ANNONS:
ANNONS:

Rickard Hägg klar för spel med Götene

Det har varit på gång ett tag.
Men under onsdagen kunde Götene äntligen presentera en ny målvakt.
– En förening som verkar vara mån om alla, säger Rickard Hägg om sin nya klubb.

Det var i förra veckan som vi skrev om att 30-årige Rickard Hägg, med ett förflutet i klubbar som IFK Skövde och IFK Värsås var aktuell för spel med Götene IF i division tre.
Men övergången drog ut på tiden och under helgen som gick hände ingenting.
– Bara detaljer som återstår. Har tränat med dem två gånger och skulle utvärdera läget efter det. Eftersom jag inte spelat på ett och ett halvt år ville jag känna på det först innan jag bestämde mig, sa Rickard Hägg i helgen.

5755195.jpg;w=1268;h=700;format=jpeg;f.threshold=26;c.focus=faces;c.finalmode=crop;mode=crop;scale=both;anchor=topcenter

– Hade verkligen noll koll innan första träningen. Har mött Götene tre gånger tidigare, men hade ingen direkt uppfattning om dem innan. Men det verkar vara ett bra gäng samt en förening som är mån om alla. Jag har en bra känsla, säger Rickard när påskriften är klar och han nu kommer slåss om platsen som förstemålvakt med unge Linus Roth.

– Och suget för fotbollen har kommit tillbaka efter uppehållet, säger Rickard som beskriver sig själv som en allround målvakt när han får frågan hur han är som fotbollsmålvakt.

Götenes fotbollssektion var förstås glada över Rickards beslut och så här skrev man på sin hemsida under onsdagen:

”Tidigare i förmiddags så blev Rickard Hägg 30 år målvakt från Skövde klar för Götene IF. Rickard som tidigare har stått i IFK Värsås där han var med och tog upp Värsås från div 6 till div 4 och sedan gick till IFK Skövde där han vaktade stolparna i div 3 och hjälpte laget att ta klivet upp till div 2. I fjol tog han ett sabbatsår från fotbollen. Men har nu alltså bestämt sig för att spela med Götene IF 2016.

Så nu är äntligen målvaktsbiten löst och med Rickard Hägg och duktige Linus Rooth som målvakter i Götene ser våren mycket trevligare ut. Fotbollssektionen har verkligen jobbat stenhårt för att lösa målvaktskrisen och nu lyckats knyta till sig en riktigt erfaren och bra målvakt och är givetvis väldigt nöjda med att Rickard bestämde sig för spel i Götene IF 2016.”

Götenes ”Silly Season 2016”
Tränare: Rolf Johansson
Nyförvärv: John Eriksson (Notviken), Gustav Karlsson (Mellby), Martin Holmberg (LFK), Amel Dzafic (Sil), Rickard Hägg (comeback)
Förluster: Peter Stjerna (Sil), Viktor Berntsson (Ardala), Robin Björk (Ardala), Patrik Dahlin (Kinne Vedum), Anton Svensson (Kinne Vedum), Johan Höjer (Råda)

Lämna en kommentar