ANNONS:
ANNONS:

Rasmus Johansson förlänger med Gauthiod

En av fjolårets mest positiva överraskningar.
Och efter betänketid förlänger nu Rasmus Johansson sitt kontrakt med Gauthiod.
– Det betyder såklart jättemycket, säger Lars Emanuelsson från klubbens fotbollssektion.

Inför 2014 kom Varas rutinerade mittback Rasmus Johansson till Gauthiod. Visserligen var det många som anade att 30-åringen hade mer att ge, men att han redan första säsongen i division två skulle bli en så tongivande spelare var det nog inte lika många som hade räknat med.
– Alla lag behöver spelare som Rasmus. Rutinerad och helylle, men samtidigt en kille som inte lägger några fingrar emellan på planen och som dessutom kan ryta till i omklädningsrummet när något inte är som det ska, säger Lars Emanuelsson från Gauthiods fotbollssektion.

Rasmus JOhansson

Lars och många andra med Gauthiodsympatier har dock haft all anledning att vara lite oroliga den senaste tiden. Rasmus som led av höftproblem under hösten har nämligen tvekat om framtiden på fotbollsplanen och varit ett osäkert kort inför 2015. Men nu har mittbacken bestämt sig för en fortsättning även denna säsongen.
– Känns förstås jättebra. Rasmus har på kort tid visat sin betydelse för Gauthiod. Nu jobbar han med ett lite nytt träningsupplägg och han har dessutom blivit grymt taggad av vår nya tränarduo Kim (Björkegren) och Jonas (Larsson) som han beskriver som en av anledningarna till att det blir en säsong till, förklarar Lars Emanuelsson som dock fortfarande saknar ett par signaturer inför året.

Klas Bohman, Emil Svensson, Henrik ”Plåtis” Andersson och David Svensson är en kvartett som alla tvekar inför framtiden.
– Klas, Emil och ”Plåtis” tränar på för egen hand just nu och funderar vidare. Ingen deadline är satt när de måste bestämma sig, men det är klart att vi hoppas mycket på dem. En stark centrallinje är viktigt att ha. I Davids fall så bygger han hus och det mesta talar för att det blir spel i FC Gauthiod. I alla fall under våren, berättar Lars.

Klas Bohman tvekar fortfarande.
Klas Bohman tvekar fortfarande.

Ni har på er till den 31 mars att hitta nya spelare. Har ni några krokar ute och vad letar ni i så fall efter?
– Självklart har vi ett gäng krokar ute och mycket avgörs förstås av vad våra befintliga spelare väljer att göra. Är väl ingen hemlighet att vi tittar på spelare i centrallinjen om nu någon av dessa skulle försvinna. Mycket kommer nog att klarna den närmsta veckan, avslutar Lars Emanuelsson.

IK Gauthiods Sillys Season så här långt
Tränare: Kim Björkegren (NY, Älta dam), Jonas Larsson (NY ass, FC Gauthiod)
Nyförvärv:
Niclas Haglundh (Götene), Erik Hjalmarsson (Nossebro), Pelle Ödlund (FC Trollhättan)
Förluster:
Jörgen Ericsson (tränare, slutar), Robin Lundgren (Vara), Valon Gashi (Carlstad United), Pontus Nilsson (FC Gauthiod)

Lämna en kommentar