ANNONS:
ANNONS:

United föll på målsnöret – kvar i ettan

Bara en minut och ett mål från SFL.
Lidköping United föll verkligen på målsnöret.
– Det är ju vi som ska vara i SFL, säger en tagen Erkin Hamidovic efter 6-4 (12-13 totalt) mot Skövde United.

718 personer hade kommit till Idrottens Hus under söndagskvällen för att se Lidköping United göra ”det omöjliga” och vända underläge med tre mål och försöka ta en plats i SFL.
En inledningsvis tyst publik fick dock se Skövde ta tag i taktpinnen och göra både ett och 2-0 efter passivt Unitedspel.

– Vi gav bort initiativet i inledningen, men när vi gör målen i slutet av första halvlek känner vi att detta kan vi ta, säger Erkin Hamidovic.

Ja, två snabba mål innan halvlek tog United tillbaka i matchen och när Dani Nikolla vräkte in 3-2 precis i inledningen av den andra var det fördel hemmalaget.
Benni Parlic satte 4-2 till publikens vilda förtjusning och Skövde började svaja.
– I den andra halvleken hade vi verkligen övertaget och spelade helt rätt och med rätt energi, förklarar Erkin.

Därför kom lite slumpmässiga 4-3 rätt så oväntat med sju minuter kvar. Men United fortsatte att trycka på. Gjorde 5-3 lite turligt och när Kristijan Nikolla satte 6-3 ur ingen vinkel alls med 1:19 kvar på klockan var United i SFL.
– Kändes att nu har vi det. Sedan blev vi för passiva och hade inte koll på våra gubbar. Samtidigt gjorde Skövde det bra, säger Erkin uppgivet och syftet förstås på Skövdes sista mål.

För bara 19 sekunder efter Uniteds mål så kunde Skövde efter att tagit ut målvakten göra 6-4. Ett mål som skulle visa sig vara helt avgörande i kvalmötet.
– Så oerhört tungt. Det är ju vi som ska vara i SFL. Det är bara att titta på läktaren, säger Erkin och syftar på publiken och inramningen som United haft hela premiärsäsongen.

Men nu blir det alltså division ett ännu en säsong för Lidköping United efter att SFL-drömmen krossats för denna gång.
– Vi kommer igen. Vi slår ju Skövde idag. De har spelat futsal jättelänge och vi har bara hållit på i ett par månader. Det är tungt, men vi kan vara stolta över det vi gjort, avslutar Erkin Hamidovic med tom blick.


Lidköping United – Skövde United 6-4 (totalt 12-13)
0-1 Bilos Yonakhir (5), 0-2 Edin Salihovic (7), 1-2 Aleksandar Tasevski (18), 2-2 Kristijan Nikolla, 10-meter (20), 3-2 Danijel Nikolla (21), 4-2 Benni Parlic (27), 4-3 Ninos Gewargis (33), 5-3 Aleksandar Tasevski (39), 6-3 Kristijan Nikolla (39), 6-4 Henrik Lara Rodriguez (40)

Lämna en kommentar