ANNONS:
ANNONS:

Skara missade avancemanget till ettan

Ett kryss och en förlust.
Då missade Skara division ett-platsen i futsal.
– Inget vi grämer oss jättemycket över, säger spelande tränare Tobias Gustafsson.

Skaras herrar slutade under sin premiärsäsong i futsal på en andraplats i division två. Något som innebar kvalspel till division ett och möjlighet till derbyn mot såväl Vara som Lidköping United.
Men för att fixa detta krävdes gruppvinst nere i smäländska Gränna.

Första matchen mot Malmbäcks IF slutade 4-4 och när Skara sedan föll i straffläggningen innebar detta kort vila innan man skulle ta sig an Landvetters IF.
Göteborgarna gick också snabbt upp i en tremålsledning, men sedan vaknade Skara och med fem minuter kvar hade man 5-4. Ett resultat som skulle kunna innebära gruppseger. Men då tröt orken och Landvetter gjorde tre mål vilket innebar 5-7 och en plats kvar i division två.
– Att missa i kvalet är inget vi grämer oss över jättemycket. Vi avslutade säsongen med två bra matcher mot två bra lag så det tar vi med oss. Kanske de två roligaste och mest välspelade matcherna på hela säsongen faktiskt, säger spelande tränare Tobias Gustafsson som kan blicka tillbaka på en rolig premiärsäsong.

– Vi är i det stora hela nöjda med säsongen. Att vi fick kvala hade vi nog inte räknat med innan säsongen. Tyvärr har det varit lite långa bortamatcher så ibland har det varit svårt att få med folk. Vi spelare har fått ta ett mycket större ansvar själva då vi skött det mesta på egen hand. Det har varit lärorikt, förklarar Tobias som ännu inte vet om Skara lirar seriespel även nästa vinter.

– Vi får utvärdera säsongen och se vad spelartruppen säger. Men vi har lärt oss en hel del mer om futsal. Spelet skiljer sig väldigt mycket mot exempelvis Sklt-cupen där speltiden är 12 minuter och där det inte är lika mycket struktur som i seriespelet.

Lämna en kommentar