ANNONS:
ANNONS:

Synnerdahl lämnar LFK – fortsätter i Elitettan

En halv säsong med Lidköpings FK.
Mer än så blev det inte för mittbacken Maria Synnerdahl.
Ny klubbadress blir nästa säsong istället Qbik i Elitettan.

Det var strax innan midsommar förra året som LFK dam kunde presentera ett riktigt namnkunnigt nyförvärv. Rackebyfostrade Maria Synnerdahl med meriter från såväl damallsvenska KIF Örebro som U-landslaget var klar för spel med laget.
”Det känns rätt i både hjärna, hjärta och mage” berättade Maria för Lokalfotboll.se om sitt beslut att byta till LFK för att få fart på sin fotbollskarriär efter en tung vår i Örebro. (se intervjun här)

MariaSynnerdahl

Maria kunde dock inte rädda LFK från att trilla ur Elitettan och gjorde samtidigt ingen hemlighet av att hon hade fortsatta ambitioner att spela fotboll på Elitnivå. Just därför kom beskedet att hon i förra veckan blev klar för Karlstadlaget Qbik inte som någon direkt överraskning.
– Jag letade efter en helhetslösning som skulle fungera både sett till fotbollen och mitt liv i övrigt, ett alternativ där jag och min sambo ska kunna bo tillsammans, säger 25-åringen som även jagades av Djurgården till Värmlands Folkblad.

– Karlstad verkar vara en väldigt trevlig stad och jag har fått ett väldigt bra intryck av Qbik. Den satsning de gör känns väldigt genomtänkt och inspirerande där man bygger på eget kött och blod.

På frågan hur hon sett på tiden i LFK svarar hon till NLT:
– Det var en rolig utmaning att få komma hem och spela igen, men det var mycket upp och ner. Det var frustrerande att känna att vi under en tid kunde leverera på en hög nivå, men att det helt plötsligt inte fanns där längre.

——————————————————–

Fått och Gått i LFK inför säsongen 2016:
Tränare:
Kjell Larsson (NY, Rackeby herr), Jens Antonsson (NY, assisterande, Skara dam)
Nyförvärv: Malin Andersson (Skara FC), Lotten Persson (Gauthiod), Jenny Gustavsson (Valtorp)
Förluster: Tomas ”Stisse” Nilsson, tränare (IFK Mariestad), Erik Lundstedt, ass-tränare (slutar), Emma Sandsjö (klubb ej klar), Heather Williams (åter i USA), Matilda Haglund (Linköping FC), Maria Synnerdahl (Qbik)

Lämna en kommentar