ANNONS:
ANNONS:

Straffarnas afton när Varaalliansen avgjordes

Det var straffarnas kväll under söndagen i Sparbankshallen.
Och bäst av alla var Gauthiods damer och herrarna i ENV.
De sistnämnda slog överraskande Vara i en gastkramande final.

Varaalliansen

Under lite drygt två veckors tid har Varaalliansens inomhusturnering i Sparbankshallen spelats och under söndagskvällen skulle turneringen få ett avgörande.
509 personer hade bänkat sig i hallen för att se på när semifinaler och finaler skulle spelas i såväl dam- som herrklassen.
Och man fick verkligen valuta för inträdesslanten. Hela fyra av sex matcher gick nämligen till straffar, så det var med andra ord riktigt spännande matcher – precis i publikens smak.

DAMER

Semifinal 1: Vara – ENV 2–2 (1–1), 6–5 e.str
0–1 Annika Birgersson (handikappstraff), 1–1 Sofia Hagman (1), 2–1 Lisa Bjelkholm (16), 2–2 Alma Mörk (20)

Vara mot ENV var först ut under kvällen och ”underdogen” ENV stod upp bra efter att man satt sin hcp-straff. Vara lyckades dock vända på matchen, men i matchens sista sekunder lyckades måltjuven Alma Mörk sätta kvitteringen och få matchen till straffar. Här var dock Vara något vassare och tog sig rättvist till final.

Semifinal 2: Gauthiod – JK10 4–1 (2–1)
0–1 Stina Björk (handikappstraff), 1–1 Sanna Jensen (6), 2–1 Hanna Österberg (10), 3–1 Ida Mörk (13), 4–1 Louise Zackrisson (19)

Visserligen gjorde JK10 1-0 på hcp-straff, men när matchen väl började var det aldrig något snack om saken. Gauthiod var bättre på det mesta och spelade ut motståndarna som mest spelade på chans. Duktiga Helene Dahl styrde det mesta av Gauthiods spel på mitten och satte sina lagkamrater i bra lägen. 4-1 slutade matchen. Siffror som kunde varit ännu större.

Final: Vara – Gauthiod 1-3 (0-1)
0–1 Sanna Jensen (4), 0–2 Louise Zackrisson (13), 1–2 Linnea Bergman (15), 1–3 Sanna Jensen (16).

Gauthiod tog tag i taktpinnen från start och Sanna Jensen satte 1-0-målet som visade sig bli den första halvlekens enda. När Louise Zackrisson sedan gjorde rättvisa 2-0 var det inget som talade för Vara. Gauthiod var numret större, men helt plötsligt blev det ändå nerv i matchen när Linnea Bergman vackert ”curlade” in reduceringen bakom duktiga Malin Björkman i Gauthiodmålet.
I lite drygt en minut såg det då lite stirrigt ut i Gauthiodförsvaret, men via en kontring kunde Ida Mörk hitta inåt till Sanna Jensen som dunkade in avgörande 3-1. Ett resultat som stod sig matchen ut. Att det var turneringens två bästa lag som möttes var tydligt, men också lika tydligt att det bästa laget till sist stod som segrare.

Gauthiod dam

———————————————–

HERRAR

Semifinal 1: Vara – FC Gauthiod 2–2 (0–2), 9–8 e.str
0–1 Daniel Fredriksson (handikappstraff), 0–2 Daniel Fredriksson (3), 1–2 Jacob Nilsson (12), 2–2 Jacob Nilsson (20)

Överraskningslaget FC Gauthiod tog i den första semin emot hemmafavoriten Vara. Under den första halvleken handlade det mesta om lurige Daniel Fredriksson i FCG. 1-0 satte han på hcp-straff och 2-0 via ett kyligt avslut i bortre hörnet. FCG hade faktiskt bud på 3-0, men fick nöja sig med ett tvåmålsöverläge i halvtid.
Inte mycket talade för ett lite lojt och ineffektivt Vara, men när Jacob Nilsson reducerade tändes hoppet och Vara började få fart på spelet och dominansen var tydlig. Dock försökte man att ”passa in” bollen i mål och FCG såg ut att gå mot final. Men med tio sekunder kvar att spela kvitterade Jacob Nilsson till 2-2.
Straffar följde och även här hade FC Gauthiod övertaget, men på något sätt tog sig Vara ur greppet och i den nionde straffomgångn blev Mikael Svensson i Varamålet matchhjälte när han knep straffen.

Semifinal 2: Elmer-Fåglum – ENV 2–2 (1–0), 5–6 e.str
1–0 Peter Aghamn (6), 1–1 Jhimmy Svantesson (12), 1–2 Gustaf Hofling (15), 2–2 Philip Enström (18)

De blivande seriekollegorna Elmer-Fåglum och ENV gjorde upp om den andra finalplatsen och det blev en mycket jämn historia. I den första halvleken var dock Elmer-Fåglum det bättre laget och 1-0 var nästan i underkant. Till den andra halvleken fick dock ENV igång den energi man är kända för och via två riktiga viljemål hade man helt plötsligt vänt på steken till 2-1.
Elmer-Fåglum gav sig emmertid inte och via ett mycket kyligt avslut satte Philip Enström 2-2-målet som innebar att även denna match gick till straffar.
Här satte nyförvärvet Fredrik Smith Elmer-Fåglum i förarsätet när han räddade Tobias Johanssons straff, men Andreas Karlsson i ENV-målet visade sig vara snäppet vassare och via två räddningar tog han sitt lag till final.

Final: Vara – ENV 2–2 (1–1), 5–7 e.str
1–0 Självmål (3), 1–1 Goran Pupcevic (9), 2–1 Johan Strömfeldt (16), 2–2 Daniel Karlsson (19)

Ett betydligt piggare Vara äntrade planen i finalen och även om man fick hjälp med ledningsmålet (självmål) så var man dominerande i den första halvleken och hade bud på fler mål. Ändå stod det 1-1 i halvlek. Detta tack vare Goran Pupcevic som via ett klassmål där han liggandes i luften sköt in kvitteringen för ENV.
Även i den andra akten var det fördel Vara. Laget rullade bort ENV gång på gång och när Joakim Björndahl hittade fram till Johan Strömfeldt med en riktig smörpassning till 2-1 trodde nog de flesta att matchen var avgjord.
ENV gav sig emellertid inte och när tillfälle gavs flyttade man upp sin ”fyrtorn” i offensivt straffområde. Med minuten kvar var man också lyckosamma då Daniel Karlsson knoppade in ett inkast.

Den fem minuter långa förlängningen som följde blev mållös och ännu en match denna kväll gick till straffar. Så gott som alla av dessa slogs säkert i mål, men när Varas Johan Strömfeldt bommade sin straff hade Johan Sörstrand chansen att bli matchvinnare. ENV-tränaren satte också bollen i mål och därmed tog ENV klubbens första seger i Varaalliansen någonsin.

ENV

Totalt kom imponerande 2030 personer till Sparbankshallen under Varaalliansens turnering. Något som ytterligare förstärker bilden av det enormt stora intresse som finns för fotbollen på ”schlätta”!

1 tanke på “Straffarnas afton när Varaalliansen avgjordes

  1. Går det under några omständigheter få reda på Varaalliansens vinnare de senaste åren någonstans? Likt den med Lofa. Hittar inte historia kring detta någonstans. Vore kul och se vilken väg vandringspokalen gått där!

Lämna en kommentar