ANNONS:
ANNONS:

Strejk hotar Varas träningsläger i Spanien

En strejk på Lufthansa hotar Varas träningsläger.
Men går allt i lås får även du som läsare följa med.
Varas Lisa Bjelkholm kommer nämligen skriva dagbok från lägret i Spanien.

Vara SK dam - Lisa Bjelkholm
Både Varas damer och herrar skulle egentligen åkt till Spanien på träningsläger under torsdagen, men en strejk på Lufthansa ser ut att sätta stopp för dessa planer.
– Jättetråkigt, men vi åker ner på chans till Landvetter i morgon och hoppas vi kan hitta en lösning. Om inte med Lufthansa, så kanske med andra bolag, säger Lisa Bjelkholm från damlaget som för Lokalfotboll.se:s räkning kommer att rapportera från föreningens träningsläger i spanska Santa Susanna, några mil utanför Barcelona.

Hur är annars känslan inför lägret?
– Ska bli riktigt roligt, bara vi kommer iväg. Blir en höjdare att åka iväg utomlands. Är många nya spelare i laget och ett läger som detta blir perfekt för att lära känna alla bättre.

Vad ser du mest fram emot?
– Är väl som sagt att lära känna alla i laget bättre. Gott att få släppa tankar på jobb här hemma och bara tänka på laget och fotbollen. Sedan är vädret en bonus, även om det tydligen inte ska bli så jättevarmt. Spanien är hur som helst bättre än allt annat jag varit på tidigare.

Ja, träningsläger utomlands alltså. Är det något ni brukar åka på?
– Nej, för oss i damlaget är det första gången. Herrarna åkte ju fjol också och i år blir det alltså att vi åker ihop. Tror det kommer bli riktigt bra. Vi är cirka 50 personer som åker så sammanhållningen i föreningen kommer att bli bättre.
Att vi kommer iväg utomlands beror mycket på att vi jobbade in mycket pengar förra året, men vi kommer att jobba ännu mer detta året för att få in pengar till lägret.

Ett träningsläger så här års är också till för att slipa på detaljer inför kommande seriespel. Vad behöver ni i Varas damer jobba extra med?
– Vi har många nya i laget och behöver väl få ihop helheten. De nya unga spelarna behöver också komma in i tempot mer. Annars tycker jag det ser riktigt bra ut om vi ska se till försäsongen. Vi behöver bli lite jämnare bara då vi spelat en bra och en mindre bra halvlek i så gott som alla träningsmatcher.

Du kommer ju att skriva dagbok från lägret i Spanien som läsarna på Lokalfotboll.se kommer att få följa här på sajten. Vad kommer vi att få läsa om?
– Ja du. Det får vi allt se. Givetvis blir det fotbollen i fokus, men också det som händer vid sidan om. Förhoppningsvis händer det ett och annat roligt som jag kan rapportera om. Men blir det för illa får det stanna i gruppen. Ha, ha.

Du följer Varas läger här på Lokalfotboll.se
Du följer Varas läger här på Lokalfotboll.se

Lämna en kommentar