ANNONS:
ANNONS:

Uniteds hopp om SFL lever vidare

Seger i derbyt mot Vara.
Det plus ytterligare en seger i helgen tänder Uniteds hopp om SFL.
Här en sammanfattning av den lokala futsalhelgen.

Drygt 400 personer på plats i Idrottens Hus för att se futsalderbyt mellan United och Vara. I en trög första halvlek var det Vara som började bäst. Ändå var det United som gick till halvtidsvila med 2-1 i bagaget efter två sena mål.

Mer öppet i den andra vilket United utnyttjade. Gjorde två snabba mål och matchen såg ut att vara avgjord. Men Vara gav sig inte utan reducerade både en och två gånger. Då såg det något darrigt ut i Unitedlägret, men när Benni Parlic satte 5-3 för United lättade Varatrycket och trots att de gulsvarta tog ut målvakten det sista saknades skärpan i avsluten.

Vara käns därmed avhängda från förstaplatsen, men Uniteds hopp om att vinna serien lever vidare. Inte minst tack vare ytterligare tre poäng och förbättrad målskillnad mot Lindesberg under lördagen. Mellerud vann förvisso mot Afghanska i helgen, men det är ändå inte helt omöjligt att United har allt i egna händer och fötter när man åker till Mellerud den 14 januari.

Lidköping United – Vara 5-3
Mål United: Gabrijel Matanovic 2, Bajro Habibovic, Mathias Englund, Benjamin Parlic
Mål Vara: Oskar Johansson, Jacob Nilsson, Joakim Björndahl

Lidköping United – Lindesberg 11-0
Mål United: Bajro Habibovic 5, Rasmus Gerhardsson Arvidsson, Elias Lindell, Gabrijel Matanovic, Benjamin Parlic, Egzon Restelica, Aman Daniel

 


I futsalens division två bjöd helgen inte på några lokala framgångar. Skara åkte på andra raka förlusten och glider allt längre ifrån toppstriden idenna serie där alla lag bara möter varandra en gång.
Inte heller den senaste tidens snackis Tina FC gick det något vidare för i helgen. En splittrad serieledare åkte till Borås för möte med tabelljumbon Brämhult. Detta gjorde man utan avbytare och även om man ett tag hade 7-5 så rann det till sist iväg och matchen slutade till sist hela 15-5.
Nu får man slicka såren tills den 14 januari då serieledande Sotenäs kommer på besök.

 

Sotenäs – Skara 12-4
Mål Skara: Abel Ghebrmichel 3, Johannes Åkervall

Brämhult – Tina FC 15-5
Mål Tina:


 

Lämna en kommentar