ANNONS:
ANNONS:

Sportchef och tränare lämnar Lidköping United

Lidköping United står utan Sportchef och tränare.
Per Berntstig och Mikael Prodér lämnar nämligen med omedelbar verkan.
– Det har hänt en del grejer utan styrelsens insyn och godkännande, säger Dino Husic, ordförande i Lidköping Unted till NLT.

För bara någon vecka sedan berättade vi att Mikael Prodér var klar som ny tränare för Lidköping United Futsal. Men även denna gång blev det ingen långvarig sejour för Prodér i sin nya klubb.
Under torsdagen stod det nämligen klart att Prodér tillsammans med Uniteds Sportchef Per Berntstig lämnar föreningen med omedelbar verkan.

Orsaken till uppbrottet ska ha varit en hemlig spelargrupp på Facebook som Per Berntstig skapat.
För NLT berättar Berntstig själv:
– Vi fick i uppdrag att minska vår trupp då målsättningen är att vinna division 1. Då skapade jag en hemlig grupp på Facebook där de spelarna som verkligen ville satsa fick vara med. Det handlade om tio signade spelare och resten skulle få chansen att visa upp sig för den nya tränaren, men då bröt h-lvetet loss.

Initiativet till Facebookgruppen uppskattades inte av delar av Unitedlägret och när klubbens ordförande Dino Husic kommenterar till NLT säger han:
–  Det har hänt en del grejer utan styrelsens insyn och godkännande. Vi har inte haft samma syn och det har blivit en återvändsgränd mellan styrelse och sportchef. Det började som ett missförstånd och sedan gick det vidare. Vi står inte riktigt på samma bana och har därför avslutat samarbetet.

Per Bentstig till NLT:
– Jag kanske gjorde fel som startade den här gruppen och det bad jag även om ursäkt för, men då var det redan för sent. Spelarna och tränarna har gjort en kanonsäsong, men brandsläckaren är slut nu. Jag har släckt fler ”bränder” under det här året än vad jag gjorde under 35 år i Vinninga, Heimer och LFK. Då förstår du. Det finns en gräns.

Ja, det som började som en ”kärlekssaga” och som utåt sett varit en harmonisk tillvaro mellan Sportchef och klubb det senaste året har nu alltså bytts till något annat och parterna har alltså valt att bryta samarbetet.

Något som gör att inte heller nye tränaren Mikael Prodér kommer träna United kommande vinter.
– Det kändes bra under de första mötena med Prodér, men gick utför efter det. Vi vill ha in en tränare som är här för föreningens bästa, inte för sportchefens bästa, säger Dino Husic till NLT och fortsätter:

– Vi fortsätter vår planering inför den kommande division 1-säsongen på samma sätt som tidigare. Visst tappar vi en person (Per Berntstig) som har många konktakter i och med det här, men vi ska klara av det ändå.

Vem som tränar Lidköping United kommande vinter i division ett är alltså ännu oklart. Likaså om klubben väljer att tillsätta en ny Sportchef.

Lämna en kommentar