ANNONS:
ANNONS:

Lokala lag med rätt att överraska

Två nykomlingar och ett lag med ynglingar.
Alla med ”allt att vinna” i årets division fem
Här har du allt du behöver veta om lagen inför seriestarten i den östra femman.

Vi riktar blickarna österut i distriktet för att ta oss an den östra femman. I denna serie hittar vi tre lokala lag. Axvall och Kinne Vedum är båda nykomlingar och får förstås ”allt att vinna” i en tuff och svårtippad division fem serie.

Sil är tredje lokala lag i serien och på Silbohov pågår just nu en generationsväxling där många rutinerade namn har lämnat och ersatts av nya.

Nedan hittar du en sammanfattning av den östra femman i allmänhet och av våra tre lokala lag i synnerhet.


Axvall

I svallvågorna av ”Skepplanda-gate” fick Axvall en gratisplats till femman. Detta efter missat kvalspel förra hösten. Innan dess hade man dock tvingats se sin förstemålvakt Pontus Martinsson testa vingarna i Skara.

I övrigt har det varit lugnt på spelarfronten i Linus Stjärnklars lag som under sin sedvanliga Thailandsvistelse under vintern fick stöttning av Michael Rosén. Rosén som tidigare mest tränat damlag kommer nu in som en frisk fläkt i det Axvall som ska etablera sig i division fem.

Klubben är som vanligt välskött och känslan är att även Axvalls herrseniorer har en stabil verksamhet som är värdig division fem-spel. Nu gäller det bara att visa det på planen. För det kommer helt klart att bli en tuff utmaning för laget under 2017.

Nyckeln lär vara att fortsatt vara just ett lag där många fortsatt delar på målskyttet och att man bibehåller en stark defensiv.

Silly Season
Tränare:
Linus Stjärnklar, Michael Rosén (NY ass, Skövde KIK)
Nyförvärv:
Förluster:
Pontus Martinsson (Skara)

Försäsongen:
DM: Tibro AIK 1-1, DM: Valtorp 1-4, IFK Tidaholm AU 1-1, Vedum 3-6, Skara FC U 1-0, Stenstorp 7-2

Vunna: 2, Oavgjorda: 2, Förluster: 2
Gjorda mål: 14, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 1,33

Odds som seriesegrare: 25,00


Kinne Vedum

Fotbollslivet lekte för Kinne Vedum under förra säsongen då man gick fram som en ångvält i Lidköpingssexan. Patrik Fahlgren som återvände till Kinnevallen öste som vanligt in mål och bakom levererade man på så gott som varje position.

Nu gäller det att återupprepa denna prestation för att undvika bli ett ”jojo-lag” mellan femman och sexan. Ett par rutinerade namn har lagt skorna på hyllan, men ett par andra har ersatt. Nye Daniel Hertzberg och Peter Dahlin blir förstås tillskott ju fler matcher de kan spela.

Längst bak blir också Pontus Kirkhoff viktigare än någonsin. Kirkhoff som nästan uteslutande bara spelar matcher måste dyka upp i tid och sedan spela med fortsatt pondus under 90 minuter.

Försäsongen har dock inte riktigt gått lagets väg. Man har haft svårt att få laget samspelt, men rutinen finns som sagt och förutsättningarna för ett nytt kontrakt känns mycket goda för Jim Larssons mannar.

Silly Season
Tränare:
Jim Larsson, Patrik Dahlin (ass)
Nyförvärv:
Erik Larsson (Hangelösa), David Larsson (Varnhem), Anton Istrefi (Sil), Daniel Hertzberg (Ardala), Viktor Johansson (Björsäter), Peter Dahlin (comeback)
Förluster: Victor Callerud (Sil), Robert Hedberg (slutar), Markus Junker (slutat)

Försäsongen:
DM: Björsäter 8-0, DM: Våmb 0-2, DM: Skara 0-5, Källby 2-2, Mellby 3-5

Vunna: 1, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 13, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 0,80

Odds som seriesegrare: 30,00

Förra året firade Kinne Vedum i kostym.

Sil

Ännu en säsong med skojig division fem-fotboll för Sils herrar. Laget har blandat och gett de senaste åren, men alltid varit tillräckligt stabila för att hamna någonstans i mitten av tabellen. Topprestationer har blandats med bottennapp och ska Sil bli ett topplag måste det bli bättre stabilitet.

Frågan är dock om detta kommer att ske redan i år? Många av lagets rutinerade och på senare år tongivande spelare har slutat och det är upp till en helt ny generation att ta över. Oskar Johansson har en bred och talangfull grupp att jobba med, men att redan i år ha för mycket förväntningar på Sil känns orättvist.

Nej, detta lag kommer säkert vara som bäst om något år, men man har redan under försäsongen visat att man i sina bästa stunder håller hög division fem-klass. Hur långt det bär redan i år får framtiden utvisa.

Silly Season
Tränare:
Oskar Johansson (NY), Rickard Gustafsson (ass)
Nyförvärv: 
Glenn Persson (Götene), Danilo Espinoza (Götene), Patrik Ekman (Källby), Carl Nilsson (Källby), Victor Callerud (Kinne Vedum), Haris Jusovic (Hangelösa), Simon Lingman (Bankeryd), Oskar Karlén (Götene)
Förluster:
Andreas Johansson (tränare, Götene), Kristoffer Andersson (Götene), Jasmin Jusovic (LFK Akademi), Oscar Hansson (slutar), Anton Lennartsson (slutar), Fredrik Gustavsson (slutar), Josef Rydberg (slutar)

Försäsongen:
Källby 3-0, DM: Falköpings FK 0-2, DM: Väring 1-2, DM: Kinnarp Slutarp 7-0, Corner 3-0, Hangelösa 4-3, Mellby 1-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 19, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 1,86

Odds som seriesegrare: 7,50

Glenn Persson, Patrik Ekman och Danilo Espinoza är bara några av alla nya ansikten i Sil.

 


Övriga lag i serien

Borgunda
Placering 2016: 1:a i division 6 Falköping
Odds som seriesegrare: 7,50

Ekedalen
Placering 2016: 6:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 4,00

Fagersanna
Placering 2016: 3:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 2,20

IF Tymer
Placering 2016: 9:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 40,00

IFK Värsås
Placering 2016: 3:a division 6 Falköping
Odds som seriesegrare: 16,00

Jula
Placering 2016: 5:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 6,50

Norra Fågelås
Placering 2016: 8:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 25,00

Töreboda
Placering 2016: 10:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 18,00

Valtorp
Placering 2016: 4:a division 5 östra
Odds som seriesegrare: 3,50

Lämna en kommentar