ANNONS:
ANNONS:

Tränarkarusellen igång på allvar

Blickarna riktas mot säsongen 2018.
Och först ut är som vanligt den klassiska Tränarkarusellen.
Vi summerar vad som hänt i svängen den senaste tiden.

Bara Lundsbrunns herrar har match kvar att spela. Annars är utomhussäsongen 2017 ett kapitel att lägga till handlingarna. Lokalfotboll.se ska förstås göra sitt bästa för att summera 2017, men redan nu riktas blickarna mot 2018.

Och konstigt vore väl annars då klubbarna nu har fullt fokus mot att göra ännu bättre insatser nästa år. Som ett led i detta är många av traktens klubbar ute efter nya tränare som kan leda lagen mot nya stordåd.

Tränarkarusellen är med andra ord i full gång och här kommer en kort sammanfattning vad som hänt hittills på tränarfronten. I alla fall det som vi på Lokalfotboll.se snappat upp.
Som vanligt har vi sammanfattat alla klara övergångar på en och samma sida som vi försöker uppdatera efter bästa förmåga. Du hittar den HÄR.

Vi börjar högst upp i herr-divisionerna och där hittar vi nu bara Gauthiod i division två. Rikard Nilsson är klar för en fortsättning, men 34-åringen har haft fullt upp med att spela och leda laget och behöver avlastning. Därför tar klubben nu in Andreas Wingård för att assistera Rikard. Wingård kommer närmast från Trollhättans BoIS där han skördat stora framgångar de senaste säsongerna.
”Ett steg i rätt riktning för mig i min tränarutveckling. Jag känner att klubben att föreningen är på frammarsch och det ska bli jättekul att få jobba med Rikard.” säger Andreas till klubbens hemsida. (hela intervjun här)

 

Andreas Wingård ny i Gauthiod.

I division tre hittar vi kommande säsong Lidköpings FK och Götene. LFK har sedan tidigare förlängt med Patrik ”Plätta” Gustavsson som huvudtränare, men i Götene hittar vi ett nytt ansikte. Som bekant fick Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson lämna sin post innan sommaren och under höstyen var det Rolf Johansson som röt sitt lag till nytt kontrakt.

Rolf tackar för sig.

Men någon fortsättning blir det inte för Rolf, utan istället satsar Götene på Jim Larsson. Göteborgaren Jim är ett känt namn i lokalfotbollskretsar och har de senaste åren tränat Kinne Vedum i division sex och fem.
45-åringen har även tränat bland annat Ardala, men får nu alltså chansen högre upp i seriesystemet. Vilka han får med sig vid sidan är ännu inte klart, men det mesta talar för att i alla fall Andreas ”Ankan” Johansson lämnar för nya utmaningar.

Jim Larsson får chansen högre upp.

I division fyra är det nästa år gott om lokala lag och så gott som alla ser ut att köra med samma tränare som denna säsong. Enda undantaget än så länge är Vara. Robin Westby tog över efter Patrik Widell kring sommaren, men tidsbrist gör att Robin inte löser uppdraget nästa säsong.

Istället blir det brorsan Rasmus Johansson som tar över som huvudtränare. Rasmus väljer därmed att lägga skorna på hyllan för att satsa helhjärtat på rollen som tränare på Torsvallen.

Rasmus Johansson nu vid sidlinjen.

Division fem blir som vanligt ett getingbo med många lokala lag nästa säsong och här ser vi redan nu ett gäng med tränarskiften. Christer ”Musa” Andersson tackar för sig i Corner och istället ersätter tidigare Christian Lindelöf. Arentorpssonen lägger därmed sina ständigt trasiga skor på hyllan och leder laget från sidan. Vid sin sidan får han också Johnny ”Bäckis” Isaksson. ”Bäckis” närmast från Mellby som han fick lämna förra sommaren.

Christian Lindelöf (till höger) tar över Corner.

Ytterligare en Lidköpingsklubb byter tränare. Patrik Arvidsson och Benny Edman tackar nämligen för sig ute på Trässbergsvallen och ersätter gör bland annat ett nygammalt ansikte. Hasse ”Grynis” Holmberg kommer nämligen leda laget och vid sin sida ha tidigare spelaren Patricio Grondona Umana, Peter ”Colten” Andrsson och målvaktstränaren Mikael ”Dillard” Andersson.

 

Trässbergs nya stab.

I övrigt ser vi just nu tomma hål på tränarposterna i Kinne Vedum, Mellby och Levene Skogslund. I Kinne Vedum lämnar som redan skrivit Jim Larsson för nya utmaningar, medan tränarstaberna i Mellby och ”Skör” valt att tacka för sig.
I Axvall är det heller inte helt klart om Linus Stjärnklar kommer att fortsätta eller ej, men diskussioner mellan parterna är igång.

Linus Stjärnklar funderar och Christer Andersson tackar för sig.

I den lägsta herrdivisionen är det än så länge tyst kring många klubbar. En del har dock ut med att nya ansikten tränar lagen kommade säsong. I Källby kommer till exempel den tidigare spelaren Sami Mara ta över huvudansvaret efter Axel Bohrén vars sejour i klubben denna gång bara blev ettårig.

Sami Mara tar öv

På Mossbrott hittar vi också ett nytt ansikte. I alla fall när det gäller på herrlagets matcher. Anders Karlsson som tränat klubbens damlag i år kommer nämligen att ta över efter Torbjörn Larsson och leda herrarna i division sex 2018.

Mer då? Ja, på Skogevi heter tränarparet nästa år Sundén i efternamn. Andreas Nyblom tackar för sig på tränarposten och istället leds laget av Markus Sundén som får brorsan Rasmus som hjälpreda.
Och på Salebyvallen blir det Christoffer Torsmyhr som tar över huvudansvaret från Magnus Eriksson. Torsmyhr har i våras hjälpt Sils herrar som matchcoach, men kommer tidigare från ENV. Jhimmy Svantesson kvar som spelande assisterande tränare.

Bröderna Sundén leder Hangelösa.

Om det redan snurrat rejält på herrarnas tränarkarusell så är det än så länge lugnare hos damerna. I alla fall har det pratats väldigt lite kring vilka tränare som stannar och vilka som lämnar.
Klart är i alla fall att Kjell Larsson fortsätter i LFK och att Anna Ahlstrand fortsätter arbetet med Gauthiod. Till sin hjälp får hon Conny Martinsson och Eiwon Robertsson.

Conny Martinsson och Eiwon Robertsson.

 

Längre ner i divisionerna är det också klart att Michael Möller fortsätter i Sil och att Stefan Berg tränare Saleby/Järpås. Slutar gör Tommy Odh i Axvall då nytt uppdrag i IFK Falköping står på agendan.


Där har ni en hel del vad som snurrat på tränarkarusellen det senaste, men säkert är att vi säkert missat en del som redan är klart eller som är på gång.

Hjälp oss fylla luckorna genom att tipsa i rutan till vänster, eller skriv en kommentar här eller under Silly Season-sidan.

Lämna en kommentar