ANNONS:
ANNONS:

Senaste veckans damfotboll

Ett LFK som trots ett kryss leder Elitettan.
Och fin form på lag som Gauthiod, Vinninga och Emtunga.
Här allt du behöver veta om den senaste veckans lokala damfotboll.


ELITETTAN

Västerås – Lidköpings FK 2-2
Mål LFK: Sandra Lagerbratt, Sarah Michael

Kommentar:
Andra raka krysset för LFK när laget åkte till Västmanland för möte med Västerås. Sandra Lagerbratt gav planenligt gästerna ledningen med 1-0, men trots massor av chanser var det hemmalaget som både kunde kvittera och ta ledningen. Stort chansövertag för LFK, men det skulle dröja ända till den 85:e minuten innan Sarah Michael kunde nicka in 2-2 som också blev slutresultatet. Glädjande för LFK:s del var också att toppkonkurrenterna tappade poäng. Förlust för KIF Örebro och oavgjort för Kungsbacka vilket innebär fortsatt serieledning för LFK.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Gauthiod – Göteborg DFF 3-1
Mål: Sigrid Verngren, Moa Andersson, Stina Adamsson

 

Kommentar:
Vi har skrivit det förrut, men helgens insats visade än en gång att Gauthiods damer verkligen har fått upp ångan. Denna gång blev det tre poäng hemma mot Göteborg efter 2-1 i halvtid. Spiken i kistan kom i den 80:e minuten när Stina Adamsson satte 3-1. 27 inspelade poäng för Gauthiod som fortsätter att jaga en så fin tabellplacering som möjligt innan säsongen är slut. Hur många lag kommer man egentligen att hinna ikapp?


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Fristad/Borgstena/Sparsör – Råda 0-7
Mål Råda: Malin Andersson 3, Sofia Karlsson 2, Amanda Reinhardt, Lina Larsson


LHK – Vinninga 0-2
Mål Vinninga: Alice Persson, Hanna Hult

Arentorp/Helås – IFK Tidaholm 0-2

Kommentar:
Nykomlingen Vinninga fortsätter att övertyga. Borta mot LFK stämde inte spelet till hundra procent, men man gick ändå vinnande ur striden med 2-0. Fortfarande svårt att bli topp 2, men Vinninga ser ut att bli bästa lokala lag vilket imponerar.
Islossning också för ett ifrågasatt Råda. 7-0 borta mot Fristad visade att Rådatjejerna har klass om laget får vara skadefritt och får ihop spelet. Malin Andersson målbäst med sina tre fullträffar.
Till sist noterar vi också att Arentorp/Helås har det jobbigt. Förlust i veckan mot IFK Tidaholm och därmed är man fortfarande kvar under strecket.


DIVISION 3 ÖSTRA

Axvall – Hörnebo 3-1
Mål Axvall: Andrea Verona Grönberg 2, My Tiveman

IFK Värsås – FIK/EF/Nossebro 3-4
Mål F/EF/N: Michaela Sperring, Ellen Ölander, Frida Enström, Malin Bylund

Vedum – Skara 7-1
Mål Vedum: Matilda Fransson 3, Charlotte Inedahl 2, Lorraine Otterborg, Anni Närhi
Mål Skara: Arlinda Sagonjeva

Kommentar:
Topp 3 känns svårt för våra lokala lag att nå i denna serie, men istället blir det att först och främst kämpa om fjärdeplatsen. Just nu är FIK/EF/Nossebro som innehar den platsen. Under helgen som gick besegrade man tabelltrean IFK Värsås på ett imponerande sätt och är på gång. Samma gäller Vedum som städade av Skara med klara 7-1.
Just Skara får nu titta nedåt för att undvika kvalspel. Detta gäller också Axvall, men laget tog en otroligt viktig seger mot Hörnebo på tabellplaceringen över och nu finns även chansen att slippa kvala senare i höst.


DIVISION 4 NORRA

Rackeby/Kållandsö – Gullspång/Hova/Weimer 3-1
Mål R/K: Cornelia Dagobert, Stina Rsk, Rebecka Tengbom

Kommentar:
Rackeby/Kållandsö fixade tre mycket viktiga poäng under helgen som gick och nu smyger man med och jagar kvalplatsen till division tre. Till helgen står serieledande Moholm för motståndet och då finns chansen att krypa ännu närmare toppen.


DIVISION 4 VÄSTRA

Saleby/Järpås – Halvorstorp 0-7

Östadkulle – JK10 3-5
Mål JK10: Emma Berntsson 2, Caroline Wall

IFK Emtunga – Sjuntorp 7-0
Mål Emtunga: Matilda Lindhult 2, Ebba Ohlin, Elin Sahlin, Linnea Magnusson, Thea Stromberg

Kommentar:
Tung förlust för JK10 i toppmötet med Östadkulle. Gästerna vann en målrik match och gled ifrån i tabelltoppen. Förlusten innebar också att Emtunga smet förbi upp på kvalplatsen. Laget visade klass mot tabellfyran Sjuntorp och vann klart. Just JK10 och Emtunga möts den kommande helgen i en match som avgör mycket av toppstriden.


Lämna en kommentar