ANNONS:
ANNONS:

Rådas landslagstjej tar klivet över till LFK

Rådas Ebba Handfast har bestämt sig för att ta nästa kliv i karriären.
Och föga oväntat blir Lidköpings FK nästa klubbadress.
– Det känns helrätt och som ett naturligt steg, säger landslagstjejen till Lokalfotboll.se

Ebba Handfast

Mitt i stundande kvalspel förstärker Lidköpings FK sin trupp – inför kommande säsong.
– Ja, vi försöker vara ute i god tid, skrattar Calle Wellner från klubbens Fotbollssektion.
Tjejen det handlar om är Rådas Ebba Handfast som tränat med klubben till och från redan sedan i somras.

– Det känns helrätt och som ett naturligt steg i min fotbollskarriär, säger Ebba som lämnar en lyckosam säsong bakom sig i Råda och fortsätter:
– Är med blandade känslor jag lämnar Råda. Har varit en jätterolig säsong och mina kompisar spelar ju i laget. Men det känns spännande att ta chansen i LFK och jag behöver det för att utvecklas vidare.

Ja, 16-åriga Ebba har verkligen haft en lyckosam säsong. Ordinarie plats i Rådas damlag, men dessutom spel i 16-årslandslaget där laget nu är vidare till andra rundan i EM-kvalet. Till viss del med hjälp av Ebbas insatser i den blågula tröjan där hon gjorde mål från sin mittbacksposition.
Laget har i skrivande stund också samlats inför stundande kvalspel, men Ebba tvingas stanna hemma. En sträckning i framsida lår sätter stopp för spel.
– Känns skittrist. Sträckte mig för tre-fyra veckor sedan och det har inte blivit bättre och jag tvingades lämna återbud för ett par dagar sedan, säger Ebba som hoppas att chanserna i landslaget inte minskat p.g.a. återbudet.
– Nej, jag tror inte att de ska ha försämrats. Vinner vi gruppen i veckan som kommer tar vi oss till EM-slutspel i november och då hoppas jag att jag kan vara med.

Men näst på tur väntar alltså träning med Lidköpings FK. Spelklar blir hon först efter denna säsong. Om det blir i ett lag som spelar i division ett eller Elitettan återstår att se.
– Vore jättekul om det blir Elitettan och jag ska givetvis till Framnäs och heja på lördag. Men oavsett vad det blir är givetvis målsättningen att ta en plats i laget, avslutar LFK:s senaste nyförvärv

 

Lämna en kommentar