ANNONS:
ANNONS:

Tråvad/Larv tar klivet tillbaka till femman

Ska Tråvad/Larv ta klivet tillbaka till femman?
Och kan JK10 lämna tryggheten i ”Ingenmansland”?
Vi försöker ge klarhet i frågorna inför starten i Varasexan.

Under torsdagskvällen sparkar Varasexan igång. Ifjol blev den ett getingbo utan dess like när fyra lag hade chansen på serieseger med bara ett fåtal matcher kvar att spela.

Om serien blir lika jämn i år är förstås svårt att sia om, men klart är att serien på förhand inte ser ut att ha en klar seriefavorit. Inget lag har övertygat stort under försäsongen och gått ut med att det är serieseger som gäller.

Med detta som bakgrund ser Tråvad/Larv allt mer ut som ett lag som kan vara med i den absoluta toppen. Man har spetsspelarna och målgörarna som behövs för att ta sig tillbaka till femman. Övriga lokala lag i serien då? Ja, JK10 är nog laget som har störst chans att fightas på den övre halvan, medan Elmer-Fåglum och Emtunga får slåss på den nedre.

Så här tror vi att Varasexan slutar säsongen 2016:

1. Tråvad/Larv


2016 var ett tungt år för Tråvad/Larv.
Många tunga förluster ledde till att man åkte ur femman. Nu ska man därför börja om i division sex. Fortfarande saknar man skyttekungen Johannes Johansson på planen, men Johannes har nu istället huvudansvaret vid sidan.

Till sitt förfogande i år har han många duktiga spelare. Inte minst nyförvärven Tim Johansson och Jacob Nilsson som båda givetvis är för bra för division sex. Har Tråvad/Larv sina bästa spelare med i varje match är det inget snack om att laget kommer vara den stora seriefavoriten.

Problemet är bara att laget sällan har alla ”de bästa” med. Är det inte innebandy så är det något annat som går före spel i den blå tröjan. Redan ifjol spelade man dock in yngre spelare och dessa har förstås blivit ett år bättre. Konkurrensen i toppen av Varasexan detta år ser inte jättetuff ut och vi tror att Tråvad/Larv är tillbaka i femman 2018.

Silly Season
Tränare:
Johannes Johansson, (NY) Adam Grufvisare (NY), Per Gunnarsson (NY, ass), Roger Fransson (NY, ass), Jesper Johansson (NY, ass)
Nyförvärv: Erik Folkevall Olsson (Emtunga), John Grufvisare (comeback), Tim Johansson (Vara), Jacob Nilsson (Lidköpings FK)
Förluster: 
Joakim Andersson (tränare), Nils Ljungdahl (Herrljunga), William Strömfeldt (Vara), Emil Larsson (Vedum)

Försäsongen:
DM: Sollebrunn 1-4, DM: Vara 2-6, Järpås 2-0, ÖSIK 3-2, Vedum 0-3, Trässberg 2-2

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 10, Insläppta mål: 17
Poängsnitt: 1,17

————————————–

2. Södra Härene

”Hära” är ett ständigt topplag i division sex och ifjol fick man ge sig på målsnöret i den stentuffa Varasexan. Vi tror att lagets rutin från dessa sammanhang gör att man fixar kvalplatsen. Fazel Omidi alltid livsfarlig på topp.
————————————–

3. BK Spark

Bara 10:a i division sex förra säsongen, men det blåser positiva vindar i Spark och laget har knutit till sig spelare som bärgar för att man denna säsong istället är ett lag för den övre halvan av tabellen.

4. Östadkulle

Alltid tunga och svårspelade Östadkulle har svårt att hitta de riktiga topparna för att vara ett lag som slåss om seriesegern. Men man är alltid stabila och en placering strax bakom toppen blir det.

5. JK10


Det har inte hänt så jättemycket ute på ”
schlätta” när det kommer till JK10. Klubben är som vanligt trygga med det man gör och det syns också på planen där det råder harmoni.

Men kanske är det också det som gör att JK10 aldrig riktigt får den där utväxlingen i tabellen? Det blir mittenplacering efter mittenplacering efter stabila insatser på planen. Man går sällan av planen efter en usel insats, men heller inte efter en lysande dito.

Grunden finns med andra ord för JK10, men spetsen för att blanda sig i toppstriden saknas. Tony ”Tiger” Berntsson måste vara på lysande målhumör i år om inte JK10 får nöja sig med ännu ett år i ”mittens rike”.

Silly Season
Tränare: 
Marcus Tapper (NY), Stefan Folke (NY), Jan-Olov Widing (ass)
Nyförvärv:
Förluster:
Martin Grehn (tränare), Michael Landberg (Trässberg)

Försäsongen:
Källby 1-3, DM: Trollhättans FK 1-5, DM: Upphärad 0-3, DM: Göta 1-5, Vinninga 3-2, Trässberg 0-3, Södra Härene 3-5

Vunna: 1, Oavgjorda: 0, Förluster: 6
Gjorda mål: 9, Insläppta mål: 29
Poängsnitt: 0,43

6. Elmer-Fåglum

Efter ett par tunga år fick Elmer-Fåglum börja om i division sex och det var verkligen börja om som man fick. Kompisgänget spelade in ynka sex poäng i Varasexan och hade det tufft.

Nu är känslan att det verkligen var den absoluta botten som man nådde förra året. Försäsongen har skvallrat om ett E-F där känslan i laget är mer positiv och det har också synts på resultaten. I år blir inte E-F det stryklag man var ifjol.

Vi ska emellertid inte förvänta oss några stordåd från laget, men vi tror att man kan överraska positivt i år och stabilisera sin verksamhet ytterligare. Något som borde kunna räcka till en placering kring mitten.

Silly Season
Tränare:
Daniel Andersson (NY), Eje Andersson (NY)
Nyförvärv:
Martin Härnälv (Nossebro), Edvin Karlsson (Nossebro)
Förluster:
Eivaz Varghaei (tränare, Södra Härene), Thed Lindgren (Arentorp/Helås), Emil Lindström (Arentorp/Helås)

Försäsongen:
DM: Nossebro 0-4, Främmestad 0-1, DM: Bollebygd/Olsfors 2-4, DM: Nossebro 0-4, DM: Alvhem 5-2, Arentorp/Helås 1-3, Järpås 2-1

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 5
Gjorda mål: 10, Insläppta mål: 19
Poängsnitt: 0,86

7. Mjörn

Mjörn slutade på sjunde plats i Trollhättesexan förra året och man har inte förstärkt speciellt mycket inför året och vi tror att det räcker till en liknande placering i år.

8. Hemsjö

Nia i Trollhättesexan för Hemsjö som mest träningsspelat mot lag från Göteborgstrakten. I år får man också finna sig i att slåss i botten, men någon jumboplats blir det inte.

9. Friscopojkarna/Hudene

Frisco har haft en tendens att sluta sist i division sex, men ifjol knep man fler poäng än på länge och stod för en bra insats. Nu har man tappat spelare och tillsammans med Hudene gör man gemensam sak inför året. Men man har tappat och får slåss för at inte bli sist.

————————————–

10. IFK Emtunga


Emtunga slutade sist i Varasexan under 2016
och det var ett sorligt år för den anrika klubben. Bara tre inspelade poäng gladde tyvärr inte någon. Till i år har man dessutom tappat 13 av de 25 gjorda målen i form av Alfred Larsson som sökt lyckan i Vara.

Ersättare till Alfred är Vedums Jacob Hedén som visade ifjol att han kan hitta målet. Annars har det varit lugnt ute på Mossbrott och det är tyvärr inte mycket som talar för att Emtunga skulle resa sig ur askan och nå en bättre tabellplacering än ifjol.

Men vi hoppas vi har fel för lokalfotbollen behöver en arena som Mossbrott och ett lag som Emtunga.

Silly Season
Tränare: 
Torbjörn Larsson
Nyförvärv: 
Jacob Hedén (Vedum)
Förluster: 
Erik Folkevall Olsson (Tråvad/Larv), Gustav Westfeldt (Vedum), Jakob Eriksson (Emtunga), Alfred Larsson (Vara)

Försäsongen:
DM: Corner 0-2, DM: Herrljunga 0-3, DM: Trollhättans FF 4-5, Främmestad U 2-1

Vunna: 1, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 6, Insläppta mål: 11
Poängsnitt: 0,75


Vad tycker du om våra tankar om serien? Är vi rätt ute, eller helt ute och cyklar? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar