ANNONS:
ANNONS:

”Till alla er som stannade kvar”

KRÖNIKA: Frimånaden är över för denna gång.
Dags att hylla de sanna hjältarna. De som stannade kvar.

Publicerades för första gången 2016:

Först vill jag passa på att poängtera att man som lokal fotbollsspelare absolut inte behöver känna någon skuld i att byta förening.

Herregud. Det finns säkert massor med skäl att byta lag. Det allra bästa är kanske att man vill testa sina vingar. Att man vill utvecklas i en bättre fotbollsmiljö någon eller några divisioner högre upp. Självklart ska man göra detta om man har ambition och sug. Jag säger kör – bara kör!

Sedan får man heller inte glömma av att man på vår nivå spelar fotboll för att det är kul. Och då kan det ibland innebära en flytt till kompisar, eller annat som verkar vara kul och locka någon annanstans.

Men det är kanske just det som vi ibland måste förstå. Fotboll är kanske inte alltid kul? Vi förlorar matcher, åker ur serier, misslyckas att ta en plats i laget och förverkligar inte våra egna målsättningar med säsongen.
Då finns det som jag ser det två alternativ. Antingen söker vi oss till ett ställe som verkar roligare, eller så stannar vi kvar. Knyter näven i byxfickan och börjar om, i hopp om att revanschera oss själva eller laget.

Det jag vill lyfta fram i denna krönika är alla ni spelare och ledare som väljer det sistnämnda alternativet. Ni som under Silly Season inte får några rubriker på sajter som denna. Ni som trots eventuella anbud eller påtryckningar från andra väljer att stanna i era föreningar. Kanske inte alltid för det verkar roligast för stunden, utan för att ni känner ett ansvar som sträcker sig längre än Frimånadens smicker och hets.

Ni ska veta vad ni betyder för era föreningar och hårt ideellt arbetande fotbollssektioner. Ni betyder lugn, energi och framtidstro. Ni betyder också att dessa frivilligarbetande män och kvinnor slipper magont, när de håller på med den sporten som de kanske brinner för som allra mest.

Kanske har ni också tidigt deklarerat en fortsättning i er förening och stått vid ert ord när lagkompisar till höger och vänster sökt, enligt sitt tycke mer roliga alternativ. Det tyder på en enorm styrka ska ni veta och borde egentligen vara värt de allra största rubrikerna.
Men som vanligt är vi i media mer benägna att lyfta fram det som sticker ut. I det här fallet de som byter klubb. Ni som stannar kvar i era föreningar får som sagt inga rubriker.

Men denna text är till er. Ni fotbollens titaner med enorma föreningshjärtan som pumpar hårdare och längre än 15 december. Detta är till er – alla ni som stannade kvar. 

Tack!

—————————————
Håller du med om det som skrivits i krönikan ovan, eller är det upp åt väggarna fel? Kommentera gärna!

8 tankar på “”Till alla er som stannade kvar”

  1. Fantastiskt bra skrivit i denna krönika. Detta är en period i den lokala fotbollsvärlden när respekt och värderingar försvinner.

Lämna en kommentar