ANNONS:
ANNONS:

”Supporterfest, utspring och att aldrig ge upp”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 10 av 22


7:a (6:a) –  Råda BK, 14 poäng

Goddag!

Här kommer stressigaste inlägget hittills, höll på att inte komma med men 20:41 efter torsdagsträningen sitter jag nu här i omklädningrummet och skriver. (Tack Jesper!) Lagmöte om 9 minuter.

I veckan har vi spelat en U-lags match mot Skoftebyn där vi tyvärr förlorade 2-1. Det var inga glada miner när domarn säger att hon dömt fel, men blåst har hon och straff för motståndarna, där det blev 1-1. F16 har lirat på för fullt. En storseger och en lika, bra jobbat!!

Matchen mot Hörnebo blev dessvärre förflyttad då Hörnebo ringde på fredagen och sa att dom inte kunde. Ny match på tisdag mot Ulvåker. Nu är vi löjligt taggade på seger.

I lördags däremot blev det en ordentlig fest. Spelare, ledare, respektive, föräldrar och supportrar kom upp till Rådavallen för att fira att vi är vi tillsammans. En riktigt trevlig kväll där man får ett bevis på att Råda dam är mer än ett lag. 60 personer som har hjärta åt samma sak, det är kärlek! Utan våra hjältar utanför plan vore vi på plan absolut ingenting. Evigt tacksamma!

Annars i veckan? 

I tisdag så var det två virriga tränare som inte någon kom upp på träningen. Men vi spelare hade livets träning. Kvadden, kvadden igen och kvadden. Lägg där till fotbollstennis och trippelkvadrat. Maria Widström var nämligen ”tränare” för dagen. Även om Mathias var på plats.

Stina Adamsson som ni alla vet måste vi låna ut till Gauthiod. Varje gång hon är borta saknar vi henne mycket. Dels för att hon är en go tjej, men också för att hon är vår musikansvarig. En musikansvarig som vi numera måste swisha 99 kr i månaden till eftersom hon inte har Spotify premium. Det är tuff ibland.. Men musik måste vi ha.

Sanna Sabel har brutit armen.

Wilma Gustafsson har fått nackspärr av för  mycket headbang.

Malin Andersson åker hem till mamma för att få hon ska fixa fika åt oss.

 Arbenita tog studenten. Vilket vi självklart firade och dansade ordentligt till!!

 

/ Fanny Karlsson


8:a (8:a) – Arentorp/Helås, 10 poäng

Nu är jag återigen tillbaka efter en massa studentfirande och Ida fixade förra inlägget lika galant som det första. Något annat hade jag inte förväntat mig 🙂

Snart börjar sommaren vilket betyder att första halvan av serien har passerat, REDAN? vart tar tiden vägen? Men springer man på en grön plätt och jagar en boll 4-5 dagar i veckan är det klart att tiden går fort? Vårsäsongen har för oss varit upp och ner. Vi har haft en jäkla pondus på träningarna med mycket folk, bra koncentration, vilja och GLÄDJE.

Men vi har tappat poäng på en del av de matcherna som vi hade stor chans, revansch sugna? JAAAA!!! Jag tror att alla i laget har bättre kondition än vad vi någonsin har haft och det kommer vi utnyttja på bästa sätt när höstsäsongen drar igång.

Vi har spelat två matcher då jag har varit borta. Första mot SIL där vi tar tre pinnar efter en match där vi gör en grym insats ändå från kortsida till kortsida. I måndags åkte vi på däng mot Frisco borta, en match som vi är nöjda med trots resultatet och från den matchen tar vi med oss en massa bra saker inför kommande matcher. Vi jobbar som ett lag, håller ihop lagdelarna, hjälper varandra i understöd både i försvar och anfall, en riktig rolig match.
Ha de gött / Emma :)))

10:a (10:a) – Sils IF, 9 poäng

Denna veckan har bjudit på många fina sommarkvällar och framförallt varma dagar. Men såklart har vi har legat i som vanligt. Veckan börjades i Mariestad där vi åkte på en rejäl förlust med 5-0.

Resultatet speglar första halvlek men inte andra halvlek då vi trappade upp vårt spel.
4-0 i första halvlek vilket var tufft och ett halvtidsresultat som speglade matchen bra då vi inte alls hade hittat vårt spel. Något som vi gjorde bra var att vi inte gav upp och därav hittade vi varandra bättre i andra halvlek. Så med endast 1 insläppt mål så slutade matchen 5-0.

Det vi tar med oss från matchen är främst drivet och jobbet som vi hade i andra halvlek då trots vår dåliga start lyckas vi faktiskt skapa några farliga chanser. Vi kände själva att vi var värda ett mål för vårt slit men så blev det tyvärr inte. Vi har även fått veta i efterhand att vi har fått beröm för vår andra halvlek från både domare och ledare i Mariestad, vilket självklart alltid är kul.

Första träningen efter matchen bjöd som vanligt på löpning och lite styrka. Det var många som kände att kroppen fortfarande var trött efter matchen men självklart gav vi ändå allt. Torsdagen bestod även den av lite fysträning men också en del spel där vi fick igång vårt passningspel riktigt bra. Ser mycket lovande ut! Dessutom dök lite nya ansikten upp på träningen vilket alltid är trevligt och värmer i rödvita Sil-hjärtat.

Vi vill också passa på att gratta ytterligare en av våra studenter, Julia, som på fredag springer ut i Mariestad. Stort lycka till önskar vi från Sil! Till helgen väntas dessutom en tuff hemmamatch på hovet då vi gästas av Friscopojkarna, hoppas att vi ses där!

/ Clara Svensson, Klara Ahlström, Wilma Ahlström & Tilda Svensson


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Vad har då hänt i veckan hos FC? 

Vi börjar med det tråkiga, ytterligare ett bottennapp poängmässigt. Fristad/Borgstena satte sina chanser & vi gjorde det inte, så snipp snapp snut så var även den sagan slut, bättre lycka nästa vecka….

Veckans roliga då, vi har firat 3 studenter. Ammi, Ida & Cindy. SÅ HIMLA ROLIGT att få vara med dem att fira ? De var vi äldre som gjorde turné & det fick vi höra så fort vi kom till Ida ”jaså det är gamlingarna som kommer”. Tack för den, nästa träning får du både skjuva mål & samla bollar Ida ?

Men både betydligt tyngre av all mat, ömmande fötter av all dans & ett x antal skrattrynkor rikare lämnade vi dessa fester.. Känns som det var igår en annan tog studenten men njaaaaa, det var ju ett tag sen så det är tur man får leva på detta via de unga töserna ?

Nu har vi nästan en hel helg på oss att återigen ladda batterierna, U-laget spelar på söndag & A-laget först på onsdag. Det är nästan så jag ber till högre makter om att vi ska ha 6 poäng efter dessa matcher, för självförtroendet skull. Men vi håller hårt i Jonas mantra & tror på att ”bakom molnen finns solen”??

Ha en fin helg!

/Tove Ahlm

Lämna en kommentar