ANNONS:
ANNONS:

Trio förlänger sina kontrakt med Gauthiod

En tidig julklapp för alla Gauthiodsupportrar.
Trion Erik Forsblad, Alfred Wemmert och Wictor Wersén förlänger nämligen sina kontrakt med Gauthiod.

Ni som följer den lokala fotbollen har säkert koll på att division två-lagen från och med nästa säsong inte behöver kontraktera sina spelare. Den gränsen har istället höjts till lag som spelar i division ett.
Vilket lag som helst har dock förstås rätt att skriva kontrakt med sina spelare. Men för att detta ska gälla krävs det att spelaren får en lön (eller annan skattepliktig ersättning) från föreningen som är minst 10 000 kronor.

Gauthiods herrar har dock valt att fortsätta jobba med kontrakt på sina spelare och under veckan som gått har nu tre ytterligare spelare valt att förlänga sina kontrakt. Och det är inte vilka spelare som helst som det gäller. Trion Erik Forsblad, Alfred Wemmert och Wictor Wersén är alla viktiga pjäser i det lagbygge som Gauthiod hoppas ska räcka för att nå division ett igen.

Erik Forsblad
Erik Forsblad

Erik Forsblad var som bekant på väg till FC Trollhättan, men valde att tacka Nej till kontraktsförslag från division ett-klubben. Även Alfred Wemmert har under den senaste månaden känt på träning med andra klubbar. Men i Alfreds fall har det handlat om vilken ambitionsnivå han ska ha. 25-åringen fick nämligen tvillingar under säsongen och har alltså en hel del att stå med på hemmaplan.

4940911.jpg;w=480;mode=crop;scale=both;anchor=middlecenter4941200.jpg;w=480;mode=crop;scale=both;anchor=middlecenter

Siste man att förnya i veckan var Wictor Wersén. Slitvargen som fått agera ”hjälpgumma” och spela där laget behöver honom gör därmed sin fjärde säsong i Gauthiod nästa år.
– Jag trivs mycket bra i gruppen och känner att Jocke (Joakim Jensen) och Angelo (Vega) har mycket att lära ut, säger Wictor till klubbens hemsida.

Av stommen i årets lag är det nu bara två spelare som inte gett 100-procentigt klartecken till spel i Gauthiod nästa år. Pelle Ödlund har visserligen kontrakt, men har en klausul som säger att han får lämna för spel högre upp i divisionerna. Pelle har dock semestrat i Australien och diskussion med mittfältaren ska göras när han kommer hem.
Även Emil Svensson funderar på framtiden. Anfallaren har gått skadad under hela hösten och vet inte hur han ska göra med fotbollen under 2016.

Lämna en kommentar