ANNONS:
ANNONS:

Rasmus Johansson hem till Vara

Tre år blev det i IK Gauthiod.
Men nu flyttar Rasmus Johansson hem till Vara igen.
– Ser fram emot satsningen i Vara, säger mittbacken.

Inför säsongen 2014 bytte Rasmus Johansson tryggheten i Varas backlinje mot Lunnevi. Detta i ett försök att testa vingarna och spela i IK Gauthiod.
Och visst gick det bra för ”Rasse” som tidigt visade pondus både på och utanför planen. Något som gjorde honom till en av ledarna i det rödblå laget.

Så gott som hela perioden har 32-åringen varit ordinarie i mittförsvaret, men den senaste säsongen har varit ett undantag. Detta då skada och påföljande operation gjorde att han missade den första delen av årets säsong.

Men under hösten fanns han tillbaka på planen igen och de flesta trodde nog att Rasmus skulle hänga i ett år till i Gauthiod – men så blir det inte.
Istället blir det en flytt tillbaka till Vara.
– Det är många anledningar till klubbytet, men jag känner att det är dags att varva ner lite. Dock jäkligt vemodigt att lämna Gauthiod då jag haft tre riktigt roliga år, säger Rasmus.

Senast Rasmus spelade i Varatröjan.
Senast Rasmus spelade i Varatröjan.

Rollen i Vara blir endast som spelare, men tanken är att han även ska hjälpa tränare Patrik Widell vid behov. På frågan om han är samma spelare som lämnade Vara i slutet av 2013 svarar Rasmus:
– Jag är nog en lite smartare spelare än innan och även lite bättre med fötterna. Har verkligen utvecklats av att spela med så kompetenta spelare.

Lämna en kommentar