ANNONS:
ANNONS:

”Ser fram emot toppmötet mellan Hangelösa och Trollhättans FK på onsdag”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.

Andreas Sandström

Jag hann med två matcher denna vecka. Ett dam-möte i division 3 mellan ENV – Vedum och division fem-mötet mellan Levene/Skogslund – Tråvad/Larv. Jag fick se en utklassning och en riktigt jämn fight. Båda matcherna var underhållande, men på olika sätt. Massor av mål i den ena och massor av spänning i den andra.

 

ENVFF dam – Vedum AIS dam, 8-1 (3-1)

Det blev ett mindre målkalas på Holmavallen denna tisdagskväll och det var hemmalaget som var ett par klasser bättre.  ENV tog en tidig ledning när Julia Hofling prickade in 1-0 redan i den 4 minuten, men efter det var det ganska jämnt ute på planen. ENV hade mest boll, men Vedum stack upp i en del farliga kontringar.  Så när Matilda Fransson kvitterade i den 36 minuten, så var det inte helt orättvist. Nu kom ENV tillbaka omgående och på mindre än 3 minuter efter Vedums kvittering så hade man satt 2 bollar i nät och gått upp i en klar ledning.  3-1 stod sig fram till pausvilan och resultatet kändes rättvist. I den andra halvleken växlade ENV upp ytterligare och var helt överlägsna. Målen ramlade in i en strid ström och matchen var avgjord långt innan domaren blåste för full tid.

Matchens tre stjärnor

1. Alma Mörk, ENV
Tre mål av Mörk och hon kunde satt tre till. En mycket duktig forward som hade klarat sig fint i högre divisioner.

2. Cecilia Johansson, ENV
Johansson är rejält tuff på mittfältet och gör en gedigen insats. Men hon är inte bara en bollvinnare utan hon kan även fördela bollarna och har ett riktigt bra tillslag.

3. Julia Hofling, ENV
Två mål av Hofling och hon styr det mesta på mittfältet. Hofling är som bäst när hon kommer rättvänd på offensivt mittfält och kan lossa sitt fina skott.

————————————–

Levene/Skogslunds IF – Tråvad/Larv 1 – 2 (1-1)

Nykomlingen Tråvad/Larv åkte till natursköna Björkevi för att ställas mot dittills obesegrade serieledarna Levene/Skogslund. Men det var Tråvad/Larv som tog tag i taktpinnen och man var det klart bättre laget i första halvlek.  image 2014-05-09 23.33_500När Adam Grufvisare ger Tråvad/Larv ledningen i den 33 minuten så känns det fullt logiskt. Resultatet står sig halvleken ut trots bud på fler mål för Tråvad/Larv. Levene/Skogslund får en hörna tidigt i andra halvleken, högst på den når Marcus Haraldsson och med en fin skarvnick placerar Haraldsson bollen i nät. Matchen tappar lite tempo efter detta och spelet blir mer av en kamp. I den 68 minuten återtar Tråvad/Larv ledning, denna gång är det Johannes Johansson som blir målskytt. Levene/Skogslund trycker på rejält de sista 10 minuterna, men man lyckas inte sätta dit kvitteringen. Sett över 90 minuter så tycker jag att Tråvad/Larv vinner rättvist, man skapade mer och kunde avgjort redan i första halvleken.

Matchens tre stjärnor

1. Johannes Johansson, Tråvad/Larv
Med sin längd och styrka är han farlig så fort han får tag i bollen. Fulltränad efter sin skadefrånvaro, så kommer han bli ännu bättre.

2. Adam Grufvisare, Tråvad/Larv
Grufvisares fina spelsinne och fantastiska vänsterfot skapar massor av bra chanser för Tråvad/Larv.

3. Alexander Jaballah, Levene/Skogslund
Jaballah var den som försökte mest och var farligast i Levene/Skogslund. Hans snabba löpningar och kämpaglöd höll Tråvad/Larvs försvar igång.

————————————–

Här kommer en kort sammanfattning av de serier som intresserat mig mest under veckan.

Division 2 Norra Götaland

Segrar både för IK Gauthiod och Lidköpings FK i denna omgången. Dessutom hade lagen var sin 3-målskytt. Lidköpings FK vände underläge med 0-2 borta mot Tibro. Med sina tre mål ändrade Kristoffer Bohrén resultatet till en 3-2-seger för Lidköpings FK. Valon Gashi hittade äntligen nätet igen och det med besked. Tre baljor satte han i mötet med Lerum och IK Gauthiod vann med fina 4-2.
————————————–

Division 4 norra

Det blev en tung vecka för våra division 4-lag, då alla tre lagen tappade poäng. Vara SK som har gått som tåget, sprang nu på för hårt motstånd mot Ulvåker. 1-4 på bortaplan är ingen kul läsning, men jag tror Vara reser sig direkt och att man låter IFK Hjo få sota för förlusten. På tal om IFK Hjo så snuvade dom Elmer/Fåglum på alla poäng. Efter vad jag har förstått så var det ingen bra match från Elmer/Fåglums sida när man föll med 1-0. ENV var bara minuter ifrån sin första seger för säsongen. Men i den 88:e minuten kvitterade Tidaholms GOIF och Sörstrands gäng får vänta ett tag till på första 3-poängaren.
————————————–

Division 5 Nordvästra

Det skiljer bara 3 poäng mellan tvåan Hangelösa och tian Ardala i en rekordjämn tabell. Trollhättans FK ryckte en aning när man slog Råda med klara 4-0 och är i ledningen med tre poäng. Hangelösa har fått upp ångan och man vann med hela 6-1 över Lidköpings United. Trots att Robin Björk, Yonas Tsegay och Andreas Nyblom öser in mål för sitt Hangelösa, så finns det en i Trollhättans FK som är ännu värre. Skyttekungen så här långt Linus Ewenborg har nätat 8 gånger på fyra matcher. Kållandsö tog årets första 3-poängare när man slog Ardala på bortaplan. Även LFK Akademi fick smaka på segerns sötma för första gången i år när man slog Trollhättan BOIS med klara 3-0. Favorittippade Akademin verkar vara på gång efter en poängmässigt trög inledning. Trots 3-7 i målskillnad har Corner 6 poäng efter två 1-0-segrar, varav den senaste kom mot Vinninga i den här omgången. Trots att det är jämnt i tabellen så känns det ändå som att några lag sticker ut och att man redan nu kan börja ana vissa tendenser. Jag ser fram emot toppmötet mellan Hangelösa och Trollhättans FK på onsdag.

————————————–

Division 6 Vårgårda

Nossebro visar klass när man först krossar JK10 med 5-0 hemma på Brovallen och sedan följer upp det med att slå tillbaka Hemsjö på bortaplan med 5-2. Man har fem olika målskyttar i matchen mot JK10 och fem olika målskyttar i matchen mot Hemsjö. Totalt sju målskyttar på de senaste tio målen, det är en härlig styrka. JK10:s vägvinnande spel från träningsmatcherna verkar ha försvunnit. Jag hoppas att man knyter nävarna och hittar tillbaka. Nossebro gick om Emtunga i tabellen med en poäng, men då har Emtunga en match mindre spelad. Emtunga fortsätter att imponera, man har full pott och målskillnaden 15-2 efter tre spelade matcher. Det mest överaskande resultatet i veckan var att Vedum bortaslog Arentorp/Helås med 3-1 på Kedumsvallen. Detta var Vedums första seger för i år, träningsmatcherna inräknade. Förhoppningsvis är man nu på rätt spår och kan fortsätta att plocka 3-poängare. Arentorp/Helås återhämtade sig snabbt som skönt var och i helgmötet borta mot FC Alingsås vann man med klara 4-1. En gång slättens bästa försvarare Magnus Werner noterades för 2 mål och jag hoppas att jag hinner åka och se AHFK på torsdag.

Det är fullt av intressanta matcher i veckan och jag hoppas kunna se flera av dom. Veckan inleds i alla fall med den kanske viktigaste för mej. P35-mötet mellan Tråvad/Larv-Halvorstorp, där jag ska vara med och coacha lite… ☺

 

Lämna en kommentar