ANNONS:
ANNONS:

”Terrassen kommer att göra succé under säsongen! ”

Damettan är tillbaka på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna första vecka handlar det om solterrasser, seriepremiärer och en Calle Wellner som svävar.


IMG_9460

2. Sils IF, 3 poäng

Skribent: Maria Widström

Försäsongen är äntligen över, och i måndags gästades vi av Skövde KIK för årets första seriematch. Det finns inte mycket att klaga på. Solen sken, tjejerna var riktigt taggade, och alla jobbade stenhårt ända fram till slutsignalen. Matchen slutar 4-0. En bättre premiär kunde man inte ha önskat sig!

Vi lägger 3 poäng i ryggsäcken (som Rolf brukar säga) och blickar framåt helgen. Då vi ska ta oss an IFK Skoghall och U-laget ska fajtas mot Rackeby. Vi ska allt se till att fylla den där ryggsäcken lite till.

Fokus i veckan har till mestadels legat på försvarsspelet och fasta situationer! Hörnor är inget jag tycker vi behöver lägga mer energi på. Det bevisade Frida Ekman när hon slog in bollen, från hörnflaggan rätt upp i bortre krysset. Att vinden var en stor påverkande faktor, är något vi kan bortse ifrån. Det kan vara kul för en back att få glänsa ibland. Hon kan få slå hörnorna medan vi andra köper korv.

Några bilder blir det inte denna vecka. Ni har nog ändå fått nog av mig i tidningen.

/På återseende
———————————————

5. Lidköpings FK, 3 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Första matchen är så spelad och säsongen 2014 är igång på allvar. Fantastiskt skönt att ha denna omtalade seriepremiär överstökad. Att det stod 1-0 på tavlan när domaren blåste av matchen och att vi fick våra tre poäng är också det vi tar med oss från denna match. Att spelet inte stämmer till fullo och att vi inte sätter fler bollar i nät är saker som vi helt enkelt får jobba vidare på inför kommande matcher.

bild

I veckan har vi haft fokus på vårt passningsspel samt våra uppspel för att vi ska kunna få ett bättre flyt i laget, och jag tror att det kommer bli ett helt annat tempo i våra passningar i helgens match då vi beger oss mot västkusten för att möta Stångenäs. Matchen kommer att spelas på konstgräs så det kommer helt klart att bli ett annat tempo än vad det blir hemma på Framnäs IP. Därför har vi även valt att förlägga veckans sista träningspass på konstgräset för att vara så väl förberedda som möjligt.

IMG_3825

Många är det kanske som undrar hur vi har råd med att åka på träningsläger till medelhavet och dessutom vara borta i över en vecka. Svaret på det är inte att vi blir sponsrade eller betalar stora summor ur egna fickor, utan vi är väldigt bra på att jobba ihop våra pengar. I tisdags gjorde vi nämligen en instats i arenan när Joe Labero kom på besök, och det var väl många som blev både lite  ”starstrucked” samt inspirerade av Laberos tricks. Detta ger oss svaret på ”Roligast denna vecka”, något som vi denna första vecka tilldelar vår egen Calle Wellner. Nedan följer en video på hur Calle själv kände efter att ha sett en del av showen.

Veckans hetaste tilldelar jag lagets ”minsting” Ebba Handfast. Ebba fick en sistaminuten-biljett till ännu ett landslagsuppdrag, och befinner sig just nu i Holland. Det var ett tag oklart om Ebba skulle hinna hem i tid till lördagens match, men problemet är nu löst och Ebba kommer att vara hemma tills matchen drar igång, en given plats på denna punkt då Ebba verkligen är ”het” just nu.

Vill avsluta med att skicka en krya på dig hälsning till Lisa Bjelkholm i Vara, vi hoppas på att få se dig på planen igen så snart som möjligt!

Ha det gött och Forza LFK dam.
———————————————

7. Vara SK, 1 poäng

Skribent: Lisa Bjelkholm

Seriepremiären är avklarad och säsongen 2014 är äntligen igång på fullaste allvar. Som vi har väntat! Premiären spelades mot Vallens IF på Torsvallen och eftersom herrarna spelade sin premiärmatch på Bendersvallen fick vi äran att inte bara spela årets första match på A-plan utan även inviga och visa upp vår nya fina anläggning. När solen otroligt nog valde att kika fram strax innan matchstart visade det sig ganska snabbt att terrassen kommer att göra succé under säsongen!

Torsvallen

För att återgå till matchen så var det en match med många olika ansikten, en typisk premiärmatch skulle jag nog vilja påstå. Tyvärr drabbades båda lagen av allvarliga skador och skönspelet i första halvlek uteblev. Angående andra halvlek finns det väl både ris och ros att dela ut. Det är starkt att komma ut som ett annat lag i andra halvlek och visa upp bra fotboll och snygga mål men tyvärr måste vi lära oss att en halvlek varar i 45 minuter, inte 30… Självklart extremt tråkigt att tappa en 2-0 ledning i slutminuterna men det där är gamla nyheter nu och fokus har istället flyttats till morgondagens match mot Skövde KIK. Herregud, vi har redan tagit poäng! Bara där har vi ett gammalt mentalt spöke som vi redan skrämt iväg.

Jag kan tyvärr inte rapportera speciellt detaljerat från veckans träningar men jag var uppe en sväng igår och det bjöds på glatt humör, hög intensitet och bra spel. Jag hoppas att allt det följer med till Södermalms IP. Matchen mot Skövde kommer troligtvis att bli en jämn tillställning och det är viktigt att vi plockar fram det lilla extra. Vi möter många lag nu i början som vi behöver plocka poäng ifrån.

Roligast i veckan måste nog vara att Maja äntligen kan vara med och köra lite lättare träning efter sin käkoperation. Inget närkampsspel för hennes del just nu men om en månad beräknas hon vara spelklar och det blir nästan som att få ett nyförvärv i mitten av vårsäsongen. Ska bli oerhört kul att se Maja i den gulsvarta stassen! Även Josefine och Lisa T har visat sig uppe på vallen, oerhört uppskattat!

Också värt att nämna kan vara att musiken i omklädningsrummet fortfarande är en känslig punkt för de flesta. I år ska det lösas genom att alla får välja varsin låt som ska spelas, detta utan pikar, hån och klagomål från övriga. Det har hittills gått alldeles utmärkt och jag vill absolut inte hänga ut någon eftersom det vore väldigt taskigt (Annelie) men en viss slags genre behöver man helt enkelt inte bege sig ut i folkparkerna för att lyssna på längre.

Imorgon kl. 19.00 är det alltså dags igen. Jag själv kommer stå och skrika mig trött och hes vid kanten och hoppas verkligen att jag inte är ensam om den saken. Håller tummarna för att vi får åka därifrån med ett leende på läpparna!

Ha det gott allihopa!
———————————————

8. IK Gauthiod, 0 poäng

Skribent: Malin Ahlstedt

Då var serien igång och dags att dra igång med skrivandet här på Lokalfotboll. Alltid lika intressant att läsa de andras inlägg och jag hoppas att det kommer bli lika bra som förra året.

Serien drog igång för oss under långfredagen och vi fick inte riktigt de resultatet vi hade önskat, 3-2 borta mot Rössö. Resultatet var helt klart orättvist vilket till och med våra motståndare sa efter matchen! Vi hade i stort sett hela matchen fram till sista 10 minuterna. Känslan när domaren blåser av och man är värd att vinna är så tung, så tung och jag tror ni vet precis hur det känns! Men, men det är bara att ta nya tag!
Vi gjorde en helt klart godkänd start på matchen och vi spelade med en helt annan känsla allihopa!
På lördag spelar vi hemma mot Mariestad och till den matchen kommer vi med revanschlust så det kommer nog bli en tuff match! Vet inte jättemycket om Mariestad så det ska bli riktigt intressant att möta dem.

Det vi har tränat på i veckan är en del avslut och anfall. Vi har kommit en bit på vägen men vi har en del brister kvar som vi måste arbeta med just i anfallspelet! Försvara oss kan vi men det räcker ju inte om man vill vinna matcher. Detta har vart större delen av våra träningar och ikväll laddar vi upp med mest spel tror jag.

De spelare som jag tycker är hetast denna veckan är nog Helen Dahl och Ida Mörk. Helen har tagit ett kliv från förra året och med ett Vasalopp i ryggsäcken så är hon nog den med mest kondition och har höjt sig på alla plan spelmässigt! Ida har med sina nya skor hittat rätt och har satt nästan varenda boll i mål när hon har fått chansen. Mörk som älskar träning ligger nog högst upp på närvarolistan och hon kommer helt klart att sätta fler bollar i mål än vad hon gjorde förra året (12 stycken)

Hoppas vi ses på lördag på Lunnevi! Om ni inte vill åka dit så kan ni även följa oss på Lokalbollen.

Ha det bra!

Lämna en kommentar