ANNONS:
ANNONS:

Smyglag, Futsal och hårfagra tränare på Veckans Topplista

”Veckans Topplista” är ett givet inslag på Lokalfotboll.se
Denna vecka hyllar vi allt ifrån ”smyglag” till tränare som inte kan förlora.
Sågen då? Ja, den tar vi denna vecka ut till vackra Mossbrott.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Kjell Larsson kan inte förlora en seriematch

LFK dam Kjell Larsson

Senaste gången Kjell Larsson fick stryk i seriespel...
Senaste gången Kjell Larsson fick stryk i seriespel…

Knappast någon som missat LFK dams framfart i division ett under säsongsinledningen. Sex raka segrar har det blivit för ett LFK som hittat tillbaka upp på vinnarspåret igen. Och ännu en gång är det Kjell Larsson som är tågföraren som tar sitt lag framåt på rälsen som leder mot serieseger. För även om det förstås är tjejerna på planen som sköter spelandet så ska man inte underskatta Kjells förmåga att få sitt lag att ha kul och prestera som en grupp. Laget blev givetvis bättre fotbollsspelare under Tomas ”Stisse” Nilssons ledning ifjol, men utan den glöd som Kjell tänder hos sina tjejer hade det inte varit värt någonting.

Det har faktiskt gått nästan exakt två år sedan som Kjell Larsson förlorade en seriematch. Det var en majdag 2014 då Gauthiods Evelina Willhelmsson näsade in segermålet på Lunnevi. Sedan dess har laget under Kjells ledning inte förlorat en enda seriematch. Imponerande var bara förnamnet.
Mer om Kjell Larsson som person kan du läsa HÄR  

——————————–

2. Lidköping United väcker futsalen på schlätta

United futsal
Under Lofas inomhusturnering i januari trodde nog de flesta att Lidköping United gjorde sitt sista framträdande som förening. Man gjorde det dock med stil då man charmade publiken med sevärd futsal. Men snabbt efteråt så började det surras om att föreningen skulle leva vidare – i alla fall inomhus.
Under de senaste månaderna har man också jobbat i det tysta för att få igång en fortsättning och när man under förra veckan fick beskedet om ett Wild Card till Futsalligans division ett så stod det klart – FC Lidköping United lever vidare.

Vilka spelare som kommer att spela för klubben när serien drar igång i november är fortfarande inte klart, men ambitionerna är höga. Klubben vill få fart på futsalen på schlätta och bara det är beundransvärt. Resan till att få ett lag som kan vara med och matcha de bästa i lagen i Sverige blir förstås otroligt tuff, men det verkar som att klubben vill göra ett rejält försök och sådant bör alltid premieras. För lyckas man skapa intresse och glädje kring laget kan Lidköping United mycket väl bli laget som väcker Futsal till liv även i våra trakter.

 

——————————–

3. Levene Skogslund överraskar ännu en gång

IMG_1429

Som vi redan tidigare berättat så har
Levene Skogslunds herrar en förmåga att överraska den lokala fotbollspubliken så gott som varje säsong när man inte är betrodda på förhand. För det verkar som att det passar ”Skôr” bäst att slå ur underläge. Ifjol var man för ovanlighetens skull dock favorittippade i division fem – men svek
I år var man återigen tillbaka på ”ruta 1” då man beräknades få hålla till i botten av den tuffa division fem västra. Men efter sex spelade matcher har man överraskat alla ännu en gång. Fyra segrar och två oavgjorda matcher har det blivit för Levene Skogslund som skuggar topplagen. Unga och nya tränarduon Pelle Svensson & Christofer Kjellner verkar få ut det mesta av sitt lag just nu och det ser ut som att det är harmoni i truppen. Att lagets U-lag inte heller förlorat någon fotbollsmatch i årets seriespel är ytterligare ett tecken på detta.
Ja, vi har alltså ännu en gång låtit oss överraskas av detta lag och vi kan nu en gång för alla utse Levene Skogslunds herrar till lokalfotbollens ”smyglag”.

——————————–

Inte ens nära… – Vad händer ute på Mossbrott?

IMG_7983

Att Mossbrott ute i Emtunga är en av lokaltraktens mysigaste anläggningar kan nog de flesta skriva under på. Men på denna fina anläggning spelas just nu en fotboll som inte är lika varm som omgivningen.
Visst började Emtungas fall redan för några år sedan, men man har ändå alltid lyckats att knyta näven och hitta sätt att resa sig när det känt som mest tufft. I år känns det dock uppgivet – i alla fall om man står vid sidan och inte har insyn i föreningen.

För klubbens representationslag som ska vara ansiktet utåt i föreningen har verkligen inte presterat under säsongsinledningen. Herrarna som ifjol spelade i femman har efter sex matcher lika många förluster. Målskillnaden på 5-30 skvallrar också om att man inte ens varit nära några godkända prestationer. Vad är det egentligen som händer med det anrika laget?

Damernas kräftgång är kanske mer väntad i den västa fyran. 2 inspelade poäng har det blivit, men likväl är det unga laget tabelljumbo precis som herrarna. Vi pratar alltså om att ett herr- och ett damlag från samma förening ligger sist i den lägsta divisionen som vi har i den lokala fotbollen. Detta är förstås ett lågvattenmärke och det är bara att hoppas att den klassiska föreningen reser sig!

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar