ANNONS:
ANNONS:

Rodevåg om den historiska hemmapremiären i Allsvenskan

Idag gör Falkenberg historisk hemmapremiär i Allsvenskan.
Och kapen för laget är Götenesonen Stefan Rodevåg.
– Ska bli underbart. Detta är verkligen något extra, säger Stefan till Lokalfotboll.se.

Stefan Rodevåg2
Efter en fantastisk fjolårssäsong i Superettan tog Falkenbergs FF steget upp i Allsvenskan för första gången i klubbens historia. Sedan i höstas har dock laget tappat massor av spelare till andra klubbar och nykomlingen tippas att åka ur med dunder och brak.
En spelare som stannat kvar och som i allra högsta grad ska hjälpa laget att göra det omöjliga möjligt är ingen mindre än Götenesonen Stefan Rodevåg.

Lokalfotboll.se passade på att slå Stefan Rodevåg en signal för att höra hur det kändes inför den historiska hemmapremiären klockan 16:00 på Falkenbergs IP mot Brommapojkarna.
– Känns riktigt häftigt. Detta är något historiskt både för staden och klubben och något som man längtat efter sedan i höstas. Det kommer verkligen att kännas speciellt.

I premiären förra helgen blev det förlust mot regerande mästarna Malmö på bortaplan. Vad tycker du om er insats?
– Vi är nöjda med matchen, men inte med resultatet. Vi var ju med i 70 minuter, men sedan fick de ett oturligt mål och där gled matchen oss ur händerna. Sedan blev det lite speciellt med tanke på vad som hänt i Helsingborg tidigare på dagen. Det påverkade alla och det blev en olustig och annorlunda känsla.

Du var kapten senast mot Malmö. Får du äran att bära bindeln även i dag?
– Ja, det blir nog så. David Svensson som är ordinarie kapten är troligtvis inte tillbaka och kan spela från start.

Och din egen form då. Hur känns den?
– Så där om jag ska vara helt ärlig. Barnen har varit förkylda ett tag och nu har jag också fått skiten så man är väl inte 100-procentig. Men jag räknar med att starta och sen får vi se.

Brommapojkarna hemma. Det är väl en sån match ni verkligen ska vinna om ni ska förnya kontraktet?
– Ja, det är klart, men det känns inte som en ”måstematch” nu när den kom så tidigt. Hade det varit i omgång 20 hade vi nog sagt annorlunda då båda lagen är bottentippade. Men det är klart att vi vill vinna hemmapremiären.

Hur ser matchdagen ut för er i Falkenberg. Laddar ni upp på något speciellt sätt?
– Nej, det är som vanligt när vi spelar eftermiddagsmatch hemma på helgen. Inget extra och samling med laget en och en halv timma före match. Sedan är det fullt fokus på matchen.

Vågar du dig på att tippa resultatet?
– Ja då. Vi vinner med 2-0 och jag sätter ett mål. Det måste jag ju våga tro på.

Lämna en kommentar