Skultorp. Hemmalaget är inte oväntat tabelljumbo efter sju omgånger. Desto mer överraskande är att Råda bara är tre poäng före i tabellen. Bara sex inspelade poäng är en klar missräkning för laget som hoppades att vara med och slåss om en topplacering.

Men de dåliga resultaten har nu fått konsekvenser och under torsdagen valde laget att sparka tränaren Andreas Andersson.
– Jag fick reda på det efter träningen i torsdags. Klart att jag blev överrumplad, det var inget jag var inställd på, säger Andreas till NLT.

andreas

Andreas Andersson blev klar som ny tränare för Råda i december 2015  (läs här) och sade då till Lokalfotboll.se.
– Jag vet att Råda har stora ambitioner och de är ett stabilt division två-lag. Hoppas att kunna bidra med ny energi, få gruppen att dra åt samma håll och få till ett lag där alla vill delta och vågar utvecklas.

Mer än sex månader som tränare blir det alltså inte för Andreas som fått förklaringen att:
– För dåliga resultat, samt att de tycker att mitt jobb gör att jag är borta för mycket. Det är jag också, men det visste de ju om från början.

Råda har emellertid inte legat på latsidan vad det gäller att hitta en ersättare på tränarposten. Jens Antonsson som tidigare tränat laget under flera säsonger kommer att ta över huvudansvaret. Jens valde som bekant att hoppa av ett uppdrag som assisterande tränare i LFK så sent som under våren.

Jens Antonsson

Lämna en kommentar