ANNONS:
ANNONS:

TV4 och Cmore direktsänder från Dinaplanen

Nationell direktsändning från Dinaplanen.
Ja, det blir verklighet när LFK dam möter Linköping i Svenska Cupen.
– Otroligt roligt och spännande, säger LFK:s klubbchef Hans Fredrik Johansson.

Att damerna i Lidköpings FK fått en spännande lottning i Svenska Cupen känner nog de flesta till. För motståndet står svenska mästarinnorna Linköping samt allsvenska lagen Kopparberg/Göteborg och Limhamn Bunkeflo.
Tuffast tänkbara grupp för LFK som dock har spännande utmaningar att ta sig an under försäsongen.

Hemmamatcherna mot Linköping och Göteborg kommer att spelas på Dinaplanen i Råda och LFK hoppas förstås på storpublik när det kommer finbesök. Och nu står det också klart att TV4 och Cmore kommer att direktsända matchen mot Linköping.
– Fantastiskt roligt. Produktionsbolaget ringde mig i veckan och frågade. Självklart ville vi haka på detta, men var tvungna att kolla med kommunen om de kunde hjälpa till med tekniska och praktiska bitar. Men de var på tåget direkt, förklarar klubbchef Hans Fredrik Johansson.

 

Foto: Staffan Löwstedt / SvD / SCANPIX / Kod 30312

Att Dinaplanen som varken har läktare eller andra finare faciliteter skulle utgöra ett hinder för en TV-sändning är alltså inte fallet.
– Nej. Det behöver finnas bredband och det löser vi. Sedan behövs det förstås någon form av ställning för kameran. Men produktionsbolaget är vana att sända under svåra förhållanden och kommentatorerna kommer att stå ute i kylan. Det ska inte vara några problem, säger HF Johansson och fortsätter.

– Detta måste vara första direktsända idrottseventet från Lidköping under modern tid om man inte räknar in bandyn. Givetvis hur roligt som helst och något som sätter extra krydda på matchen, avslutar en förväntansfull klubbchef.

Lämna en kommentar