ANNONS:
ANNONS:

Trötta tisdagstankar…

Tisdagar är generellt ingen höjdare.
Men tänker man på lite fotboll blir det genast trevligare.
Här kommer lite trötta tisdagstankar som snurrat i mitt huvud det senaste.

Tisdagar är i mitt tycke kanske den segaste dagen i veckan. Läste visserligen någonstans att man är som mest effektiv på arbete under tisdagseftermiddagen, men det vet i sjutton…
Att tänka på lite fotboll piggar dock alltid upp humöret och tänkte därför passa på att förmedla i skrift lite vad som snurrat i mitt lokala fotbollshuvud den senaste tiden.

Om det är intressant? Ingen aning. Men ibland kan det vara gött att få skriva av sig lite.
————————————————–
* Bara 18 dagar kvar innan årets lokala fotbollssäsong startar på riktigt. Försäsongen må vara lång, men snart är vi äntligen i mål. Underbart!

————————————————–
* Jag struntar egentligen i ”vem som började” eller ”vem som slog vem” på Framnäs konstgräs i söndags. Det får förbundet komma fram till.  Jag tycker bara det är så otroligt dåligt och tråkigt att något sådant här händer. Våld hör varken hemma på fotbollsplanen eller någon annanstans heller för den delen.
————————————————–
* Fredrik ”G:son” Gustavsson på Sils mittfält i träningsmatchen mot oss i Råda förra onsdagen. Skulle ”G:son” också välja Sil kommer de rödvitrandiga bli riktigt farliga i år!
————————————————–
* Har testat på ”Skins”. Funktionskläder som använder sig av kompressionsteknologi. (www.skinssverige.se) Detta ska leda till ökad blodtillförsel och även hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter träning och match. Jag var grymt skeptisk innan, men jag måste säga att det verkligen fungerar. Även en snart 30-årig fotbollslirare på lokal nivå kan alltså känna sig lättare och bättre med hjälp av tight åtsittande kläder. Otroligt, men sant. Utvecklingen går verkligen framåt. Gött!
————————————————-
* LFK bjöd efter matchen mot Fristad på rörliga bilder i sitt matchreferat. Målen fanns dokumenterade tack vare PG Hogbäcks filmande. Som sagt. Utvecklingen går framåt även på lokal nivå!
————————————————-
* Seger mot seriekonkurrenten Götene med 9-2. Nu förlust mot fjolårets seriekollega FC Trollhättan med 7-1. Gauthiod kom verkligen ner på jorden i helgen. Om någon tvivlade på att Pelle Ödlund bytte upp sig får de nog tänka om.
————————————————-
* Hällekis/Trolmen gjorde sin allra första gemensamma insats i helgen. Det blev seger med en gång och enligt rapporter såg det mycket bra ut. Sammanslagningen av A-lagen kan vara det bästa beslutet på länge för ”Kullen-klubbarna”.
————————————————-
* Sils damer verkar ha en grymt bra sammanhållning i sitt lag och det speglar också resultaten i träningsmatcherna. Starkt att vända en tuff fjolårssäsong till att helt plötsligt se ut att vara det starkaste lokala laget i damernas division ett.
————————————————-
* Ska man få lämna en klubb efter Frimånaden tagit slut? Är lite kluven till det. Frimånaden finns av en anledning och gör det lättare för föreningarna att hålla koll på sina spelartrupper och bedriva en bra verksamhet. Plötsliga spelaravhopp ställer verkligen till det.
Men hur bra är det att ha en omotiverad spelare i sin förening? Det gynnar varken spelaren eller klubben. En sak är i alla fall säker. En spelare ska definitivt ha gjort ”rätt för sig” i sin gamla klubb innan det ens kan vara aktuellt med ett klubbyte.
—————————————————–
* Konstgräs uppe i Råda klart till nästa säsong! Det låter ju för bra för att vara sant. Jag tror tyvärr att det är så också.

—————————————————–
* Var nästan precis ett år sedan jag var hemma hos LFK:s Axel Lindahl med ett ”Krya-på-dig-påskägg” efter att han brutit armen i en match mot oss i Råda. Nu var det alltså dags igen igen. Axel landade på sin icke helt friska arm och nu väntar gips i cirka fyra veckor. Trist för Axel som varit en av de bästa i LFK under försäsongen.
—————————————————-
* Hörde ryktesvägen att Boyd Mwila som tränat med Gauthiod i vinter är på gång till Mölndals IF i division 6B Göteborg. Han har tydligen tränat med laget och ska tydligen spela match med dem under onsdagen. Låter ju riktigt konstigt…
—————————————————-
* Jag tror och hoppas fortfarande att Gauthiod kommer att vinna division två i år.
—————————————————
* Bra att man i Lidköping United tar tag i det som inträffade under söndagen

”Som en direkt reaktion på incidenten från den senaste matchen och den efterföljande twitterstormen och inlägg på sociala medier och hemsidor.
Kommer vi hålla ett lagmöte där ALLA spelare i Lidköping United förväntas deltaga.
Vi kommer där diskutera hur något liknande aldrig mer inträffar, där med inte sagt att vi ensamt tar på oss ansvaret för det inträffade.
Vi vill också passa på att understryka att Våld är något som vi starkt tar avstånd till, såväl på och utanför spelplanen. Och att FairPlay alltid ska respekteras och accepteras.
Vi kommer även få information från VFF utav represetant från den lokala domarklubben.”
—————————————————
* En fullspäckad lokalfotbollshelg ligger framför oss. Finns grymt mycket fotboll att kika på under påskhelgen. Hela listan med matcher kommer du att hitta på Lokalfotboll.se under torsdagen.

—————————————————
* Min gissning utan att ens sett United mot Lundsbrunn är att domen kommer att bli ett par veckors avstängning för tre spelare.
—————————————————
* Staffan Falkenström satte bollen i nät
direkt för sitt Trässberg. Det en normal fotbollsspelare på lokal nivå kan göra med en fotboll, kan Staffan göra med en tennisboll…

Ha det gott!

/ Jesper

Lämna en kommentar