ANNONS:
ANNONS:

Truppändringar i LFK kort innan seriestart

Knappa två veckor kvar till seriepremiär.
Men det är knappast stiltje i Lidköpings FK:s trupp.
Bland annat lämnar nyförvärvet (!) Cristián Pizarro laget.

Den 12 april tar LFK emot Grebbestad i seriepremiären av division två.
Vägen dit har i år bjudit på blandade försäsongsresultat. Mycket på grund av de många skador som truppen drabbats av under våren, men också för att det varit många nya spelare i LFK-truppen.

Ett delvis nytt lag ska spelas ihop och omkastningarna i truppen har inte blivit mindre efter den senaste veckan då det blivit klart med nya spelare som både kommer och går.
Om vi börjar med plussidan så är det nu helt klart att Elfsborgs Martin Holmberg nu kommer att spela med LFK under våren och sommaren. 20-åringen som spelat i både Heimer och Lif har de senaste åren tillhört Elfsborgs U17, U19 och U21-lag. Någon fortsättning nere i Borås blir det dock inte och Martin har som bekant tränat och spelat med LFK sedan i vintras.
Att det nyskrivna kontraktet inte sträcker sig längre än sommaren beror på att Martin har planer på att börja studera till hösten.

Martin är dock inte den enda som skrivit på kontrakt med division två-nykomlingen. Även ett helt gäng med spelare från den befintliga truppen har skrivit på nya kontrakt. Dessa är Peter Johansson, Axel Lindahl och Jimmie Olausson. Klart är också att duon Benjamin Parlic och Kristjan Nikolla flyttas upp från LFK Akademi.

Kristijan Nikolla flyttas upp i LFK A.
Kristijan Nikolla flyttas upp i LFK A.

Men inte allt är positivt för LFK så här kort inför seriepremiären. Två spelare kommer nämligen inte att fortsätta i den rödsvartrandiga tröjan. Mest överraskande är att Cristián Pizarro lämnar. Chilenaren som även spelade i LFK hösten 2012 presenterades som nyförvärv så sent som i mitten av februari, men när laget i helgen spelade mot Gunnilse gjorde 22-åringen sin sista match i klubben.
– Det är hans arbetssituation (på ett bemanningsföretag) som har förändrats. Företaget går snart in i en lågsäsong och kan inte erbjuda honom tillräckligt mycket arbete, säger Per Berntstig, kontraktsansvarig i LFK till NLT som givetvis är besviken över att chilenarens sejour i Sverige inte blev längre denna gång.

Cristián Pizarro försvinner och Axel Lindahl har skrivit på nytt kontrakt.
Cristián Pizarro försvinner och Axel Lindahl har skrivit på nytt kontrakt.

Försvinner ur truppen gör också yttermittfältaren/anfallaren Antonio Yüksel. Antonio har nämligen fått jobb som mäklare i Örebro och ha därmed gjort sin sista match för LFK för den här gången. Någon ny klubb i Örebro är dock inte klar.
– Målsättningen är att lira för ett lag i Örebrotrakten, men i början lär arbetsbelastningen bli för hög så då finns inte tiden, säger Antonio som hoppas på sitt lag inför säsongen i tvåan.
– Sammanhållningen bland spelarna i laget är det största skälet att det gått så bra för LFK. Därför är det viktigt att man behåller denna samt att de nya kan fylla platserna från de som försvinner både sportsligt och sammanhållningsmässigt, avslutar Antonio.

Lämna en kommentar