ANNONS:
ANNONS:

Spännande serier att se fram emot 2018

Räkna med spänning 2018.
Flera lokala serier ser nämligen ofärskämt heta ut.
Lokalfotboll.se tar dig igenom alla färdiga serieförslag.

Herrarnas division tre inför kommande säsong har vi tagit upp i ett tidigare inlägg och konstaterar där att det blir spännande derbyn mellan Götene och LFK. Men denna serie är långt ifrån ensam om att ha ett förslag inför kommande säsong.

Både SVFF och VFF har nu kommit med serieförslag i så gott som alla serier som rör våra lokala lag (divison 2 herr, division 1 dam och division 4 dam undantaget) och det är lätt att se attt det väntar en spännande fotbollssäsong även nästa år.
Om förslagen blir verklighet vet vi först i början av december, men det mesta talar för att så blir fallet.

Nedan ser du samtliga klara förslag listade och vi har dessutom passat på att kommentera serierna redan nu.


DIVISION 4 NORRA HERR
Ardala GoIF (5), ENV FF, Ekedalens SK (5), Fagersanna IF (5), Falköpings FK, Främmestads IK, IFK Hjo, IFK Mariestad, Råda BK (5), Skara FC, Skultorps IF, Vara SK

Kommentar:
Sex lokala lag av 12 möjliga i denna högintressanta serie. Gladast av dem alla är nog Främmestad som tack vare Lundsbrunns missade kval flyttades upp i den norra serien och nu slipper resor mot Boråshållet. Inga nedflyttade lag från division tre, men hela fyra nykomlingar från division fem. Något som lär bädda för en jämn och oviss division 4 norra. Favoriter så här ett halvår innan seriestart? Ja, trion Främmestad, IFK Hjo och Skara lär bli vassa. Varför inte med en överraskning som Ardala som utmanare?

Främmestad glada åt att hamna i den norra serien.

DIVISION 5 ÖSTRA HERR
Axvalls IF, Borgunda IK, Floby IF (6), Grolanda IF, Gullspångs IF (6), IFK Värsås, Jula BK, Norra Fågelås IF, Tibro AIK (4), Ulvåkers IF (4), Valtorps IF, Värings GoIF (6)

Kommentar:
Trist för Axvall som blev ensamt lokalt lag i den östra femman. Det minskar förstås intresset för laget 2018 både från media och publik. Dessutom missar man derbyn i denna östra femma som ser tuffare ut än 2017. Givna favoriter i serien är på förhand årets division fyra-lag Ulvåker och Tibro. Två lag som inte gärna spelar så långt ner som division fem och som snabbt vill tillbaka uppåt.

Ingen vidare rolig serie för ett lag som Axvall.

DIVISION 5 VÄSTRA HERR
Edet FK, FC Corner, Kinne-Vedums IF, Levene-Skogslunds IF, Lundsbrunns IF (5), Mellby IK, Sils IF, Sjuntorps IF (6), Trollhättans FK, Trollhättan Syrianska FK, Trässbergs BK, Vinninga AIF (6)

Kommentar:
En riktig lyckoträff blev det för våra lokala lag i den västra femman. Åtta av 12 lag är från närområdet och helt plötsligt buntas lag som Kinne Vedum och Sil ihop med Mellby och Levene Skogslund. Kryddat med duktiiga trollhättelag ser den västra femman ut att bli ett getingbo utan dess like och en serie som kommer att locka till mycket intresse under nästa år. Vem som vinner? Edet, TFK och Syrianska vill nog alla stå överst efter 22 omgångar och alla ”våra” lokala lag lär få slå ur underläge.

Både Kinne Vedum och Sil spelar troligtvis i den västra serien 2018.

DIVISION 5 MELLERSTA HERR
Bergdalens IK (6), Bollebygd/Olsfors, Borås AIK (4), Byttorps IF, Herrljunga SK FK, Nossebro IF, Sandared/Sjömarken, Sollebrunns AIK, Säven/Hol, Vedums AIS, Vårgårda IK FK, Östadkulle SK (6)

Kommentar:
Vedum fick redan i år vänja sig vid att packa matchväskan och dra söderut för seriespel. Man hade nog helst tillhört den västra femman, men tillsammans med Nossebro lär man nu hamna i medieskugga. Om inte duktiga Lokalfotboll.se/0322 uppmärksammar lagens öde? Vedum gjorde en pigg säsong som nykomling denna säsong och sett till serieindelningen finns det inget som talar för att man inte skulle kunna vara med och hota i toppen 2018.

Nossebro tvingas ner i den södra femman.

DIVISION 6 LIDKÖPING
Hangelösa IF, JK10 IF, Järpås IS, Kållandsö GoIF, Källby IF, Rackeby IK, Saleby IF, Trollekis, Varnhems IF, ÖSIK

Kommentar:
Även 2018 blir detta enda serien med idel lokala lag. Tio lag gör upp om en plats i division fem och just nu talar det mesta för en kamp mellan Hangelösa och Trollekis. Detta med lag som ÖSIK och JK10 som de kanske främsta utmanarna. Men utan några riktiga ”kanoner” med i serien ser det i alla fall ut nu som att det finns läge för skrällar för lag som lyckas få ihop ett slagkraftigt spelarmaterial under vintern.

Trollekis blir favoriter i Lidköpingssexan.

DIVISION 6 FALKÖPING
Annelunds IF (5), Arentorp-Helås FK (5), Elmer-Fåglum FK, Frisco/Hudene, IFK Emtunga, Kinnarp-Slutarp IF, Sandhems IF, Södra Härene IF, Tomtens IF, Tråvad/Larv, Vartofta SK (U)

Kommentar:
Svårt att bedöma om Lidköpings- eller Falköpingssexan är tuffast så här på förhand. Men klart är i alla fall att denna serie hamnar lite i skymundan av den mer lokala Lidköpingsserien. Annelund är nog laget att slå på förhand, men Arentorp/Helås och Tråvad/Larv känns som de hetaste utmanarna med luriga lag som Södra Härene och Sandhem som outsiders.

Tråvad/Larv placerade i Falköpingssexan 2018.

ELITETTAN DAM
AIK, Asarum (1), Assi, Böljan, KIF Örebro (Allsvenskan), Kungsbacka DFF, Kvarnsveden (Allsvenskan), Lidköpings FK (1), Ljusdal (1), Mallbacken, Sundsvall, Uppsala, Umeå, Västerås

Kommentar:
SVFF kommer förstås inte med ett förslag för denna serie då det bara finns ett i sitt slag i Sverige. Något som förstås också betyder att Lidköpings FK nästa år kommer att åka buss över hela vårt avlånga land för att ta sig till sina bortamatcher.
Igår stod det också klart att debyna mot Holmalund (laget åkte ur Elitettan) uteblir och möten med KIF Örebro och Kungsbacka blir således de närmaste. LFK kommer givetvis ha målsättningen att etablera sig i Elitettan kommande säsong och även om inte kunskapen om de andra lagen är den bästa så kan vi nog räkna med att målsättningen är både rimlig och tuff.

LFK hoppas på en bättre resa i Elitettan än 2015.

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND
Arentorp Helås FK, Falköpings KIK (1), Fristad/Borgstena/Sparsör, Friscopojkarna, Holmalunds IF Akademi, Mariestads BoIS FF, Råda BK, Sils IF, IFK Tidaholm, Ulvåkers IF, Vartofta SK (3), Vinninga AIF (3)

Kommentar:
Återigen fyra lokala lag i den norra tvåan. Återigen är det nog Råda som får största trycket på sig och laget siktar så här på förhand på serieseger. Det lär dock bli stentufft då Falköping och Mariestad får ses som tidiga favoriter. Vinninga kul nykomling i serien och målsättningen får givetvis bli att hålla sig kvar på denna nivå.

Råda vill vara med i toppen av den norra tvåan.

DIVISION 3 ÖSTRA DAM
Axvalls IF, Fagersanna/Mölltorp-Brevik, Hörnebo SK, (2), IFK Värsås (4), Levene-Skogslunds IF, LHK, Mellby IK, Norra Fågelås, Skara FC (2), Skultorps IF, Vedums AIS, Våmbs IF

Kommentar:
Efter att ha varit utspridda i flera olika serier hittar vi nu samtliga av ”våra” division tre-lag i en och samma serie 2018. Detta lär förstås bli ett lyft på alla plan och många roliga matcher är att vänta i en serie som inte innehåller någon riktig seriefavorit. Visst kommer Hörnebo vara med där uppe och frågan är hur bra Skara kommer att vara i en lägre division? Och kan LHK svara upp på en lika fin insats som den man gjorde i år?

Alla lokala division tre-lag i samma serie är glädjande.

Lämna en kommentar