ANNONS:
ANNONS:

”Tror inte något av dessa lag kan utmana Emtunga”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.
Andreas Sandström
Jag skärpte till mig och han med tre matcher under förra veckan. Det blev två matcher i den Nordvästra femman och en i Vårgårda sexan. Det skiljde en hel del mellan dessa matcher, tempot, det fysiska spelet, tekniken och flera andra komponenter. Men en sak hade de gemensamt – det var svinkallt att vara åskådare.

Tråvad/Larv – Hangelösa, 3-3 (2-2)

Det var en riktigt bra division 5-match för oss som gillar fotboll. Två lag som försökte spela en kul och teknisk fotboll, men utan att tappa det fysiska spelet.  Tråvad/Larv inledde spelmässigt bättre än Hangelösa i båda halvlekarna, men målen kom lite slumpartat. Hangelösa fick under matchen möblera om i sina lagdelar då både Yonas Tsegay och Robin Björk fick utgå för behandling. Båda spelarna återkom dock i matchen och Björk blev dessutom den store frälsaren när han satte kvitteringen till 3-3 i slutsekunderna. Annars minns jag bäst Kristoffer Ejdestigs 2-1-mål för Tråvad/Larv. En fantastisk fin lobb från mittplan som seglade över Hangelösas målvakt. Ejdestig var så säker på att bollen skulle gå i mål att han sträckte upp handen i en målgest innan bollen landade i nätet. Över 90 minuter tycker jag att Tråvad/Larv var det något bättre laget. Johannes Johansson hoppade in på slutet och där har Tråvad/Larv en extra växel, om han kan vara skadefri.

Matchens tre stjärnor:

1) Robin Björk, Hangelösa
Vilken forward! Alltid på rätt plats och sätter dit bollarna. Han kan mycket väl vinna skytteligan även i division 5. Två mål idag och två sen tidigare.

2) Kristoffer Ejdestig, T/L
Han får stjärnan i första hand för den utomordentligt fina lobben. Men han gör en bra match, tuff bollvinnare som kan slå 50 meterspasset på lagkamratens fot.

3) Johannes Johansson, T/L
Trots bara 20 minuters spel, så visar Johansson klassen. Stor och stark vinner han närkamperna och när han kom fri så visade han iskyla när han rullade in 3-2-målet.

——————————————-

Södra Härene – Nossebro, 1-2 (0-2)

Södra Härene slog JK10 i första rundan medan Nossebro tappade poäng mot FC Alingsås, en trolig toppmatch på förhand. Nossebro inledde bäst och hotade Södra Härenes backlinje i djupet gång efter gång. Men det var på en frispark som det första målet skulle komma. Erik Hjalmarsson la bollen till rätta strax utanför straffområdet och smekte bollen högklassigt över Härenemuren. Södra Härene kom tillbaka och spelet var ganska jämt resterande tid av första halvleken. Men alldeles innan pausen så utökar Nossebro till 2-0 genom Philip Apell.

Andra halvlek han knappt starta innan Södra Härenes Peter Andersson hade reducerat till 1-2. Men någon anstormning från Härene kom aldrig och frustrationen efter uteblivet kvitteringsmål gick ut över domaren. Detta gjorde att Nossebro kunde spela ganska avslappnat och man var inte speciellt hotat. Baserat på dagens match, så tror inte att något av dessa lag kan utmana Emtunga om seriesegern.

Matchens tre stjärnor:

1) Erik Hjalmarsson, Nossebro IF
Hjalmarssons snygga frispark och fina spel på innermittfältet, gör att han snor åt sig första stjärnan.

2) Mattias Algebäck, Södra Härene IF
Algebäck räddade Södra Härene vid flera tillfällen och bidrog starkt till att inte Nossebro satte fler bollar i nät. En riktigt bra division 6-målvakt.

3) Peter Mogren, Nossebro IF
Mogren är oerhört nyttig för Nossebro. Hans löpningar skapar massor med ytor för lagkamrater och när han kommer rättvänd mot mål så är han riktigt giftig.

——————————————-

Råda – LFK Akademi, 2 – 1 (1-0)

Det var en match med två ansikten, Råda bäst i första och Akademin i den andra. Råda inledde som sagt starkast, man hade mer boll och kändes farligare. När Joakim Olsson gör 1-0 i den 11:e minuten så kom det helt logiskt. När sen domaren blåser till pausvila så känns Rådas ledning helt rättvis.

Sen kan man undra vad Akademin pratar om i paus för man är mycket hetare direkt från start i andra. Man kvitterar också relativt omgående genom mycket duktige Robin Fröjd. Akademin pressar på och skapar en hel del chanser utan att kunna sätta dit den. Sen blir det som så ofta när det ena laget pressar på. Råda sticker upp och sätter dit 2 -1 genom Petter Lindh.  Akademin försöker svara, men målet uteblir och Råda vinner derbyt.

Jag tycker att Akademins andra halvlek var vassare än Rådas första och därmed förtjänade man minst ett oavgjort resultat. Av de lag som jag har sett i Nordvästra femman hittills i år, så är detta de två bästa lagen. Det var en riktigt bra division 5-match med högt tempo och många duktiga spelare. Så det blir extra svårt att ta ut mina tre stjärnor.

Matchen tre stjärnor:

1) Robin Fröjd, LFK Akademi
Förutom målet så var Fröjd riktigt bra. Tog rejäla löpningar, har en härlig teknik och vågade gå in i situationerna.

2) Joakim Olsson, Råda BK
Första halvlekens dominant och Rådas 1-0-skytt. Olssons löpkapacitet är enorm och han måste vara fruktansvärt jobbig att möta för motståndarna.

3) Elias Lindell, LFK Akademi.
Akademin växte ett par snäpp i andra när Lindell kom in på högerkanten. Med sin speed och teknik hotade Lindell Råda i djupet och man fick fler sätt att anfalla på.

Robin Fröjd avancerar mot Råda.
Robin Fröjd avancerar mot Råda.

——————————————-

Lite övriga funderingar från de serier jag titta närmre på:

Division 2 Norra Götaland

Derbyt mellan IK Gauthiod – Lidköpings FK slutade som jag önskade med delad poäng. Matchen slutade 1-1 och det var hela 690 personer i publiken, riktigt kul. Tyvärr så förlorade båda lagen i söndags. Gauthiod förlorade med 3-2  på bortaplan mot Carlstad United trots ledning med 2-0 i paus. Lidköping gick på en rejäl smäll när man förlorade hemma på Framnäs med 3-0 mot Karlstads BK.
——————————————-

Division 4 Norra

Tim Johansson är stekhet och avgjorde derbyt mellan Vara och ENV. Tims 1-0-mål är hans 5 mål på 3 matcher och det gör att han toppar skytteligan tillsammans med Elmer/Fåglums Markus HärnälvVara ligger kvar som etta i tabellen och har hittat helt rätt i sin serieinledning. För ENV är det desto tyngre, trots ok spel. Jag tror ändå att ENV kommer tillbaka och man kommer att börja plocka poäng, för matchvinnare har man flera stycken.  Elmer/Fåglum är fortfarande obesegrade och man verkar ha hittat en riktig målspruta i Härnälv. Det kan räcka långt.
——————————————-

Division 5 Nordvästra

Kållandsö ryckte upp sig och lyckades sno åt sig en poäng mot serieledande Levene/Skogslund i en match som slutade 2-2. Det går fortsatt tungt för United som denna gång fick se sig besegrade av seriefavoriten Trollhättans FK med 3-0. Corner har sen segern i premiären mot Hangelösa haft svårt att få till det. Förlust mot Ardala med klara 3-1 trots att man gjorde första målet. Det är fortfarande långt kvar, men det känns som jag placerade Corner lite för högt i mitt tips och Ardala allt för långt ner. Vinninga har det tufft efter en ny storförlust, denna gång slutade det 0-5 borta mot Trollhättan BOIS. Man får ta nya tag i nästa omgång då det är derby mot Corner.
——————————————-

Division 6 Vårgårda

Emtunga ångar på och efter 8-0 hemma i premiären så vann man stort igen. Nu blev det 4-1 borta mot Frisco. 6 poäng och 12-1 i målskillnad på de två första matcherna är ju kanonbra, så jag gissar att tränare Jesper Kvist är mer än nöjd med sitt Emtunga. I en jämn match borta mot Mjörn fick Arentorp/Helås med sig 1 poäng efter en sen kvittering och man hakar på Emtunga i toppen. JK10 tog en viktig 1-0-seger borta mot Hemsjö efter ett stort spelövertag. Tränare Håkan Augustsson missade matchen och konstaterade i ett twitterinlägg efteråt, att första segern kom utan tränaren på plats. Vi får se om han är med i nästa omgång eller inte ☺ . Vedum blev helt utan poäng när motståndarna Långared gjorde2-1-målet på matchens sista spark.

10 tankar på “”Tror inte något av dessa lag kan utmana Emtunga”

  1. Såg Env.dam-Vedum.dam igår och kommer troligtvis se Levene/Skogslandskap-Tråvad/Larv på fredag.

  2. Såg Env.dam-Vedum.dam igår och kommer troligtvis se Levene/Skogslandskap-Tråvad/Larv på fredag.

  3. Det hade jag gärna gjort, men jag är tyvärr upptagen ikväll. Känns som det kan bli både målrikt och jämt. Jag tippar 3-3. Peter Mogren 2 och Erik Hjalmarsson 1 för NIF. Christian Karlsson 2 och Peter Olsson 1 blir Jk10s målskyttar.

  4. Det hade jag gärna gjort, men jag är tyvärr upptagen ikväll. Känns som det kan bli både målrikt och jämt. Jag tippar 3-3. Peter Mogren 2 och Erik Hjalmarsson 1 för NIF. Christian Karlsson 2 och Peter Olsson 1 blir Jk10s målskyttar.

Lämna en kommentar