ANNONS:
ANNONS:

Sista chansen för Götene att haka på i toppen

Ikväll startar herrarnas division tre.
Vi har granskat tabellen inför höstpremiären.
Kan egentligen Götene haka på i toppen och håller sig Vara kvar?

DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Skärmavbild 2015-07-31 kl. 13.11.49

Serieledaren:
Gunnilse tillhörde en av seriefavoriterna innan säsongen och laget själva hymlade inte med att man skulle vinna serien. Man har också motsvarat förväntningarna och leder också serien rättvist i halvtid. Spelprogrammet under augusti ser också rätt enkelt ut för göteborgslaget och kan man bara fixa dessa matcher på ett bra sätt kan man spela på resultat när man möter övriga topplag. Gunnilse spelar i tvåan nästa säsong. Det är vår bestämda uppfattning.

Den positiva överraskningen:
Utan tvekan är det Vårgårda som får ses som seriens mest positiva överraskning. Man bygger någonting bra just nu ute på fina Tångs Hed och med en bred trupp har man lyckats att vinna många jämna matcher under våren. Kniper man en topp 2-placering denna säsong har man gjort det riktigt bra. Första testet mot ett hungrigt Götene redan ikväll.

Den negativa överaskningen:
Kanske borde man inte ha så höga förväntningar på en nykomling som Vara, men känslan var att denna säsong skulle man visa att att man hör hemma i division tre. Främst skulle detta ske med en frejdig offensiv som även i denna division skulle vara effektiv. Tyvärr har så inte varit fallet och än en gång får vi läsa om ett Vara som inte är tillräckligt vassa i straffområdet.
Visst har man fortfarande jättegoda chanser att klara sig kvar i trean, men bara nio poäng och 13 gjorda mål är definitivt en besvikelse efter våren.

Våra lokala lag:
Med Vara redan nämnt i texten ovan återstår således duon Götene och Skara. Om vi börjar med de blåvitrandiga från Västerby så måste man ge våren ett klart godkänt betyg. Många spelare lämnade innan säsong och man fyllde på med spelare från lägre divisioner. Men som vanligt lyckas Rolf Johansson med sina lag och så även denna gång. Götene har varit stabila och har faktiskt gjort flest mål i denna serie av alla lag. En något för dålig defensiv gör att man inte hotar de bästa lagen. Sista (?) chansen till att nosa på toppen redan ikväll på bortaplan mot Vårgårda.

Skara tappade även de många spelare innan säsongen och var ett tippat stryklag. Än en gång har man dock visat att återväxten i föreningen är god. Laget har tagit poäng i hälften av årets matcher och med en något vassare offensiv hade det blivit fler. De senaste åren har man haft som vana att kvalspela för att rädda kontrakt och just nu befinner man sig också på kvalplatsen nedåt. Bli inte förvånade om säsongen blir lång för Skara även detta år.

Lämna en kommentar