ANNONS:
ANNONS:

Stjärnklar tar över ansvaret för Axvall

Axvalls spelare får en ny huvudtränare.
Det är Linus Stjärnklar, nu i Varnhem som tar över ansvaret för herrarna.
– Känns riktigt roligt och inspirerande, säger 3o-åringen till Lokalfotboll.se.


IMG_6045

Linus Stjärnklar lämnade spel i Ardala inför årets säsong. Detta för en roll som assisterande spelande tränare i Varnhem. Men mer än ett år i Varnhem blir det inte. Linus ska nämligen ta över huvudansvaret i seriekollegan Axvalls IF kommande säsong.
– Framförallt vill jag bidra med förutsättningar för att försöka spela en teknisk och varierande fotboll men ändå med ett resultattänk, säger Linus som tagit många lärdomar under året.
– Det jag främst lärt mig i Varnhem är att vilja många gånger slår klass. Klyschigt men sant.

Nu blir det alltså dock en roll som tränare i Axvall efter avgående tränaren Ulf ”Berka” Bergkvist, och det var just chansen att få jobba som huvudtränare som var en av anledningarna till klubbytet.
– Huvudansvaret och att föreningen i sig visade en mycket positiv inställning till mig samt att jag har en bild av Axvall som en etablerad och välstrukturerad förening, förklarar 30-åringen.

Någon assisterande tränare till Linus är ännu inte klar, men det jobbas enligt Linus i skrivande stund på att hitta en grupp om tre till fyra personer som ska jobba kring föreningens A- och U-lag.
För Axvalls del gäller det förstås också att jobba hårdare på spelarsidan än förra året då dussintalet spelare lämnade för andra klubbar under frimånaden.
– Vi ska givetvis arbeta för att vara en attraktiv förening. Givetvis kommer spelare säkerligen att komma och somliga gå men Axvall har ändå en ambition om. Att vara en attraktiv klubb att representera där man ges möjlighet att spela fotboll till bra förutsättningar. Men man är tydlig med att inte jaga spelare från andra klubbar utan spelare får själva söka sig till Axvall, avslutar Linus.

Sedan tidigare är det också klart att Varnhems huvudtränare denna säsong Jesper Rydh lämnar division sex-klubben.

Lämna en kommentar