ANNONS:
ANNONS:

Två gånger ”Plätta” tränar LFK Akademi

Patrik ”Plätta” Gustavsson lämnar sitt tränaruppdrag i Kållandsö.
Tillsammans med lillebror Andreas blir han ny tränare i LFK Akademi.
– Känns jättebra. Kul att få vara med och utveckla unga och duktiga spelare, säger Patrik som samtidigt väljer att lägga sin egen karriär på hyllan.

Patrik "Plätta" Gustavsson lägger skorna på hyllan och satsar 100 procent på tränarbanan.
Patrik ”Plätta” Gustavsson lägger skorna på hyllan och satsar 100 procent på tränarbanan.

Patrik Gustavsson tränar för tillfället Kållandsö i division fem. 42-åringen är inne på sin tredje säsong som huvudtränare. En säsong som också kommer bli hans sista i klubben för denna gång.
– Det stämmer. Har varit några av mina roligaste år i karriären ute i Kållandsö. Det har varit ett underbart gäng att träna, men nu blir det nya utmaningar, säger Patrik och fortsätter:
Var nog lagom att jag slutade nu. Jag har höga mål och ambitioner och det rimmar inte alltid med vad klubben och spelarna är villiga att ställa upp på. Vi har försökt att nå division fyra, men då krävs det ännu mer träning och engagemang från spelarna. Har dock full förståelse för att alla inte har samma intresse för fotbollen som mig.

Nästa anhalt för ”Plätta” blir nu alltså LFK Akademi där han kommer att ha delat huvudansvar för klubbens A-lag tillsammans med lillebror Andreas som tränat klubben de två senaste säsongerna.
– Ska bli skitkul att köra tillsammans med brorsan. Dels är han som sagt min bror, men också min bästa kompis. Vi känner varandra utan och innan, men samtidigt är vi olika som ledare och personer. Tror vi kommer att lära mycket av varandra, säger Patrik som ser fram emot utmaningen i LFK Akademi.

– Jag älskar att utveckla människor och i Akademin handlar det inte bara om att utbilda spelare. Spelarna ska också utvecklas som människor. Den mixen ser jag fram emot. Att det sedan är riktigt duktiga fotbollsspelare man får träna är en bonus. I många fall kan de bli så bra de själva vill och har kraft till. Blir en utmaning att ge dem lite ”j-lar anamma” som tar dem en bit på vägen.

Att tacka Ja till jobbet i LFK Akademi var dock inte helt självklart för Patrik som inte bara varit tränare utan också spelare.
– Älskar ju att spela också och vet inte om ett liv utan att spela fotboll. Men någon gång måste det ju ta slut. Var ett svårt beslut att ta, säger Patrik som i år gjort hela 18 mål för sitt Kållandsö.

Du har sagt även tidigare att karriären är slut. Vad är annorlunda denna gång?
– Man blir ju äldre och kroppen gör ondare. Blir mer rehab än träning för att orka med matcherna nuförtiden. Känns bra att kunna sluta på sina egna villkor, medan man kan. Ingen ska behöva bära av mig från fotbollsplanen. Men visst kommer jag att sakna att spela, avslutar ”Plätta”.

Men vem vet. Kanske får vi se honom på planen nästa år om det krisar och Akademin plötsligt tvingas höja åldersgränsen från 21 till 43år…

3 tankar på “Två gånger ”Plätta” tränar LFK Akademi

 1. Om inte jag missminner mig så har jag personligen varit med och burit av dig från plan i
  De La Gardie sporthall?
  Stort lycka till i ditt nya uppdrag och grattis LFK Akademi!

 2. Om inte jag missminner mig så har jag personligen varit med och burit av dig från plan i
  De La Gardie sporthall?
  Stort lycka till i ditt nya uppdrag och grattis LFK Akademi!

 3. Vi kommer att sakna dig och din enorma glöd! Lycka till ihop med andreas och lycka till med att lyfta fotbollen i stan!

Lämna en kommentar