ANNONS:
ANNONS:

”Tänker längre än det egna omklädningsrummet”

Utsparkar, gamlingar och samarbeten.
”Veckans Topplista” fortsätter på Lokalfotboll.se
Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en får mindre smickrande omnämnanden. Här har ni veckans lista.


VECKANS TOPPLISTA

 

1. Simon satte utsparken i mål

Matchminut 73 i mötet mellan Järpås och Hangelösa.
Hemmalagets målvakt Simon Nilsson har en bra utsparksfot och när han ser lagets anfallare Patrik Petersson löpa i djupet på kontring tar han chansen med en välriktad spark upp i banan. Perfekt träff på bollen som seglar in på gästernas planhalva.

Hangelösas målvakt Albin Nordström ser att bollen håller på att nå målfarlige Peterson och rusar ut för att möta bollen. Det runda nystanet hinner dock studsa i det våta gräset, få extra fart och tar i och med det en båge över den utrusande keepern. Bollen mot mål och ingen hinner upp den för än den ligger i nätmaskorna. 4-0 är ett faktum för Järpås. Målskytt alltså Simon Nilsson på utspark. Den prestationen är ohotad etta på denna veckas lista.


2. Gammal är äldst


Allt för många lägger idag skor eller handskar på hyllan för tidigt och VFF har ett tydligt mål att fler ska spela fotboll längre.
Därför är det alltid lika glädjande när man ser spelare som passerat kritiska åldersstreck som 35, 40 eller till och med 50 på planen i sina klubbars representationslag.

Förra veckan var det Arentorp/Helås 52-åring Krister Dahlberg som höll nollan mot Trollhättan i division fem och i helgen storspelade 46-årige Roni Sandgren för sitt Vinninga mot Källby. Ett Källby där för övrigt 39-årige Henrik Hallström glänste med sin vänsterfot. Till raden av ”gammal är äldst” lägger vi också till Mellbys 38-åring Åsa Svensson som avgjorde i sista minuten för sitt lag mot Sollebrunn förra veckan.

Ja, listan av äldre spelare som förgyller vår lokala fotboll kan göras lång. Och dessa spelare behövs verkligen. Inte bara för deras insatser på planen, utan som förebilder i omklädningsrummet och kulturbärare för den förening som de representerar. För även om inte alla yngre spelare vill erkänna det så behövs det ibland rutin i ett lag för att hitta den där sköna stämningen och mixen som gör ett fotbollslag framgångsrikt.


3. Samarbete över gränserna

Fotbollsspelare växer inte på träd nu för tiden i den lokala fotbollen. Lagen har allt tunnare trupper och då spelar det ingen roll om det är division två eller sex det handlar om. Man får helt enkelt ta till nya fyndiga lösningar för att reda ut knepiga situationer.

Ett lysande exempel på detta är samarbetet mellan Gauthiod och Råda den senaste tiden. Gauthiod med skadade spelare och tjejer i studenttider hade helt enkelt ont om folk. Lösningen? En dialog med division två-laget Råda om att låna duon Stina Adamsson och Emelie Frick. Tjejerna ställde upp och de grönvita gav utan tjaffs tjejerna tillåtelse att testa lyckan en division högre upp och samtidigt hjälpa en annan lokal förening.

Underbart att se när föreningar och ledare släpper prestige och tänker längre än bara det egna omklädningsrummet. Samarbeten i den lokala fotbollen är och kommer definitivt att vara en nyckel för att nå framgång. Tummen upp för Gauthiod och Rådas damsamarbete!


Inte ens nära…
LFK:s tappade serieledning

Det var många besvikna LFK-tjejer efter söndagens förlust mot Rävåsen. Från att ha varit seriefavoriten som körde över motståndet i serien var LFK hastigt och mindre lustigt tabelltrea (en match mindre än tvåan Skövde). Först 2-5 i baken efter en mindre bra insats mot Skövde och i söndags alltså 2-4 mot Rävåsen. Detta i en match där man varit det bättre laget i den övervägande delen av matchen.

”Det känns för j-ligt” sa Carro Berling till Lokalfotboll.se efter matchen och det summerar kanske de två förlorade seriefinalerna ganska så bra. Nu går LFK från att vara det jagade laget till att vara de som jagar. Och just att tvingas jaga är faktiskt något man fått vana i att göra.
För under klubbens relativt kortvariga historia så har man faktiskt fått jaga den där förstaplatsen i division ett från somrarna och framåt. Och förutom förra säsongen då man tappade allt i de två sista omgångarna så har den där jakten varit lyckosam när vi summerat säsongen i början av oktober.

Om man kommer att lyckas 2017? Man har i alla fall allt i egna händer och fötter när hela 12 omgångar återstår av årets seriespel.


VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar