ANNONS:
ANNONS:

Spännande höst att vänta i Lidköpingssexan

Räkna med en stenhård uppgörelse ända in i oktober.
Detta när Lidköpingssexan ska avgöras.
Här har du allt inför höstavslutningen i vår mest lokala serie.

DIVISION 6 LIDKÖPING

Skärmavbild 2015-08-11 kl. 17.29.22
Serieledaren:
Mellby fick en något ovan favoritroll redan innan säsongen och har motsvarat högt ställda förväntningar. Bröderna Restelica har levererat och runt dessa har flera spelare tagit stora kliv i sin utveckling. Jonny ”Bäckis” Isaksson har fått bra snurr ute på Mellbyvallen och de blåvitrandiga kommer att vara med och kriga i toppen hela året. Så bra tränade är man. Till hösten kommer man dock att sakna Simon Främgård som ska spela bandy i Norge.
Ett varningens finger bör dock sträckas upp då Mellby förlorade höstpremiären mot Saleby med 2-4. Har övermodet tagit över?

Den positiva överraskningen:
Mer än halva startelvan försvann innan årets säsong startade och det var nog många som trodde att det stora raset skulle komma för Lidköping United. Det gick till och med rykten om att klubben skulle läggas ner. När man sedan åkte på stortorsk i premiären mot Källby kändes United definitivt inte som ett lag med ambitioner att ta sig tillbaka till femman.
Men något har hänt med de liljevita krigarna. Segrarna har radats upp och försvarsspelet man visat upp är bättre än på många år. Efter 13 spelade omgångar är man bara en poäng från serieledning och man är säkert med och krigar hela hösten ut.

Semir Mesic har varit vass i år.
Semir Mesic har varit vass i år.

Den negativa överaskningen:
Ardala hade det blytungt i femman förra året och förhoppningarna var förstås att man i division sex återigen skulle vinna många fotbollsmatcher. Men våren blev inte heller den någon framgångssaga för David Anderssons mannar. En lövtunn trupp tog bara tre segrar under en vår där hemmaspöket jagades bort först innan midsommar.
Nej, Ardala var under våren en stor besvikelse. Men kanske har vinden vänt. Ett par förstärkningar har tillkommit och höstpremiären mot JK10 vann man på hemmaplan.

Våra lokala lag:
Trässberg går som vanligt aldrig att räkna bort – och så även detta år. Med en ganska hög spelaromsättning var fjolårets tabelltvåa svårbedömd. Backlinjen var dock intakt och när skyttekungen Martin Berggren återvände efter en kort sejour i Råda så återvände tron på laget.
Patrik Arvidsson verkar också fått ihop gruppen för efter drygt halva säsongen hittar man som vanligt Trässberg inblandat i toppstriden. Oväntad förlust mot Rackeby senast, men räkna med att ett rutinerat manskap kommer att finnas med i racet ända in på målsnöret.

Martin Berggren är tillbaka i TBK.
Martin Berggren är tillbaka i TBK.

Seriens målgladaste lag är Arentorp/Helås. Ett lag som dock varit lite för ojämna under våren för att aspirera på en plats som innebär avancemang till femman. Laget lämnar också en turbulent tid bakom sig med tränare som sparkats och spel som inte riktigt fungerat. Ifjol gjorde man emellertid en riktigt bra höst och kan man plocka fram den formen kan man inte räkna bort ett bollskickligt ”schlätta-gäng”.

Hällekis/Trolmen är näst på tur och ett tag såg det ut som att laget från Kinnekulle skulle bli årets överraskning i serien. Max Frankén öste in mål som aldrig förr och lagen hade svårt mot ett kontringsstarkt H/T. Formen svek dock allt eftersom och laget får nog sikta in sig på att hamna på seriens övre halva.

JK10 var ett av alla lag med förhoppning att ta en topplacering i Lidköpingssexan. Halvvägs kan vi konstatera att årets upplaga inte kommer att nå hela vägen fram. För även om mycket återstår av serien så har inte JK10 haft jämnheten som krävs. Man har bevisat att man kan besegra alla lag i denna serie, men man förlorar också många jämna matcher.

AHFK-JK10IF_06

Sjuan Källby då? Ja, laget började serien på bästa tänkbara sätt och hade under vårmånaderna tätkänning. Då hade man dock inte mött övriga toppkandidater och när detta skedde avslöjades det att Källby inte var ett lag för toppstriden. Sju segrar och sex förluster håller helt enkelt inte. I en jämn serie kan man säkert plocka ett par placeringar, men för att Källby ska vara ett lag för toppen krävs det ett par förstärkningar.

Rackeby hade säkert förhoppningar på att ligga på en bättre placering inför hösten, men prestationerna under våren har varit varierande. Har ett spännande lag på pappret, men problemet är att man inte ofta spelat med samma startelva. Det gör att man ena stunden vinner mot ett topplag för att i nästa tappa poäng mot bottengäng. Har potential att avancera under hösten.

Trea från slutet hittar vi Saleby. Magnus Eriksson har tagit över rodret i laget och försöker efter resurserna bygga något på sikt. Under våren har man försökt att odla ett grundspel med sitt unga lag, men har helt enkelt inte räckt till i många matcher. Har en positiv utvecklingskurva, men lär få koncentrera sig på att behålla sin tabellplacering.

Förra året spelade Järpås in 20 poäng. Det lär man inte komma i närheten av detta år. Sex poäng har hittills skrapats in i en tuffare Lidköpingssexa och kanske kan man dubbla det under hösten. Man lär emellertid hamna på nästjumboplatsen och får under resterande delen av säsongen satsa på att göra bra insatser som bygger inför framtiden.

Tabelljumbo i Lidköpingssexan är Norra Härene. Ja, laget är faktiskt i skrivande stund det sämsta division 6-laget inom hela Västergötlands Fotbollförbund. Det är knappast någon munter läsning för en förening som inför denna säsong försökte ta ett rejält omtag om sin verksamhet. För även om Norra Härene i år har en mer positiv attityd till sitt fotbollsspelande så måste poängen börja trilla in. Annars lär man inte få spela i det ordinarie seriesystemet 2016.

1 tanke på “Spännande höst att vänta i Lidköpingssexan

Lämna en kommentar