ANNONS:
ANNONS:

”Seriepremiärer och folk som försover sig”

Första omgången av Damtvåan är spelad.
Men hur påverkades egentligen lagen av premiärresultatet?
Svaret får du förstås av lagens egna rapportörer direkt inifrån våra lokala klubbar.

Omgång 1 av 22


4:a –  Arentorp/Helås FK, 3 poäng

Denna veckan startade på bästa sätt, två vinster i seriepremiären både för A och U-lag. Veckan fortsatte med träning på tisdagen där fokus var avslut, trots 5 mål i premiären!!!

På Onsdagen var det dags för match för vårt U-lag igen, som återigen slutade med vinst mot Råda! Idag (torsdag) är det dags för sista träningen innan hemma premiären på Lördag mot Holmalunds Akademi, en match där en grym laginsats kommer krävas för att få med sig de poängen vi vill, hoppas vi ses på Kedumsvallen kl 16:00.

Målskyttarna i seriepremiären.

/ Emma Larsson


5:a – Råda BK, 3 poäng

Vi i Råda dam är oerhört taggade för året 2017 och känner att det kommer bli en mycket rolig säsong med många lokala derbyn. Vi är grymt laddade!!
Under våren så har vi haft lite struligt med att komma rätt i spelet, men efter ett ordentligt möte och genomgång tog det inte många minuter innan laget hade förstått. Nu har vi jobbat väldigt hårt och intensivt med att hitta rätt, vilket också har lett till bättre resultat.

Måndagens seriepremiär fick ju ett bra resultat! Där vi vann mot Fristad/Borgstena/Sparsrör med 3-0. Och ja.. Vi har redan hört att en del var i chock, ”vi som annars brukar ha det väldigt svårt att komma igång på våren.. ”

Annars då? Vår allas egna Sofia Karlsson har försovit sig till två av två träningar det senaste. Straff-tävlingen i söndags vanns av Stina Thomsen. Maria Widström såg återigen segern glida ifrån henne. Så nära, men ändå inte..
Morsorna i laget kom i tid till samlingen i måndags, första för i år.

De senaste åren har vi försökt göra en segerdans de matcher vi väl vunnit. Måndagens blev Jonna Hasselgrens favoritlåt och slutade såhär:

 

Ibland är det tufft på påskdagen när träningen börjar 6 minuter efter man vaknar..

 

Från träningen i veckan!

/ Fanny Karlsson


10:a – Skara FC, 0 poäng

Annandag påsk & seriepremiär i stålande sol & svinkall vind, som vanligt, på Skarahovs konstgräs. En match där vi glömmer en del & tar med oss en del som vår tränare Jonas Dahl så fint sa. 1-5 mot Arentorp/Helås var inte vad vi tänkt oss men det är bara att ta nya tag.

Detta år kommer minst sagt bli spännande resultatmässigt i o m att vi nästan är ett helt nytt gäng & alla de uppflyttade tjejerna gör att vi måste ha seriens yngsta lag!! Vi är 5 stabila som passerat 20-strecket för ett par år sen (typ ganska många år sen) så det är tur vi har våra små-töser med ordentligt spring i benen.
Veckans bästa: Vi har fått träna på gräs!! Tungt i benen men underbart att slippa konstgräs där bollen rullar alldeles för snabbt, eller det kanske är jag som är långsam….

Veckans värsta: Fanny tog brorsans badväska till fotbollsplanen, alltså fick han hennes benskydd till simbassängen. Gissar att hon är utelåst ikväll!


Veckans frågetecken:
Hur högt tror Dahl att han kan hoppa egentligen? Han har ju ändå närmre till 100 år än 0 just nu..

Hörs nästa vecka! 
/Tove Ahlm

11:a – Sils IF, 0 poäng

Ja, vad har egentligen hänt i SIL’s IF dam? Från en väldigt tunn trupp, har vi byggt upp något som bara kan bli bättre och bättre. Vi är ett gött gäng och ett läger på det sågs vara väldigt uppskattat. Lägret innefattade bland annat, paintball, bad, badminton, golf, mat och massa annat roligt. Självklart hade våran tränare ett mål med denna helgen var att kommunicera och agera tillsammans även utanför planen för att få in det mer normalt i våra matcher.

Efter lägret rullade träningarna på som vanligt och näst på tur stod DM-match mot Falköpings KIK på tur, en otroligt bra genomförd första halvlek där vi får till ett spel precis som vi vill att det ska vara! men tyvärr rinner detta ur sanden i andra halvlek och vi orkar inte stå emot och vara först på bollen längre.

Seriepremiären började närma sig och sista träningen bestod av fasta situationer, samt spel övningar. Efter träningen hade vi lagmöte, vilket alltid ligger efter sista träningen innan match där det bland annat bjuds på mackor och fika från veckans lirare (två spelare i laget) och genomgång av helgens match.

Matchreferat 17 april:  Sils IF – Sjömarkens IF
Serien är igång, äntligen! Det är ju det man suktar efter som fotbollsspelare under den hårda försäsongen. Det kändes som ett laddat, dock en aningen nervöst SIL som lämnade Götene på måndagmorgonen för att bege sig mot Borås. När domaren blåser igång matchen så står vi upp bra. Vi ger dom inga lätta vägar och dom tvingas att slå långa bollar på deras yttermittfältare hela tiden. När domaren blåser av första halvleken går vi av planen med ett 1-0 underläge.

När andra halvlek börjar så händer det mycket konstiga saker. Det känns som att vi halkar ur våra fokuseringsbubbla och släpper för mycket på våra markeringar. Det resulterar i snabba omställningar och många misstag från våran sida.

När domaren blåser av matchen efter 90 minuter så är ställning, inget man vill erkänna egentligen, 6-0 till Sjömarkens IF. Vi har en del att gå igenom och fundera på men en sak är vi säkra på, SIL’s damer kommer bli starkare och starkare för varje match.

Nu släpper vi det här och går vidare, 2 träningar står mellan den här matchen och hemmapremiären mot Skara FC. En match som säkerligen kommer ha ett relativt högt underhållningsvärde.

Tills vi hörs nästa gång, simma lugnt!

/Matilda Sixtensson & Ebba Rådmark

Lämna en kommentar