ANNONS:
ANNONS:

Trollekis och tränarduon går skilda vägar

Trollekis och tränarduon går skilda vägar.
Och nu står alltså division sex-klubben utan tränare.
– Vi har inte delat synen på vår föreningsutveckling, säger Fredrik Andersson från klubbens fotbollssektion.

– Det stämmer. Vi har avslutat samarbetet med våra två tränare. Det är ett beslut som växt fram den senaste månaden och skett i samförstånd, säger Fredrik Andersson från klubbens fotbollssektion och fortsätter:
– Vi har inte delat synen på vår föreningsutveckling. Föreningen vill jobba hårt med bredd och stabilitet och tränarna är mer inriktade på spets och resultat.

När Daniel Enggren får möjlighet att kommentera blir svaret följande:
– Jag och Alex har en klar bild om hur vi vill spela fotboll och när inte alla ställer upp på det så är det bäst att vi går skilda vägar. Sen att vi bara tänker spets är inte sant. Vi jobbar efter att spela en modern och attraktiv fotboll och det tror vi är rätt väg att få ett intresse kring laget, säger Enggren och får medhåll från spelande assisterande tränaren Alexander Tasevski.

– Satsningen som gjordes förra året var precis vad föreningen behövde. Det är synd att föreningen inte fortsatte i samma takt i år. Självklart är det viktigt att ha bredd och stabilitet i laget men min åsikt är att med spets och resultat så kommer man nå de målen.

Fredrik Andersson. Inför fjolåret pratades det mycket om en satsning från klubben som även kändes resultatinriktad. Är det lagt på is nu?
– Det stämmer att vi gjorde ett krafttag inför fjolåret. Men prioritet har alltid varit stabilitet och bredd och vi har aldrig uttalat oss om att nå någon viss divisionstillhörighet. Visst vill vi alltid bli bättre och vinna fotbollsmatcher, men prioritet är stabilitet för föreningen.

Daniel Enggren

Vem som nu ska träna Trollekis i Lidköpingssexan återstår att se, men helt klart är att klubbens fotbollssektion har ett jobb att göra den närmaste tiden.
– Vi jobbar redan nu på att hitta en ny huvudtränare, men tills vidare tränar vi på och löser ledningen av träningarna internt, avslutar Fredrik Andersson.

Huruvida Alexander Tasevski kommer att fortsätta som spelare i Trollekis denna säsong är fortfarande osäkert. Rykten placerar ”Tasse” tillbaka i Lidköpings FK, men Fredrik Andersson hoppas förstås att mittfältaren stannar i klubben.
– Absolut hoppas vi att Alexander vill vara kvar som spelare. En fantastisk människa och spelare. Men det är klart att det vore tjänstefel av klubbar som LFK att inte höra av sig till en sådan spelare.

Tasevski själv är fåordig om framtiden, men både han och kollegan Enggren är tydliga med att man önskar sin gamla arbetsgivare all lycka.
– Jag är övertygad om att spelarna som är kvar i klubben kommer att göra det jättebra. Det är bra fotbollspelare och fantastiska personer. Det är bara att önska föreningen all lycka, avslutar Daniel Enggren.

Lämna en kommentar