ANNONS:
ANNONS:

”Slutspurten är här på riktigt”

Bara två omgångar återstår av årets division ett för damer.
Som vanligt på torsdagar får du hänga med bakom kulisserna hos våra lokala lag Gauthiod, Vara, Sil och Lidköpings FK.
Denna vecka om DM-segrar, sug kring damfotbollen och matchshorts i rätt storlek.

Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 20 av 22

1:a (1:a) Lidköpings FK, 46 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt

Slutspurten är här på riktigt. Vi är inne i den näst sista veckan av årets fotbollssäsong och ett avgörande kommer allt närmare. Vi försöker att inte lägga allt för mycket tid åt att tänka kring framtiden, utan lever här och nu och har vårt fokus vid nästkommande match. Det börjar märkas på träningarna att hösten är här på riktigt då underställen kommer fram och träningarna tidigareläggs på grund av mörkrets intåg. Det är väl kanske nu någonstans så här på slutet av en säsong som agnarna verkligen skiljs från vetet. Det är nu man märker vilka som klarar av att löpa hela linan ut.Har läst på olika sociala medier i veckan om att man inte får glömma bort att stanna upp och njuta av det som sker precis nu. För att om fyra månader så står man där en kall, mörk januarikväll i en grusgrop någonstans och bara önskar att man hade njutit mer av det man hade för fyra månader sedan. Det är nog lätt att tappa gnistan så här i slutet på säsongen, speciellt om man kanske inte har något att spela för i respektive serie, men då gäller det ändå att försöka njuta eftersom att fotboll trots allt är bland det bästa som finns. Detta är något som i alla fall tjejerna/damerna i LFK gör fullt ut. Nere på Lockörn under måndagskvällen fanns det nämligen inte mindre än omkring 70 aktiva tjejer/damer som deltog i träning. Är det något som finns i vår förening så är det en framtid inom damfotbollen och att det är så många i träning en kylig kväll i slutet av september är fantastiskt kul att se.

LFK dam 

 
Vi var förra helgen nere i Uddevalla och spelade mot IK Rössö, en match som skulle visa sig bli ett rejält ställningskrig och laget med det största jävlaranammat skulle avgå med segern. Som tur var så visade det sig att det var vi som hade detta och matchen slutade med en 5-3 seger, och Sandra Lagerbratt gör fyra nya mål. Jag har faktiskt tappat ord vad gäller den tjejen, men jag säger som Kjell sa efter matchen, det är något magiskt över henne. Alla i laget  gör givetvis ett enormt jobb, men för att bollen ska in i mål så krävs det att någon är sist på den och det är sannerligen något som Sandra är bra på.
 
Denna veckan har återigen präglats av småskavanker och förkylningar, så det vill till att vi får ordning på samtliga inför helgens drabbning. Då är det nämligen dags för årets sista hemmamatch då Torslanda kommer på besök. Ett mycket duktigt lag som vi i våras lyckades att besegra med 4-3 efter vad som förmodligen är säsongens hittills bästa kämparinsats. Torslanda har haft en något tyngre höstsäsong, men det är fortfarande ett mycket duktigt lag som vi kommer att möta på lördag. Vi behöver allt stöd vi kan få, så har ni inget för er är ni hjärtligt välkomna till Framnäs IP nu på lördag kl 15!
—————————————————

3:a (3:a) Sils IF, 40 poäng
Skribent: Lotta Larsson & Elin Nordmark

Med Gauthiod på andra planhalvan i lördags var vi alla tokladdade och oerhört sugna på tre poäng. Träningmatchen i våras gick Gauthiod segrande ur och i vårens seriematch delade vi på poängen så nu var det vår tur att ta full pott. Sagt och gjort. En tuff match på ett blåsigt Silbohof där båda lagen hade bra chanser med bollar som balanserade på mållinjen. Sett till hela matchen vinner vi tillslut rättvist med 2-0.

Rolf inledde samlingen innan matchen med att ge oss alla ett gott skratt, så stämningen var minst sagt på topp från start. Han höll nämligen en liten predikan om hur duktiga vi var på att välja matchshorts i omklädningsrummet. Han berömde oss för att vi har hittat rätt bland storlekarna på shortsen och att detta inte längre resulterar i några större bråk i omklädningsrummet. Så Rolf har nog en poäng ändå, vi verkar faktiskt ha insett hur små/stora rumpor vi egentligen har.

Måndagens samtalsämne innan träningen handlade om vad en ångvält är för något. Vi var många som hade kloka och mindre kloka förslag och Maria Widström konstaterade ”Det är tråkigt att bli överkörd av en ångvält på väg till jobbet”. Och efter att ha googlat ångvält efter träningen är vi beredda att hålla med.

U-laget avslutade sin serie på bästa sätt i söndags. Segern med 7-1 över Falköpings KIK innebar en andraplats efter Gauthiod i tabellen. Anna Åkesson kammade hem seriens skytteliga på 14 mål. Gött jobbat Åke.

Till helgen stundar tredje derbyt på lika många veckor då vi beger oss till Vara. Det lär bli en jämn och tuff tillställning på Torsvallen då Vara precis som vi gjort en bra höst. För oss är det bara seger som gäller.

/ EttRödVittHjärta

————————————————–

5:a (5:a) IK Gauthiod, 28 poäng
Skribent: Malin Ahlstedt

Två matcher kvar och det vi har kämpat för sedan januari är snart över. I lördags på matchen mot Sil gjorde vi inte årets match direkt. En stark första halvlek från oss, men en väldigt svag andra halvlek gjorde att resultatet slutade med 2-0 till Sil. Många skavanker i laget sätter lite stopp för oss och vi kommer inte upp i formen. Ett rättvist resultat men en stor besvikelse för oss att ännu en gång lämna planen som förlorare, men det är bara att ta nya tag och avsluta denna serie på bästa sätt och börja förberedda för nästa år.

Träningarna har bestått av mycket skott, inlägg och få tillslag. Träningarna har varit lite lugnare i slutet eftersom vårt F19 spelade en riktigt tuff match mot Mariestad, i DM-finalen blev det både blev förlängning och straffar. Efter matchen stod vi som segrare och vi hade ännu en gång vunnit DM-guld. Tillbaka till Damlaget så är det som sagt lite skador som kommer krypandes men det ska nog inte vara några hinder tills på lördag då Falköping gästar oss.

Falköping vet vi alla är ett tufft lag och vi gjorde ingen bra match förra gången vi mötte dem, så nu är det dags att vi tar revansch. Vår sista hemmamatch för denna säsong och sista chansen att komma och stötta oss om ni inte kommer till vår bortamatch mot Eda nästa söndag. Matchen är klockan 15:00 på lördag hemma på Lunnevi. Falköping har en tuff kamp mot LFK där uppe i toppen och är beroende av alla poäng och det är vi med om vi ska hålla vårt mål vi satte inför hösten. 

Måste visa att vi i IK Gauthiod är riktiga bagare vi också. Denna gången var det ingen mindre än vår egen bötesindragare Malin Björkman som hade tårtböter.
Bild

————————————————–

9:a (8:a) Vara SK, 23 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

Jag börjar traditionsenligt med att rapportera lite kortfattat från vår match mot Torslanda i söndags. Hade hoppats att jag kunde undvika det eftersom det tyvärr var en blek insats från vår sida där Torslanda vann rättvist. Det gick inte riktigt att känna igen oss från föregående matcher och stundtals påminde spelet lite om vårens mer tafatta insatser. Vi visste att en poäng skulle innebära förnyat kontrakt och eventuellt kan det ha varit nerverna som spelade oss ett spratt. Det är naturligtvis tråkigt att släppa in fem mål men vi gjorde trots allt 3 mål framåt och hade vi varit mer effektiva i första halvlek så kunde det blivit fler. Det gäller att hitta ljusglimtarna och vi höll upp spelet bra och skapade mycket under de första 45 minuterna och det är det vi kommer ta med oss till stundande helg.

Ytterligare en ljusglimt var att man emellanåt fick känna sig som barn på nytt. Detta eftersom göteborgsvädret gjorde sig påmint och om man ramlade fick man ligga och plaska i både vattenpölar och lervälling. Vi (jag) var mer brunsvarta än gulsvarta när vi lämnade planen. Måste även tillägga att Torslanda har en imponerande anläggning med flera fina konst- och gräsplaner samt en stor inomhushall bara ett stenkast bort.

Under träningarna har det fokuserats en del på försvarsspel och ikväll är det ett teoripass som gäller. Om vårt fokus under teorin kommer vara samma som under träningarna låter jag vara osagt, under veckan har det nämligen varit mycket snack om vad för slags fika som det ska bjudas på. Det verkar alltså som om 3 kilo godis inte räcker för att hålla sötsuget i truppen under kontroll.

Vi är mycket väl medvetna om förutsättningarna inför de två sista omgångarna. Man vill självklart inte behöva lita på andras resultat utan vill avgöra det hela på egen hand. Att de två kommande matcherna är derbyn är bara kul och ger oss förhoppningsvis den lilla extra motivationen för att plocka poäng. Vi försöker att inte tänka på att det är två topplag vi har kvar att möta utan lägger istället fokus på vår egen prestation och vårt eget spel.

På lördag möter vi alltså Sil och det ser vi verkligen fram emot. De har inte tappat många poäng den senaste tiden och vill nog verkligen bevaka sin plats i tabellen, i teorin har de ju även en chans på förstaplatsen. Själva så hoppas vi att söndagens insats bara var en tillfällighet och att vi nu tar vår chans att visa vad vi kan. Vi hoppas på underhållande spel och fint höstväder på Torsvallen kl. 13.15. Väl mött allihopa!

Lämna en kommentar