ANNONS:
ANNONS:

Trässberg skrällde i Lofa

Trässberg skrällde ännu en gång i Lofa.
Och vann både semifinal och final på straffar.
– Det trodde jag aldrig, säger den stora målvaktshjälten Joakim Wester.

Herrarnas Lofaturnering tog även den fart under lördagen och till söndagens finaldag hade så gott som alla de väntade lagen tagit sig. Givetvis också favoritduon Lidköpings FK och Lidköping United och de flesta på Idrottens Hus hårda bänkar hade nog tippat en final mellan dessa båda lag.

Trässberg med en fin Lofahistoria och som hade imponerat redan under lördagen ville dock annorlunda. Med ett fartfyllt spel och med en ramstark defensiv tog man hem sin grupp före futsalexperterna i United. Något som innebar att favoritduon LFK och United fick mötas redan i semifinal.
Trässberg i sin tur fick möta Råda. Ett lag som även de levt på en bra defensiv och tog sig igenom turneringen utan ett enda insläppt mål.

Föga oväntat slutade matchen mållös, men i den efterföljande straffläggningen visade Trässberg bäst kyla och kunde ta sig till finalen. En final där man på nytt skulle få ställas mot United.
United hade nämligen besegrat regerande mästarna i LFK efter en känslorik semifinal. Många heta dueller i hela matchen och avgörandet kom på straff. En straff Kristijan Nikolla satte mellan benen på Joel Torstensson i LFK-målet.

Finalen då? Ja, Trässberg bjöd återigen på bra motstånd, men det var United som ägde spelet och skapade målchanserna. I målet storspelade dock Joakim Wester och tillsammans med sina lagkompisar tog han matchen till både förlängning och straffar.
Väl där hamnade man rejält i brygga, men United brände sina matchbollar och när Anton Stenberg satte lagets extrastraff innebar detta att Trässberg chockat alla i hallen och på nyo stod som vinnare av den prestigefyllda turneringen.

Hela straffavgörandet, finalens heta målchanser och en intervju med matchhjälten Joakim Wester hittar du i klippet nedan.


Gruppspel Herrar Grupp 1
Lidköpings FK – Vinninga 2-1
Råda- Järpås 0-0
Lidköpings FK – Råda 0-0
Vinninga – Järpås 1-0
Råda – Vinninga 1-0
Järpås – Lidköpings FK 1-2

Tabell: LFK 7p, Råda 5p, Vinninga 4p, Järpås 1p


Herrar Grupp 2
Trässberg – Corner 0-0
United – Mellby 2-0
Trässberg – United 1-0
Corner – Mellby 0-0
Mellby – Trässberg 0-1
Corner – United 0-3

Tabell: Trässberg 7p, United 6p, Corner 2p, Mellby 1p


Semifinaler
Lidköpings FK – Lidköping United 0-1
Mål: Kristijan Nikolla (straff)

Trässberg – Råda 3-2 efter straffar (0-0 f.t.)


Final
Trässberg – Lidköping United 3-2 efter straffar (0-0 f.t.)

Lämna en kommentar