ANNONS:
ANNONS:

Rasmus Johansson byter planen mot bänken

Höftoperation för Gauthiods lagkapten.
Då blir Rasmus Johansson istället assisterande tränare.
– Var rätt tillfälle nu när jag inte är tillgänglig för spel, berättar Rasmus.

Gauthiod mittback Rasmus Johansson valde för ett par år sedan att byta Vara för spel med Gauthiod. Sedan dess har han varit en viktig kugge i lagets backlinje i division två. Men under säsongen 2016 kommer det inte att bli något spel för 31-åringen – i alla fall inte under våren.
En planerad höftoperation ställer nämligen in vårsäsongen.

5501413

– Kände redan av det i början av förra säsongen. Sedan blev det mycket värre innan sommaren och hösten var riktigt tung faktiskt. Tränade inte fullt en enda vecka tror jag, säger Rasmus som längtar efter att få bli skadefri.

– Om allt går som plan hoppas jag vara tillgänglig på hösten på något sätt. Lite nyfiken på att spela och träna utan att känna smärta. Mitt minne sviker mig när det hände senaste, berättar Rasmus som dock kommer att ha mycket att göra med Gauthiod ändå under året.

Rasmus kommer nämligen att vara assisterande tränare vid sidan av duon Joakim Jensen och Angelo Vega.
– Ett beslut som växt fram efter mina samtal med styrelsen. Jag har ju alltid velat bli tränare ”igen” och tyckte det var rätt tillfälle nu när jag inte var tillgänglig för spel.

Vad hoppas du kunna bidra med vid sidan?
– Förhoppningsvis lite försvarstänk och kan avbelasta Jocke och Vega lite. Sen känner jag ju killarna väl och förhoppningsvis är det en fördel, avslutar Rasmus.

Lämna en kommentar