ANNONS:
ANNONS:

”Sträck fram näven, tacka för matchen och gå vidare”

Fullpoängare, täta defensiver och uteblivna handslag.
Det är lite av det som hamnat på det vi kallar för ”Veckans Lista”
Listan det vi hyllar och sågar det bästa och sämsta från den lokala fotbollsveckan som passerade.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Kinne Vedum enda fullpoängaren

IMG_0930
Det finns för tillfället bara ett lokalt representationslag i den
lokala fotbollen som har idel vinster i seriespel. Detta lag är Kinne Vedums herrar som toppar Lidköpingssexan på 18 poäng efter sex spelade matcher. Laget från Kinnekulle var visserligen seriefavorit innan säsongen startade, men en tveksam försäsong och ett stukat självförtroende från 2015 skapade frågetecken.
Dessa frågetecken har allt eftersom seriematcherna nu kommit igång, rätats ut till ett utropstecken. Kinne Vedum är som tränare Jim Larsson berättat ”bättre än ifjol” och i en serie där alla lag verkar slå varandra är ”Kinne Vrölum” ett undantag.

Ett stabilt försvarsspel (6 insläppta) och en bred offensiv med bland annat spelare som Patrik Dahlin har varit en perfekt mix så här långt och det finns i nuläget inte mycket som tyder på att laget inte är tillbaka i division fem 2017. Frågan är bara när första poängtappet kommer?

——————————–

2. Främmestad äntligen moget för division fyra

6031609
Främmestads herrar har nosat på division
fyra under ett par säsonger nu. Men när det gällt som mest har man inte lyckats hålla nerverna i styr och spelet har låst sig. Dessutom har man haft en hemsk ovana att förlora poäng mot de andra topplagen.
Klubben (som förövrigt verkar vara välmående) har dock jobbat vidare och med en ny tränare i form av oprövade Magnus Zackrisson har man fortsatt där förre tränaren Daniel Olsén slutade.
Till årets säsong har man också kryddat laget med kvalité som rutinerade keepern Fredrik Smith och mittbacken Filip Fredlund vilket bärgar för att man inte släpper in några enkla mål. Och framåt? Ja, där gör som vanligt Johan Fredlund och Co både många och viktiga mål.

Nej, i år känns verkligen Främmestad inte som ett lag som viker ner sig. Man leder den västra femman två poäng före FC Gauthiod och har sex poäng ner till Edet och Trollhättans FK. Blir det inte division fyra på Bergevi 2017 så vet i sjutton om det blir någon gång…

——————————–

3. Gauthiods täta defensiv med kapten Forsblad vid rodret

ik4

Känns kanske konstigt att
hylla en defensiv hos ett lag som efter tio omgångar är sämre på att freda sitt mål än sju andra lag i samma serie. Men faktum är att Gauthiods herrar har en defensiv just nu som är otroligt imponerande. Visst. 17 insläppta mål har laget, men då ska man också veta att 14 av dessa släpptes in under de fyra första omgångarna. Då snackades det om ”krisläge” i Gauthiod och laget som annars var så stabila gick inte alls att känna igen.

Men så vände det en tidig majdag i Vänersborg och sedan dess har man hittat sig själva – och kanske framför allt defensiven. För på de sex senaste matcherna har man bara släppt in tre mål och det har hastigt och lustigt inneburit en fjärdeplats i tabellen. Detta bara tre poäng från serieledning.
Härförare i de bakre leden är kapten Erik Forsblad som verkar bli bättre och bättre för varje säsong som går (och då har han ändå gjort femtio-elva A-lagssäsonger i klubben) och tillsammans med bland annat nye Ali Al-Habobi ser han till att laget inte släpper in några onödiga mål. Med det låga snitt som Gauthiod för tillfället också har i ”insläppta-kolumnen” så behöver lagets offensiv inte vräka in mål. Laget vinner matcher ändå. Tacka Forsblad och de bakre leden för det!

 

——————————–

Inte ens nära… – När man inte tackar efter en fotbollsmatch

IMG_1604

Under 90 minuter plus tillägg så är det massor med känslor på en fotbollsplan. Detta är något som hör fotbollen till och inte en krydda vi skulle vilja vara utan. Glädje, nervositet, frustration, eufori och i viss mån ilska är alla ingredienser som gör att vi alla älskar att engagera oss i fotbollen. Just känslobiten gör också att vi i stridens hetta ibland också säger och gör saker som vi i efterhand kanske ångrar. Någonting händer med många av oss aktörer som är inblandade i och kring en fotbollsmatch. Så är det bara…

Med det sagt är det dock något som det ALDRIG bör tummas på. Och det är att efter de där 90 minuterna (och ibland tillägg) som spelats så ska det ALLTID tackas för match. Helst via ett handslag. Allt för många gånger sker nämligen det att varken spelare eller ledare tackar såväl motståndare som domare efter spelad fotbollsmatch. Det är ett uselt beteende och något som inte borde förekomma. Det kvittar hur mycket känslor som bubblar i kroppen efterslutsignal. När matchen är slut så är den slut och då tackar man för spelad match.

Det spelar nämligen ingen roll hur dumma motståndarna tycks vara eller hur dålig du tycker domaren varit. Det handlar helt enkelt om respekt för spelet och för alla de personer som på något sätt är inblandade i genomförandet av en fotbollsmatch. Så nästa gång du lirar match och hör slutsignalen. Släng fram näven, tacka för matchen och gå vidare. Svårare än så behöver det inte vara!

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar