ANNONS:
ANNONS:

”Snacka om lokal världsklass”

Spelarpresentationer, derbykrossar och futsalturbulens.
”Veckans Topplista” fortsätter på Lokalfotboll.se
Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en får mindre smickrande omnämnanden. Här har ni veckans lista.


VECKANS TOPPLISTA

 

1. ÖSIK:s spelarpresentation


Att hylla våra lokala bollsparkare. Oavsett hur mediokra de än må vara är lite av vårt ledord här på sajten. Därför blir vi förstås extra glada när de lokala fotbollsföreningarna jobbar hårt för att lyfta fotbollen till högre nivåer.
ÖSIK är ett otroligt gott exempel på en förening som gärna gör ”det lilla extra” och deras nytänk kring föreningen och spelarna där är otroligt inspirerande.

Det senaste från ÖSIK kom när laget släppte sin startelva på hemsida och sociala medier inför hemmapremiären. Snacka om lokal världsklass när Rickard ”Flis” Svensson och de andra killarna visades upp i en rörlig och mycket välgjord film. Filmen blev snabbt en snackis i vår lokala fotbollsvärld och även om fler lag kanske inte har tid och möjlighet att följa detta så är ÖSIK en inspirationskälla för samtliga!


2. Derbykross och målgörare


På förra listan ”sågade” vi turbulensen i Gauthiod då man bytte tränare efter bara tre omgångar.
Oavsett om detta skadade Gauthiod eller inte, så verkar spelarna fått en ordentlig skjuts av bytet. Inte minst nye spelande tränaren Rikard Nilsson som verkar trivas som fisken i vattnet både på och utanför planen.

Tre segrar har det blivit sedan Rikard tog över rodret och i helgen visade han även klassen på planen i derbyt mot LFK. Gauthiod var numret större i derbyt och mest lysande av alla kanske Rikard Nilsson var. Stängde igen sin kant bakåt och levererade två mål framåt fårn sin vänsterbacksposition. Det platsar självklart på listan!


3. FyramålsskyttarAtt ha en pålitlig målskytt i laget är en nyckel
för att nå framgång under en säsong. När dessa också levererar tidigt på säsongen kan både målskytt och laget andas ut och bygga självförtroende.
Josefin ”Fia” Andersson (Gauthiod), Jacob Nilsson (Tråvad/Larv) och Malin Linder (LHK) är tre lysande exempel på målskyttar som verkligen gjorde sitt för sina lag under helgen som gick.

Trion nöjde sig inte med att göra hattrick – utan hela fyra mål. Något som gjorde att deras lag alla tog viktiga trepoängare. Att göra så många mål redan i serieinledningen ska premieras med en plats på listan!


Inte ens nära…
Turbulensen kring futsalen i Lidköping


Vilken härlig vinter vi hade i Idrottens Hus.
Lidköping United värmde med sitt spel, lockade storpublik och var på offensiven på ett så där härligt sätt som bara svepte med oss som tittade.
Det verkade också finnas en härlig harmoni i laget och bland de som jobbade runt omkring. Allt var i alla fall utåt sett på topp och trots att man föll på målsnöret såg vi alla fram emot revanschen 2017-18.

Men så sipprade det långsamt fram att allt inte varit på topp under säsongen och så eskalerade allt förra veckan då förening, sportchef och ny tränare gick skillda vägar.
Vems fel detta är och var är inget vi lägger tid på här. Vi kan istället bara konstatera att all den positiva känsla futsalen i Lidköping haft ifrågasattes rejält.

Ur bråket kom dessutom ytterligare en klubb fram – Tina FC. Ett lag som nu en övervägande majoritet av Uniteds spelare nu tydligen ska spela för. Laget börjar i division två och målet är SM-guld inom fem år. Samtidigt jobbar Lidköping United vidare med sin målsättning att nå SFL.

Frågorna inför framtiden är förstås många, men den tydligaste är ändå: Kommer Lidköpingspubliken även nästa vinter att hitta ett tydligt och ödmjukt favoritlag att hålla tummarna för i Idrottens Hus – eller blir det en vinter full av intriger?


VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar