ANNONS:
ANNONS:

”Ska du skriva det i bloggen eller?”

”Lill-Lördag med Holmqvist” förgyller som vanligt onsdagarna.
Denna vecka skriver Jesper bl.a. om dräpande kommentarer som inte biter.
Dessutom ställer han sig frågan om elgrill är det enda som är tillåtet på en lägenhetsbalkong?
Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-Lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Ny vecka, nya möjligheter…

Nu är jag tillbaka i rätt fas igen efter debaclet med inventeringen. Jag vill inleda med att officiellt gratulera Jesper och Emma till att ha blivit föräldrar återigen. Det är nog ingen högoddsare att båda knoddarna Bankemyhr kommer spela fotboll under sin uppväxt. Jesper har fått mycket utrymme inom den lokala fotbollen ,men jag likt som Emma är uppväxt i Skara vet att även hon besitter talang för sporten då hon faktiskt var en lovande fotbollsspelare på Skara FC :s damsida. Vi får bara hoppas att morfar Kenneth (Owemyhr) får bestämma vilken klubb det blir för syskonen Bankemyhr ;)….

Det finns mycket att imponeras av under veckan som gått i vår lokala fotboll. Jag vill ändå börja med division 3 och LFK Herr. Jag är otroligt imponerad att man i en tidig ”måstematch” spelar ut ett Lerum som har full pott i bagaget. Jag tror Gytis är otroligt nöjd med den segern men framförallt nöjd över antalet skapade målchanser och mål.  Viktigt att deras forwards Hogbäck och Bohrén kommer igång.

Vi själva har två raka segrar bakom oss vilket har gett oss lite mer andrum och en placering i mitten av tabellen. Det var otroligt viktiga segrar då framförallt Mariestad är lag som vi ska ha bakom oss. Nu hoppas jag att vi kan spela en bra fotboll under 90 minuter, då vi i de senaste matcherna varit väldigt rädda om poängen och lagt oss på försvarssida för tidigt i andra halvlek.

Förresten åkte jag på en dräpande kommentar under matchen i Mariestad. De var kanske fem minuter kvar och jag tyckte vi fick alldeles för lite frisparkar vilket jag påpekade för domaren. Då kommer en kille (förhoppningsvis junior) och säger dessa fantastiska ord: ”Låt en fågel flyga in i munnen istället” och ”ska du skriva det i bloggen eller?”. Jag och min backkollega Tobbe tittade på varandra och skakade på huvudena. Jag håller med att det ska vara lite ”skitsnack” och kamp i en fast situation när det återstår ett par minuter och man ligger under med 1-0 ,men man MÅSTE komma på något mer dräpande vilket jag även påpekade för den här spelaren.

I fyran så går det fortsatt tungt för LFK Akademi. Inget att säga om. Det är en tuff serie för ett lag av unga spelare. Men det är även en otroligt bra serie att utvecklas i. Det är inte många lag i Sverige som har sitt ”U-lag” i divisionen under. Jag vet att när det är seniorspel så ska man vinna matcher men spelarna i LFK Akademi måste se chansen till att utvecklas och en bättre serie än såhär blir svårt att erbjuda. Ska LFK satsa på egna talanger så har de en otroligt bra grund i att ha ett lag i division fyra. Corner har sex poäng av nio möjliga vilket är klart godkänt. De kommer inte att slåss om någon serieseger då topplagen är alldeles för bra och planerna blir bara bättre.

Ardala har spikat igen bakåt i de inledande omgångarna. Undrar om det är något som ”Bengan” har fokuserat extra på inför säsongen? Målen kommer komma så det är skönt att ha ett väl fungerande försvarsspel. Lidköping United spelade det spel de måste för att lyckas ta en topplacering. Rulla ut och mycket rörelse. Fortsätter de så kommer de definitivt vara med i toppen av serien. Dock ser Kållandsö otroligt starka ut i år.

I sexan har en av Skaraborgs bästa mittbackar tagit nya tag. Stefan Ehn klar för Axvall och det dröjde tre minuter innan han gör mål på nick för Axvall mot Källby. Jag hade gärna haft min vän med i Skara FC, men jag är bara glad att han spelar boll igen. Axvall kommer definitivt vara med och kriga i toppen av sexan. Om de får behålla Yonas, Hultgren och  Stefan vill säga. Stort grattis till min förra tränare Jonas Dahl i alla fall som fått en kanonstart på säsongen.

Nu till några snabba:

– Otroligt tråkigt när tjuvar tar sig in i omklädningsrum och snor under match.

– Bara älskar ”Plättas” uppmaning på twitter. Bra spelare, bra mentor.

– Bengaler på Orkanvallen? Chockerande men trevligt

– Jag måste få igång en ”Wags-lista”.

– Såg att Sandra Lagerbratt bor och pluggar i Skara? Inte konstigt hon gör så jävla mycket mål…

– 3-10 och sex poäng efter fyra matcher kan inte höra till vanligheten?

– Om man ska ha grill på balkongen i ett lägenhetshus. Måste det då inte vara en elgrill? Har sett massa som har gasolgrill vilket får mig att känna mig grymt fjantig. Svar önskas i kommentarfältet.

Oliver Jonsson
Jesper Parnevik
Jesper Parnevik
Oliver Jonsson, Skara FC

 

 

– All cred till likheten mellan Barkin och Schmeltzer men jag måste kontra här. Vårt största löfte tillika personen som petat ner mig till en vänsterback plats är i sin frisyr så fruktansvärt lik en känd golfspelare.

Ha en bra vecka och lycka till alla våra lokala lag.

//Jesper Holmqvist

 

 

 

1 tanke på “”Ska du skriva det i bloggen eller?”

Lämna en kommentar