ANNONS:
ANNONS:

United och Sjöberg går skilda vägar

Bara fyra seriematcher spelade.
Men nu går Jörgen Sjöberg och Lidköping United skilda vägar.
– Vi kom inte överrens och detta blev bäst för båda parter, säger ordförande Dino Husic.

Lidköping United hade en turbulent vår och sommar bakom sig. Splittringar i både ledar- och spelarled efter en framgångsrik säsong i division ett.
Men föreningen knöt näven och när årets säsong drog igång hade man återigen ett slagkraftigt lag på planen och en ny tränare i form av Jörgen Sjöberg som man trodde på.

Inledningen av seriespelet har också varit fullt godkänt. Tre raka segrar följdes dock upp av en uddamålsförlust mot fjolårets SFL-lag Mellerud.
Trots detta står det nu klart att Lidköping United inte längre kommer att tränas av Jörgen Sjöberg.
– Det stämmer. Vi hade nog hoppats på att ha kvar Jörgen, men vi kom helt enkelt inte överrens och det har inte fungerat mellan ledare och spelare. Ibland blir det så och jag måste se till föreningens bästa, säger klubbens ordförande Dino Husic.

Jörgen Sjöberg har som bekant tränat Lidköping United förr då han varit lagets tränare under åren utomhus. Därför trodde nog de flesta att skåningen och spelarna skulle gå bra överrens, men så verkar alltså inte vara fallet.
– Det är absolut inte några hard feelings, men det har inte fungerat. Vi har många nya spelare i gruppen och alla har inte kommit överrens, förklara Dino Husic.

Har ni en för stark spelargrupp som har för mycket att säga till om?
– Nej, det tycker jag inte. Det är bra att folk har åsikter och ibland blir det så att man inte kommer överrens och inte hittar en lösning. Nu blickar vi framåt.

Ja, klubben tittar nu efter en ny tränarlösning och det mesta talar för att det blir en tillfällig lösning som kommer att leda laget säsongen ut.
– Vi hoppas få det klart ikväll med en tillfällig ersättare, avslutar Dino Husic.

2 tankar på “United och Sjöberg går skilda vägar

  1. Hmm en liten fundering bara vem som vill ta detta självmordsuppdrag och så fort som spelarna inte tycker samma som tränaren så får han gå, detta är inte första gången detta händer och det händer alltför ofta här i vårt område

Lämna en kommentar